دانشمندان عادت غذایی خوردن بیش از حد فروکتوز (قند حاصل از میوه‌ها) را برای سلامتی بدن مضر می‌دانند.

nutrition

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نتایج تحقیقات منتشرشده در مجله نیچر، دانشمندان عادت غذایی را که برای سیستم ایمنی بدن خطر ایجاد می‌کند فهرست‌بندی کردند. بر اساس این تحقیق، دوزهای بالای فروکتوز بر سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی می‌گذارد.

 این نتیجه توسط متخصصان دانشگاه سوانزی، دانشگاه بریستول و موسسه فرانسیس کریک به دست آمد که تأثیر قند فروکتوز را بر روی موش‌ها بررسی کردند. گلوکز موجود در میوه‌ها باعث تحریک گلوتامینولیز و متابولیسم اکسیداتیو در بدن موش‌ها می‌شود که فرآیندهایی که سطح سیتوکین‌های التهابی را افزایش می‌دهند.

تحقیقات نشان داده است که واکنش‌های التهابی سیستم ایمنی بدن ناشی از مصرف زیاد فروکتوز باعث اختلال در اندام‌ها و همچنین آسیب به سلول‌ها و بافت‌ها می‌شود.

در پاییز سال ۲۰۲۰، دانشمندان دانشگاه کلرادو در ایالات متحده دریافتند که فروکتوز که همراه با گلوکز در قند موجود است و همچنین اسید اوریک که در هنگام متابولیسم گلوکز تشکیل می‌شود، خطر ابتلا به اختلالات رفتاری مانند اختلال بیش‌فعالی را بیشتر می‌کند. کارشناسان معتقدند که فروکتوز باعث تحریک و تصمیم‌گیری سریع و پرخاشگری می‌شود. فروکتوز شیرین‌کننده‌ای طبیعی است که به صورت فراوان در میوه‌ها و عسل موجود است. این شیرین‌کننده به صورت شربت در صنایع مختلف غذایی و دارویی به عنوان بهترین جایگزین ساکارز نیز به کار می‌رود.

منبع: اسپوتنیک

کد خبر 587400

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha