به گزارش همشهری آنلاین، "نقطه آبی کمرنگ" در حالی به عنوان یکی از آخرین تصاویر ثبت شده از فضاپیمای وویجر۱ به نمایش درآمد که اکنون سی سال از ثبت اولیه آن گذشته و ناسا با روشی جدید از پردازش، تصویر اصلی را بازنشر کرده است؛ تصویری که زمین را در فاصله ۶ میلیارد کیلومتری و به صورت نقطهای کوچک و رنگ پریده نمایش میدهد.
از دیگر سو کره زمین در یک سال اخیر، درگیر یک ویروس کوچک شده است.
ایبیسی داست در گزارشی نوشت ویروسهای کرونا ذراتی کروی با قطر ۰.۰۶ تا ۰.۱۴ میکرون (یعنی به طور متوسط حدود ۰.۱۲۵ میکرون) هستند که بوسیله دانشمندان با میکروسکوپ الکترونی قابلمشاهده هستند.
اندازه آنها در برابر گلبولهای قرمز (۷ میکرون) بدن انسان بسیار کوچک است و به دلیل اندازه نسبتا بزرگی که مقایسه با ذرات قابل عبور از ماسکهای استاندارد دارند، این ماسکها در برابر این ویروس محافظت کننده هستند.
اما چیزی که ما را به فکر وامیدارد اینست که تصویر عمیقی که از هستی داریم نیز همینقدر ما و زمینمان را کوچک و ناچیز نشان میدهد؛ همینقدر آسیبپذیر.
مطالعه ذرات معلق موجود در هوا در ایتالیا که توسط انجمن پزشکی محیط زیست انجام شده نشان داد در فضاهای پرجمعیت که ذرات معلق PM۱۰ وجود دارد، شیوع ویروس کرونا بیشتر است.
این مطالعه کاملا با نتایج مطالعات قبلی که در مورد انتشار ویروسها و باکتریهای موجود در فضاهای پرجمعیت بود سازگار است و تاکید میکند که انتشار ویروس توسط ذرات معلق با بروز عفونتهای ویروسی ارتباطی مستقیم دارد.
زیستِ بشر در دنیای مدرن بین هویت ذرهای و ناچیزش در فضا و نیز همهگیری یک ویروس یک دهم میکرونی گرفتار است. پیشرفت تکنولوژی ما را از شرایط موجود مطلع کرده ولی همچنان باید برای حفظ حیات خود و عزیزانمان تلاش کنیم.
حقایقی جدید درباره ماسک | ویروس کرونا چقدر روی ماسک ماندگار است؟
نظر شما