فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ تغییر کرد. براساس حکم سردار حسین سلامی فرمانده سپاه انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسن حسن‌زاده به عنوان فرمانده جدید سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ منصوب شد و به ‌جای سردار سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا یزدی نشست.

سردار سرتيپ دوم پاسدار حسن حسن‌زاده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اعتماد، آن‌طور که سپاه‌نیوز نوشته‌، «آیین تکریم و معارفه فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ صبح روز یکشنبه با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده ‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان و مسوولان لشکری، کشوری و استان تهران برگزار و در این مراسم از تلاش‌ها و زحمات سردار محمدرضا یزدی قدردانی شد.»

پس از تغییراتی که در ساختار سپاه انقلاب اسلامی ایجاد شد و در پی شکل‌گیری سپاه‌های استانی در سال ۸۷ «سپاه محمد رسول‌الله» از ادغام لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله و نیروهای مقاومت بسیج استان تهران تشکیل شد. در دوران جنگ عملیات محمد رسول‌الله به فرماندهی احمد متوسلیان و محمدابراهیم همت در دو محور مریوان و پاوه انجام شد و به ‌تدریج سپاه محمد رسول‌الله به فرماندهی احمد متوسلیان از تیپ به لشکر ارتقا یافت. پس از جنگ ایران و عراق لشکر محمد رسول‌الله تا سال ۷۴ مسوولیت کنترل پایتخت در شرایط غیرعادی را برعهده داشت، اما پس از تشکیل قرارگاه ثارالله -که وظیفه اصلی‌اش برقراری امنیت شهر تهران بود- این لشکر نیز زیرمجموعه قرارگاه شد. سال ۸۷ که محمدعلی عزیز جعفری، فرمانده وقت سپاه تغییراتی ساختاری را در این نهاد نظامی آغاز کرد و تشکیلاتی در قالب ۳۱ سپاه استانی تشکیل داد، لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله و منطقه مقاومت بسیج تهران در یکدیگر ادغام شده و سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ را تشکیل دادند و در ادامه سرداران عراقی، همدانی و کاظمینی از جمله فرماندهان آن بوده‌اند.

سال ۹۶ محمدعلی جعفری، در حکمی محمدرضا یزدی را به ‌سمت فرماندهی این سپاه منصوب کرد. سال ۹۶ حکم ۱۰ ساله عزیز جعفری برای فرماندهی کل سپاه پاسداران به پایان می‌رسید و همه منتظر فرمانده جدید بودند با این حال او تا سال ۹۸ بر این مسند باقی ماند. یزدی که عزیز جعفری او را به سمت فرماندهی سپاه محمد رسول‌الله انتخاب کرده ‌بود، در سال‌های ابتدایی جنگ در تیپ و سپس لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله فعال بود و پس از شکل‌گیری گردان عمار به این گردان پیوست و در نهایت سال ۶۳، فرمانده گردان عمار شد. او همچنین پس از مدعی جانشین تیپ عمار و بعد هم معاون عملیات لشکر شد. یزدی پیش از انتخاب به عنوان فرمانده سپاه محمد سول‌الله، معاون حقوقی و پارلمانی سپاه در زمان عزیز جعفری بود.

انتظار می‌رفت که با روی کار آمدن حسین سلامی به عنوان فرمانده سپاه پاسداران در این جایگاه نیز شاهد تغییر و تحولاتی باشیم اما سلامی با اینکه از سال ۹۸ به عنوان فرمانده کل سپاه پاسداران از رهبری حکم گرفت اما دیروز با گذشت بیش از یک سال بالاخره دست به این تحولات زد و بر این اساس، یزدی را کنار گذاشت و حسن‌زاده را که از جمله نیروهای امنیتی و نظامی مهم تهران به حساب می‌آید، به عنوان فرمانده سپاه محمد رسول‌الله منصوب کرد.

سردار حسن‌زاده پیش از این مسوولیت فرماندهی سپاه سیدالشهدا علیه‌السلام استان تهران را برعهده داشت؛ فرماندهی سپاه قائم آل‌محمد (عج) استان سمنان نیز در کارنامه سردار حسن‌زاده دیده می‌شود. سپاه سیدالشهدا که پیش از این، مسوولیت آن با حسن‌زاده بوده، به عنوان سپاه دوم استان تهران شناخته می‌شود و از سال ۹۶ به این‌سو مسوولیت آن با حسن‌زاده بوده است. به‌ لحاظ امنیتی سپاه سیدالشهدا مسوولیت تمام مناطق استان تهران البته ‌جز شهر تهران را برعهده دارد. با این همه این اولین تغییر و تحول در مناصب امنیتی‌-نظامی سپاه پاسداران در استان تهران در این سطح اهمیت نیست. تیرماه امسال سردار حسین نجات با حکم فرمانده کل سپاه به عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه منصوب شد. حال آنکه پیش از او، سردار محمداسماعیل کوثری در این سمت حضور داشت و با تغییر فرمانده سپاه جای خود را به سردار نجات داد. قرارگاه ثارالله نیز مسوول امنیت تهران در مواقع بحران است.

کد خبر 567105

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha