به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: ۷ نفر از این افراد که به طور قطعی به ویروس کرونای جهشیافته انگلیسی مبتلا شدهاند، ساکن استان قزوین هستند. به همین علت مقررات ویژهای برای شناسایی و کنترل شیوع این بیماری در استانِ یادشده اجرا میشود.
وی ادامه داد: ویروس جهشیافته انگلیسی سرعت انتقال بیشتری نسبت به ویروس قبلی کرونا دارد. به همین علت رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، استفاده از ماسک در اماکن عمومی و پرهیز از هر گونه دورهمی و تجمع بسیار ضروری است. چون نشانههایی از خطر خیز چهارم کرونا در برخی استانها مشاهده شده که بسیار خطرناک تر از خیزهای قبلی کرونا در ایران است.
دکتر سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت نیز اعلام کرد: خطر ورود به خیز چهارم کرونا جدی است و همه باید برای جلوگیری از آن دست در دست هم دهیم و از انتشار ویروس کرونا به خصوص ویروس جهش یافته انگلیسی به طور جدی تر از ترددهای غیرضروری خودداری کنیم و از هرگونه دورهمی و مهمانی های خانوادگی کمک کنیم و با همکاری هم از ایجاد موج جدید بیماری در کشور ممانعت کنیم.
وی گفت: افزایش موارد ابتلا و بستری به بیماری کووید۱۹ در استان خوزستان بسیار نگران کننده است همچنین در استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، فارس و سمنان نیز شاهد ایجاد روند ملایم صعودی در موارد بستری روزانه کرونا هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ابتلا به بیماری کووید۱۹ در بین جوانان در هفته های اخیر افزایش یافته است و این مساله واقعا نگران کننده است و لزوم همزیستی هوشمندانه با بیماری را بیش از گذشته نشان می دهد زیرا افزایش بیماری در گروههای سنی پایین تر هشداری برای افزایش بیماری در بین سالمندان است.
اعلام خطر وزیر بهداشت
سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز روز گذشته در قزوین با هشدار نسبت به خیز جدید کرونا و خطرات نگران کننده ویروس انگلیسی گفت: اعتقاد ندارم که فقط همین چند مورد از ویروس جهش یافته در قزوین وجود دارد. حتما باید جلسات مشترک بین استان زنجان، قزوین، البرز و تهران تشکیل شود و کل این منطقه باید تحت نظارت مستمر باشد و اولین پیک بیماری از هر کجا پیدا شد باید بلافاصله خاموش شود.
وی گفت: اولین کاری که برای مقابله با کرونا و ویروس جهش یافته در استان قزوین باید انجام دهید، اطلاع رسانی گسترده و صحیح به مردم، افزایش تست های آزمایشگاهی و ارسال نمونه های تست ها به تهران برای بررسی جهش یافته بودن ویروس است. همه اطرافیان بیماران مبتلا به ویروس جهش یافته را بیمار مبتلا، فرض کنید و تخت های بیمارستانی را آماده تر کنید.
نمکی هشدار داد: راهی که دو هفته با ویروس قبلی می رفتید، با این ویروس، ۷۲ ساعته می روید. اگر از زمان افزایش موارد سرپایی تا بستری، دو هفته وقت داشتید، در این ویروس ۷۲ ساعت وقت دارید به همین دلیل بیمارستان ها باید کاملا برای هجمه احتمالی ویروس آماده کنید. کانون های بیماری را زودتر شناسایی و شعله های بیماری را در نطفه خفه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اسفند سختی در پیش خواهیم داشت اگر سخت نگیریم و محکم نایستیم. پایه های دستاوردهای به دست آمده به شدت لرزان خواهد شد اگر این ستونهای سختگیرانه رعایت پروتکل ها را محکم نگیریم. من اعلام خطر میکنم.
نظر شما