چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۱
۰ نفر

کادر درمان بیمارستان‌های دولتی تهران می‌گویند در روزهای گذشته با افزایش جالب توجه مراجعه بیماران سرپایی و بستری کرونا مواجه بوده‌اند.

کرونا

به گزارش همشهری‌آنلاین روزنامه همشهری نوشت: ۶ روز پس از یک‌سالگی کرونا در ایران، شیوع ویروس، بار دیگر روند صعودی به‌خود گرفته است؛ تا جایی که روز گذشته براساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت و با استناد به میزان افرادی که به بیمارستان مراجعه داشته‌اند، ۸ هزار و ۳۳۰ مورد جدید ابتلا ثبت شده و ۹۱ نفر هم جانشان را از دست داده‌اند. همه اینها در شرایطی است که تا اواسط بهمن، روند ابتلا و فوت، شیب کندی پیدا کرده بود، اما از شانزدهم بهمن با رسیدن تعداد ابتلاهای روزانه به بالای ۷ هزار نفر، در کمتر از یک ماه، آمار شیوع رسمی به بالای ۸هزار مورد رسیده است.

این آغاز رسمی پیک چهارم شیوع کرونا در سیصد و هفتاد و یکمین روز از ورود این ویروس به کشور است. پیک سوم در کشور با تلفات بسیار زیادی همراه بود؛ تا جایی که از اول آذر، محدودیت‌های تردد و ممنوعیت فعالیت برخی از اصناف اعمال شد و تا هفته‌ها هم ادامه داشت. از اوایل دی، اما دایره قرنطینه کوچک‌تر شد و بسیاری بار دیگر ترددها و فعالیت‌هایشان را از سر گرفتند. نتیجه مستقیم این اتفاقات را می‌توان روی نمودارهای شیوع ویروس در کشور دید.

در همین روزها، گزارش‌های رسیده از بیمارستان‌ها نشان از وخیم شدن شرایط دارد. از اوایل اسفند، بار دیگر روند مراجعه به بیمارستان‌ها، صعودی شده است، میزان مراجعه‌های سرپایی و بستری‌ها، برای کادر درمان برخی از مراکز درمانی، خاطره تلخ شیوع در اسفند۹۸ و فروردین ۹۹ را تداعی کرده است. یکی از آنها، پرستار بیمارستان حضرت رسول است که به همشهری می‌گوید: «تعداد مراجعه‌های سرپایی زیادشده، درست شبیه وضعیت اسفند ۹۸ و فروردین امسال که بیماری در اوجش بود. در روزهای گذشته دوباره تخت‌های آی‌سی‌یو و داخلی کرونا پر شده و بیمارستان دیگر ظرفیت پذیرش بیمار جدید را ندارد.»

او می‌گوید، مردم همچنان دیر برای درمان اقدام می‌کنند و زمانی که به بیمارستان می‌رسند نیاز به بستری در بخش آی‌سی‌یو دارند: «با کاهش تعداد مبتلایان در ماه‌های گذشته، تعدادی از بخش‌ها به شرایط عادی بازگشته بود، اما حالا با افزایش مراجعه‌ها، بار دیگر، بخش‌ها برای بیماران کرونایی در حال خالی شدن است.» این پرستار به فاصله چند ساعت جابه‌جایی شیفت، متوجه اضافه شدن تعداد زیادی از بیماران در ۲روز گذشته شده است.

به‌گفته او، بیمارستان ۳بخش‌ آی‌سی‌یو دارد که هر بخش، ۱۰ تا ۱۲تخت دارد و در مجموع نزدیک ۳۶تخت بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان وجود دارد و بخش داخلی کرونا هم ۴۰ تا ۵۰تخت دارد که تمام این تخت‌ها پرشده‌اند: «۷۰درصد این بیماران سرپایی‌اند، از میان آنها ۳۰درصد نیاز به بستری دارند. از این تعداد، حدود ۱۳درصد، وخامت حال دارند و ۱۷درصد هم در بخش‌های مراقبتی بستری می‌شوند.» پرستار بیمارستان حضرت رسول می‌گوید وضعیت در این بیمارستان از چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته، شدت گرفته است و هر روز هم آمار مراجعه‌ها بالاتر می‌رود.

پیک چهارم آغاز شده

این اتفاق اما تنها محدود به بیمارستان حضرت رسول نیست. در بیمارستان یافت‌آباد، به‌عنوان نخستین مرکز پذیرش‌کننده بیمار کرونایی، وضعیت مشابهی حاکم است. محمدرضا ساور، سوپروایزر بیمارستان یافت‌آباد به همشهری می‌گوید که بیماران تخت‌های آی‌سی‌یو و بخش داخلی کرونا افزایش پیدا کرده است. تا اول اسفند ۱۴بیمار در بخش داخلی کرونا بستری بود، حالا آمار به بالای ۲۲ نفر رسیده است. بخش ایزوله تنفسی هم که تا اول اسفند، حداکثر ۶ بیمار داشت، حالا ۱۲بیمار دارد. او به نکته دیگری هم اشاره می‌کند و آن پایین آمدن سن مبتلایان است. 

پیش از این هم اعلام شده بود که یکی از ویژگی‌های کرونای انگلیسی ابتلای افراد در سنین پایین است. وزیر بهداشت هم در صحبت‌هایش به این موضوع اشاره کرده و برای اثبات گفته‌هایش، خبر از مرگ ۲کودک یک و ۹ساله در خوزستان بر اثر ابتلا به کرونای جهش‌یافته داده بود. حالا در این شرایط ساور، نگران است اوضاع به شرایط آبان و آذرماه بازگردد: «زمانی‌که میزان مراجعه‌های سرپایی بالا می‌رود، تعداد بستری‌ها و در ادامه‌ فوتی‌ها هم بیشتر می‌شود. ظاهرا این پیک چهارم است که شروع شده.» سوپروایزر بیمارستان شهدای هفت‌تیر هم تأکید می‌کند که از میان مراجعه‌های سرپایی، ۱۰تا ۱۵درصد بستری می‌شوند و از این میزان، ۳ تا ۵درصد حالشان وخیم می‌شود.

از بیمارستان لقمان هم خبر می‌رسد که تعداد مبتلایان با شیب ملایمی در حال افزایش است. ایلاد علوی، متخصص عفونی بیمارستان لقمان، به همشهری می‌گوید که هنوز نمی‌توان گفت که آمار در این بیمارستان به‌شدت بالا رفته، اما روند مراجعه مانند وضعیتی است که از ۱۰روز پیش شروع شده بود، میزان مراجعه و بستری بالا رفته، اما باید به این نکته هم توجه کرد که در این بیمارستان تنها بیماران بدحال بستری می‌شوند که واقعا نیاز به درمان جدی دارند. برخلاف بیمارستان‌های دیگر که بیماران را با نشانه‌های متوسط بیماری هم بستری می‌کنند.

محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح‌دانشوری هم می‌گوید که میزان بستری‌ها در بخش ‌آی‌سی‌یوی این بیمارستان که به‌عنوان مرکز مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا شناخته می‌شود، حدود ۱۰درصد افزایش داشته است؛ هر چند که به‌گفته این متخصص، اوضاع مانند اسفند سال گذشته نیست.

نگرانی از افزایش تعداد شهرهای قرمز

پیش از این هشدارهای فراوانی درباره آغاز پیک چهارم بیماری در اسفندماه داده شده بود و به‌نظر می‌رسد نشانه‌های آغاز این پیک را می‌توان در آمارهای وزارت بهداشت و میزان مراجعه به بیمارستان‌ها دید. روز گذشته علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، اعلام کرد که تنها در یک روز، ۲۸۰ بیمار جدید در بخش عادی کرونا و ۹۲ بیمار هم در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های استان تهران بستری شده‌اند. ۴۵۰۰بیمار با علائم مشکوک به‌صورت سرپایی به مراکز بهداشتی و ۲۴۰۰ نفر هم به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند.

