برای پیشگیری از سردردهای صبحگاهی لازم است عوامل آن را به خوبی بشناسید. اگر عوامل، قابل تشخیص و جزو موارد رایج باشند، می‌توانید با رعایت مواردی از آن پیشگیری کنید.

سردرد

به گزارش همشهری‌آنلاین، اگر علت رایجی برای سردردهای صبحگاهی پیدا نکردید، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. در این مطلب بیشتر با عوامل این سردرد آشنا می‌شوید.

سردرد یک ناراحتی کمابیش غیرقابل تحمل است که در هر ساعتی از روز امکان بروز دارد. عوامل آن متناسب با ساعت و زمانی که بروز می‌کند یا شدت آن متفاوت است. اگر زمانی که از خواب شبانه بیدار می‌شوید در گیجگاه خود احساس ضربه می‌کنید، حالت تهوع دارید یا نمی‌توانید چشمان‌تان را باز کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

سردردهای صبحگاهی آزاردهنده هستند و مراجعه به پزشک و مشورت امری عادی است، چون ممکن است حتی با مصرف مسکن‌ها نیز سردرد به طور کامل برطرف نشود و خیلی از افراد تمام روز را با این مشکل دست به گریبان بمانند. در ادامه به چند عامل ایجادکننده سردردهای صبحگاهی اشاره می‌کنیم.

سردرد صبحگاهی بر اثر التهاب مجاری بینی

زمانی که التهابی پشت بینی، چشم ها و گونه (قسمت پیشین سر) بروز می‌کند، در حین بیدار شدن از خواب سردردهای شدیدی ایجاد می‌شود. در این صورت لازم است آلرژی یا عفونتی که باعث بروز تورم سینوس‌ها می‌شود درمان گردد تا علائم سردرد کاهش پیدا کند.

سردرد صبحگاهی بر اثر آپنه خواب

آپنه خواب وضعیتی است که در خواب بروز می‌کند و در آن تنفس فرد به مدت چند ثانیه متوقف می‌شود. در این صورت مغز به مدت چند ثانیه اکسیژن دریافت نمی‌کند. در نتیجه زمانی که فرد از خواب بیدار می‌شود احساس سردرد می‌کند. 

آپنه خواب علائم دیگری مانند احساس خستگی زیاد و گودی و سیاهی پای چشم (حتی اگر فرد زود خوابیده باشد) نیز دارد. اگر تمام این علائم را با هم دارید می‌توانید به وجود آپنه خواب شک کنید. می‌توانید از همسر یا یکی از اعضای خانواده بخواهید تا شما را در حین خواب تحت نظر داشته باشد. اگر خر و پف می‌کنید می‌تواند یک دلیل دیگر برای بروز آپنه خواب باشد. در نتیجه ابتدا لازم است که با مراجعه به پزشک، مشکل آپنه خواب را بررسی و رفع کنید. 

سردرد صبحگاهی به دلیل بدخوابی

علاوه بر آپنه خواب که یک وضعیت بالینی است، عوامل عاطفی و روحی دیگری نیز وجود دارد که مانع از خواب خوب و استراحت کامل می‌شود. استرس، دغدغه‌های روزمره یا اضطراب باعث تغییر کیفیت خواب می‌شود. افراد زیادی هستند که شب‌ها دیر می‌خوابند و صبح زود از خواب بیدار می‌شوند. در واقع به مدت ۸ ساعت منظم نمی‌خوابند. این مسائل به طور مستقیم روی کیفیت خواب تاثیر می‌گذارند. 

احساسات منفی و کابوس‌های شبانه نیز از عوامل دیگرسردرد صبحگاهی هستند. یادتان باشد سروصدا یا نور بیرون (مانند نور چراغ‌های خیابان، تلویزیون روشن و غیره) مانع از استراحت کامل در شب می‌شود و سردرد صبحگاهی ایجاد می‌کند. 

سردرد صبحگاهی ناشی از کشیدگی عضلانی

اگر به ‌اندازه کافی نمی‌خوابید، وضعیت خوابیدن‌تان نامناسب است، شب‌ها کابوس می‌بینید یا از بی‌خوابی رنج می‌برید، عضلات گردن و شانه‌هایتان کشیده شده به جمجه فشار می‌آورد و سردرد ایجاد می‌کند. پس لازم است که از یک بالشت و تشک مناسب استفاده کنید تا خواب راحت و باکیفیتی داشته باشید و ستون فقرات‌تان در یک وضعیت مناسبی قرار داشته باشد. 

سردرد صبحگاهی بر اثر مصرف زیاد دارو

اگر سردردهای صبحگاهی‌تان بیش از دو بار در هفته بروز می‌کند، بهتر است داروهایی را که (با تجویز پزشک یا خودسرانه) مصرف می‌کنید، بررسی کنید. یادتان باشد زیاده‌روی در مصرف داروهای مسکن نیز می‌تواند باعث سردردهای صبحگاهی شوند. 

در بین داروهایی که بهتر است از مصرف زیاد و خودسرانه آن‌ها برای پیشگیری از سردرد خودداری کنید، می‌توان به آسپیرین، پاراستامول (استامینوفن)، داروهای ضداحتقان و داروهای ضددرد نارکوتیک (داروهای مخدر) اشاره کرد. 

سردرد صبحگاهی ناشی از کم‌آبی بدن

به خاطر داشته باشید که در طول خواب، نوشیدنی یا خوردنی مصرف نمی‌کنید. اما لازم است که در طول روز به فکر تامین آب کافی بدن باشید. 
زمانی که به میزان کافی آب نمی‌نوشید، رگ‌های خونی موجود در ناحیه سر برای کنترل مایعات بدن منقبض می‌شوند. این وضعیت نیز رسیدن اکسیژن به خون را با مشکل مواجه کرده و سردرد ایجاد می‌کند. 

سردرد صبحگاهی ناشی از دندان قروچه

براکسیسم یا همان دندان قروچه مشکل رایجی بین کودکان است و البته در بزرگسالان نیز دیده می‌شود. به این ترتیب که فرد در حین خواب دندان هایش را با فشار به هم می‌سابد. این عادت، ناخودآگاه عضلات فک را کشیده و تاثیر منفی روی سر می‌گذارد، طوری که صبح فرد با سردرد از خواب بیدار می‌شود. 

سردرد صبحگاهی ناشی از وضعیت خوابیدن

یکی از اشتباهات رایج که تاثیر زیادی روی بیدار شدن دارد، قرار گرفتن بدن در وضعیت و پوزیشن نامناسب در حین خواب است. افرادی که به شکل جنینی یا دمر می‌خوابند، بدون شک با مشکلاتی مانند سردرد، کمردرد، گردن درد، شانه درد و غیره از خواب بیدار می‌شوند. در واقع باید از خوابیدن در وضعیت‌هایی که سر پایین‌تر قرار می‌گیرد خودداری کرد. 

توصیه می‌کنیم به پشت یا به پهلو بخوابید. این وضعیت‌ها بهتر از دمر خوابیدن است. یادتان باشد زمانی که حین خواب، سر و کمرتان در وضعیت خوبی قرار داشته باشد، جریان خون به درستی انجام می‌شود و سردردهای صبحگاهی به میزان زیادی از بین می‌روند. 

سردرد صبحگاهی ناشی از فشار خون بالا و دیابت

این دو مشکل می‌توانند باعث بروز سردردهای صبحگاهی شوند. در هر دو صورت نیز مشکل از رگ‌های خونی ناشی می‌شود که دچار انبساط می‌شوند. در این صورت نیز فشار خون افزایش پیدا کرده و عضلات کشیده می‌شوند. در نتیجه تاثیر زیادی روی ایجاد سردرد دارند. 

منبع: جام‌جم آنلاین

کد خبر 589851

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha