به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران گفت: تولید مشترک واکسن کرونای روسیِ اسپوتنیک وی تا پایان سال در یک شرکت ایرانی کلید خواهد خورد و اولین واکسنها ۴۵ روز تا ۲ ماه بعد قابل عرضه به بازار خواهد بود و ۳۶ تا ۴۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی از این مسیر در سال ۱۴۰۰ تولید و توزیع خواهد شد.
جهانپور اظهار کرد: کرونا که آمد همه را غافگیر کرد؛ در ابتدا سلاحی جز ماسک و مواد ضدعفونی در برابر این ویروس بی رحم نداشتیم. این ویروس به تدریج همه جا را گرفت و حتی به قطب هم سفر کرد. این ویروس منحوس و مرگبار حالا در همه دنیا جولان میدهد و در برخی کشورها به شدت در تاخت و تاز است، اما محققان حوزه پزشکی و داروسازی حالا با سلاحی به نام واکسن به جنگ کرونا رفته اند؛ جنگی تمامعیار تا این ویروس در دنیا مغلوب شود. البته برای شکست کرونا باید ۷۰ درصد جمعیت یک کشور ایمن شوند.
دکتر جهانپور گفت: از چند ماه پیش رقابت برای خرید واکسنها حسابی داغ شده بود، اما باید توجه داشت که تولیدکنندگان واکسن توان ساخت واکسن مورد نیاز برای همه جمعیت دنیا را ندارند و بسیاری از شرکتهای سازنده برای عمل به تعهدات خود حتی در تامین دوز دوم واکسن دچار مشکل شده اند.
او افزود: از طرفی کشوری مانند ایران که تحریم است، با چالشهای دیگری هم دست و پنجه نرم میکند؛ واکسنهای آنفلوانزایی را که خریده بودیم، با وجود پرداخت پول به ما ندادند و تحریم بهانهای شد که هم پولمان را بخورند و هم با جانمان بازی کنند. به همین دلیل محققان ایرانی کمر همت بستند تا خودشان واکسن بسازند.
وی ادامه داد:خوشبختانه در کشور ما همه روش ها، زیرساختها و پلتفرمها پیش رفته است، واکسن کووایران برکت ویروس کشت داده و غیرفعال شده است، واکسن موسسه پاستور کار مشترک ایران و کشور کوباست و در این واکسنی از پروتئین ویروس استفاده میشود، واکسن رازی هم پروتئین نوترکیب و از ویروس در آن استفاده نشده است و بنابر پیش بینیها واکسن پاستور زودتر از بقیه در بهار به تولید انبوه میرسد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به آغاز مرحله سوم موسسه پاستور به زودی گفت: این واکسن همکاری کشور کوبا تولید میشود و به زودی وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی با جمعیت بالا خواهد شد.
جهانپور از زمان تولید مشترک واکسن روسی کرونا در ایران خبر داد و گفت: همچنین تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی تا پایان سال در یک شرکت ایرانی کلید خواهد خورد و اولین واکسنها ۴۵ روز تا ۲ ماه بعد قابل عرضه به بازار خواهد بود و ۳۶ تا ۴۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی از این مسیر در سال ۱۴۰۰ تولید و توزیع خواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا در سال نخست واکسیناسیون همگانی کرونا در کشور در دسترس خواهد بود، گفت: حداقل ۱۲۰ میلیون دز واکسن در سال ۱۴۰۰ در داخل کشور مورد نیاز بوده و این در حالی است که بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن در واکسن سازهای ایرانی در قالب انتقال دانش فنی یا تولید داخلی به سرانجام خواهد شد.
جهانپور بیان کرد: برای واکسیناسیون علیه کووید۱۹ در ایران برای تامین واکسن موردنیاز کشور چهار مسیر موازی مدنظر قرار گرفته بود و هر چهار راهبرد خرید مستقیم، واردات از مسیر ساز و کار کوواکس، تولید مشترک و تولید داخلی واکسن دنبال میشود و در عرض یکسال واکسنهای مورد نیاز در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که ۱۸۰ میلیون دوز فراتر از برآورد نیاز کشور است و بر این اساس برنامه یکساله واکسیناسیون علیه کرونا در ایران حتی زودتر از موعد پیش بینی و برنامه ریزی شده پایان خواهد یافت.
نظر شما