با افزایش میزان ابتلا، شهرها در حال رنگ باختن‌ هستند. آنهایی که زرد و نارنجی بودند به‌تدریج وارد وضعیت قرمز می‌شوند؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز، ۵۲شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۱۷ شهرستان وضعیت زرد را تجربه می‌کنند. براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، خوزستان همچنان در تب کرونا می‌سوزد و شهرهایی مثل آبادان، اهواز، بندرماهشهر و خرمشهر در گروه قرمزها قرار دارند.

به استناد گفته‌های مسئولان وزارت بهداشت، ردپای ویروس انگلیسی در خوزستان دیده شده و تاکنون ۲کشته داده است. در تهران هم ۳مورد مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس گزارش شده که اخیرا از سوی فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، اعلام شد. علیرضا زالی روز گذشته هم درباره این ویروس جهش‌یافته صحبت کرد و گفت که این ویروس افراد زیر ۱۰ و بالای ۷۰ سال را درگیر می‌کند: «در استان تهران آمار مبتلایان و میزان بستری گروه‌های سنی زیر ۱۰سال از حدود ۰.۹درصد در اسفند ۹۸ به ۱۱درصد در بهمن‌ماه ۹۹ رسیده است و در گروه سنی بالای ۸۰ سال از ۷.۴درصد به ۱۲درصد و در گروه سنی   بین ۸۰-۷۰ سال هم از ۱۱درصد به ۱۴درصد افزایش یافته است. این درحالی است که میزان مبتلایان و بستری در گروه‌های سنی ۵۰-۴۰ سال و ۶۰-۵۰ سال    و ۷۰-۶۰ سال نسبت به اسفندماه سال گذشته حدود ۱۲ تا ۱۸درصد کاهش داشته است.»

زالی، تأکید می‌کند که در این شرایط باید سختگیری‌های بیشتری برای رعایت پروتکل‌ها اعمال شود؛ چراکه قدرت انتشار ویروس، بالاتر رفته و احتمال افزایش موارد مرگ‌ومیر زیاد است: «گروه‌های سنی که قبلا آسیب‌پذیر نبودند، در مواجهه با ویروس جهش‌یافته بیشتر در معرض ابتلا قرار می‌گیرند و گروه‌های پرخطر نیز در مخاطره بیشتری قرار دارند.» چند روز پیش علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفته بود که میزان رعایت پروتکل‌ها به‌طور میانگین در کشور، ۱۴درصد افت داشته که این میزان در برخی استان‌ها بالاتر است؛ مثل خوزستان که زیر ۱۰درصد مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.

پیک چهارم کرونا شروع شده، آمار ابتلا و فوتی‌ها شیب تندتری به‌خود گرفته، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش پیدا کرده و حالا در این شرایط، تردد بین‌شهری هم روند صعودی به‌خود گرفته است. همزمان با تعطیلات روزهای آینده و نزدیک شدن به پایان سال و احتمال افزایش زودهنگام سفرهای نوروزی، خطر انتقال بیشتر این ویروس، بالا رفته است و نگرانی‌هایی از ورود آلودگی به مناطق کم‌خطرتر ایجاد شده است.

کد خبر 586975

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    8 0
    آخه چقدر شماها بی سیاست هستید. این همه رستوران ها و کافی شاپ ها و مراکز تجاری خرید و فروش رو نمی بینید که چقدر شلوغ هستند و دولت دستور تعطیلی اونا رو نمی ده. دستفروشهایی که بساطشون رو پهن می کننو باعث تجمع میشن. بعد میگید رعایت پروتکل ها کم شده؟!!
    • IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      2 0
      زورشون به اون بدبختا میرسه نه به اونایی که پول پارو میکنن و اختلاسگران
  • IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    4 2
    مادامی که کشور به مدت دو هفته به طور کامل تعطیل نشود اوضاع همین خواهد بود اما مسئولان ترجیح می دهند هزینه صرف درمان و کفن و دفن و استهلاک بیمارستان و کادر درمان بکنند اما هزینه دو هفته تعطیلی کشور را نپردازند
    • IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      3 1
      ببخشیداونوقت کی قراره از فروشندگان حمایت کنه؟من صبح تا شب توو رستورانم نباشم،خرجیموازکجا بیارم؟ اوکی، دولت ما فروشندگان رو حمایت مالی بکنه،2 هفته که سهله، یک ماه قرنطینه می کنیم خودمون رو. والا.
    • IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      2 1
      دو هفته تعطیل؟!!! گویا صداتون از جای گرم بلند میشه. گیرم کارمون دولتی هم باشه، می دونید با خونه موندن، چقدر مصرف آب و برق و گاز و تلفن و اینترنت زیاد میشه؟ دولت برای اینا فکر می کنه؟ برای هزینه شون؟ بعد هم با تعطیلی، رعایت پروتکل رو کسی یاد نمی گیره. اونی که رعایت نمی کنه، با تعطیلی هم رعایت نمی کنه.
    • IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      2 2
      در پاسخ کامنت گذار ساعت ۱۱:۵۸ عرض می کنم که عزیز من شما سر کار می ری که آب و برق خونه رو کمتر استفاده کنی؟ می ری سر کار که از تلفن اونجا استفاده کنی یا با اینترنت اداره کارهای شخصیت رو انجام بدی؟ اگر اینطور نیست نگران چی هستی؟ اگر هم اینطوره که وای بر ما که کارمند جماعتمون این جوری هستند
  • IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    5 0
    خدا به خیر بگذرونه
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    3 0
    کی بود میخواست هتل ها رو راه بندازه و گردشگری رو توی عید رونق بده بفرما تحویل بگیر
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    4 0
    بیمارستان شلوغ. غسالخانه .شلوغ خیابان شلوغ .بازار شلوغ . جاده شلوغ.من موندم کجا رو تونستید خلوت کنید
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    4 4
    به خذا ما کادر درمان دیگه کم آوردیم دیگه فروپاشیدیم رعایت کنید مردم از جون خودتون و غزیزانتون سیر شدید به ما رحم کنید
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    4 1
    باید چند پرستار و پزشک دیگر شهید شوند و چند کودک بی پدر و مادر شوند تا مسئولان اقدامی کنند؟
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    4 1
    پس اینایی که همش میگن ما یه ساله از خونه بیرون نرفتیم ی ساله سفر نرفتیم بازار نرفتیم کی هستن همه ادا روشنفکری درمیارن برا ما
    • IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      2 1
      حالا هی مردم می گن تعطیل کنید و ببندید و نذارید کسی بره سفر بعد مسئولان شب عید جاده رو باز میکنن بازار و نمایشگاه برگزار میکنن و هتل ها رو ارزون میکنن مردم برن سفر
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    4 1
    من عید سفر نمی روم و از همه هموطنان هم می خواهم رعایت کنند و سفر نروند تا این ویروس منحوس شرش کم شود
    • IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      2 3
      چرا فکر می کنید سفر نرفتن باعث کاهش ابتلا میشه؟!مگه توو سفررفتن، قراره تجمع صورت بگیره؟! هرکس توو شهر خودش رعایت کنه، توو سفر رفتن هم رعایت می کنه مثل ما. چرا به رستوران ها گیر نمی دید که اینقدر شلوغ هستند؟ به پاساژها؟به این که خیلی ها ماسکشون رو درست نمی زنند؟یا می اندازند وسط کوچه و خیابون؟
    • IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
      1 1
      عزیزم تضمینی نیست که سفر نرفتن، باعث کاهش ابتلا شه. خیلی فاکتورهای دیگه هست که باید رعایتشون کرد، مثل ماسک و رعایت فاصله و شستشوی دست ها. دیگه تقویت سیستم ایمنی بدن، خوردن غذاهای سالم، ورزش کردن، درست ماسک زدن، دست نزدن به چشم و دهان و بینی. سفر نرفتن که جایگزین این موارد نمیشه.
  • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    3 1
    مردم نسبت به مرگ و میر سر شده اند و دیگر برایشان اهمیتی ندارد چه بسا به استقبال مرگ هم می روند که مرگ از این زندگی سخت آسان تر است
  • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    2 0
    دولت یکی به نعل میزنه یکی به میخ نمی شه که همه جا باز باشه بعد هم بگید بیمارستان ها شلوغ نشه سری به مترو و بازار بزنید تا بفهمید چی می گم