واکسن کووید که کارهای پژوهشی آن در دانشگاه آکسفورد انگلیس و کار تولیدش در شرکت آسترازنکا انجام شده، در آخرین مراحل آزمایش بالینی به ۷۰ تا ۹۰ درصد اثرگذاری دست یافته است.

واكسن كرونا در دانشگاه آكسفورد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ای‌پی، این واکسن روی داوطلبان در بریتانیا و برزیل آزمایش شده و نخستین یافته‌های آزمایش بالینی نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا تاثیر مثبت دارد. اگر میزان استفاده از واکسن پایین باشد، اثرگذاری آن تا ۹۰ درصد افزایش می‌یابد. نکته مثبت و متمایز واکسن کووید آکسفورد، تاثیرگذاری آن روی بازه‌های سنی مختلف به ویژه پیرترهاست.

دانشمندان امیدوارند واکسن آکسفورد آسترازنکا علاوه بر پیشگیری مردم از ابتلا به کرونا، در جلوگیری از شیوع گسترده‌تر ویروس هم موثر باشد. سارا گیلبرت، استاد واکسن‌شناسی در دانشگاه معتبر آکسفورد بریتانیا اعلام کرد یافته‌های آزمایش بالینی واکسن کووید امیدها را به پایان یافتن شیوع گسترده ویروس مرگبار کرونا افزایش داده است. در فاز سوم آزمایش بالینی واکسن، تاثیر دو شیوه تزریق آن بین ۶۲ تا ۹۰ درصد بود. افرادی که ابتدا نیم‌دُز و سپس یک دز کامل واکسن دریافت کرده بودند، ۹۰ درصد ایمن شدند.

این سومین واکسن مبارزه با بیماری کووید-۱۹ و ویروس کروناست که در یک هفته اخیر فاز آزمایش بالینی را پشت سر می‌گذارد و به مرحله تولید انبوه و تزریق نزدیک می‌شود. واکسن‌های کرونا در دو شرکت فایزر و مدرنا حدود ۹۵ درصد تاثیر در ایمن کردن افراد از ابتلا به ویروس داشته‌اند و انتظار می‌رود کار واکسن زدن به مردم آمریکا در کمتر از یک ماه آینده آغاز شود.

کد خبر 567230

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha