محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس فعلی شورای شهر تهران، مهم‌ترین فرد غایب در فهرست ثبت‌نامی‌های دور بعد شوراهاست. در مقابل مهدی چمران، رئیس سه دوره شوراها، شانس خود را در این دوره دوباره می‌آزماید. 

انتخابات شورا

همشهری آنلاین - محسن تولایی: پرونده ثبت‌نام‌های اولین انتخابات از انتخابات‌های چهارگانه ۲۸خردادماه سال ۱۴۰۰ در فراز و فرودهای اقتصادی و سیاسی شب عید و نگرانی‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا زودتر از آنچه تصور می‌شد بسته شد.

استقبال از شوراهای شهر در مقایسه با دور قبل تا دو روز پایانی ثبت‌نام‌ها کاهش چشمگیری داشت و اگر مهلت‌های پایانی ثبت‌نام نبود فهرست اسامی داوطلبان شوراهای شهر ششم با حدود ۵۰درصد دور پنجم به پایان می‌رسید. موج ثبت‌نام‌ها در ۲روز آخر این استقبال اندک را جبران کرد و ضریب ثبت‌نام‌ها را به بالای ۹۰درصد در مقایسه با انتخابات سال۹۶ رساند.

محسن هاشمی چرا نیامد؟

با وجوداین، در پایتخت چهره‌های زیادی از ادوار سابق شوراها متاثر از فضای مشارکتی این دوره ترجیح دادند عطای حضور در انتخابات شوراهای۱۴۰۰ را به لقایش ببخشند. براساس آخرین برآوردها تقریبا نیمی از اعضای فعلی شورای شهر تهران برای شوراهای ششم ثبت‌نام نکردند. محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران، مهم‌ترین فرد غایب در فهرست ثبت‌نامی‌های دور بعد شوراها است. صراحت کلام هاشمی‌رفسنجانی و طرح برخی اظهاراتش در خصوص ارزیابی عملکرد شورای شهر پنجم در نهایت او را مجاب به کناره‌گیری از رقابت‌های۱۴۰۰ کرد. او احتمالا ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری را به انتخابات شوراها ترجیح داده است و سال جدید وارد کارزار ریاست جمهوری می‌شود.

سپنتا نیکنام از تهران آمد

برخی چهره‌های قدیمی‌تری مدیریت شهری و شورای شهر همچون مرتضی الویری و احمد مسجدجامعی نیز از رقابت‌ها کنار کشیدند و ثبت‌نام نکردند. صاحب‌تجربه‌های جریانی و تشکیلاتی همچون حسن رسولی، شهربانو امانی، ابراهیم امینی و حسن خلیل‌آبادی نیز غائبان دیگر رقابت‌های پارلمان شهری۱۴۰۰ هستند. حزب کارگزاران همه اعضای شورای مرکزی خود را از فهرست نامزدهای شورای شهر خارج کرد. با این حال محمود میرلوحی، محمدجواد حق‌شناس و مجید فراهانی از ۳حزب سرشناس اصلاح‌طلب اتحاد ملت، اعتماد ملی و ندای ایرانیان قصد حضور در رقابت‌های سال بعد کرده‌اند. محمد حقانی، محمد سالاری، محمدرضا خباز، محمد علیخانی و زهرا نژادبهرام از جمله چهره‌های اصلاح‌طلب با سابقه عضویت در شوراهای سابق و فعلی برای رقابت‌های سال بعد هستند. اتفاق غیرمنتظره این دوره از انتخابات ثبت‌نام سپنتا نیکنام از شهر شهر تهران بود. او در حال حاضر عضو شورای شهر یزد است. دیوان عدالت اداری نیکنام را با وجود پیروزی در رقابت‌ شورای شهر یزد در سال۹۶ از راهیابی به جمع اعضای این شورا بازداشته بود. با این حال مجلس دهم در مصوبه‌ای مجوز حضور او در شوراها را گرفت؛ شورای نگهبان با آن مخالفت کرد و درنهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از یک سال رای به بازگشت او به شورای شهر یزد داد.

چمران در سودای ریاست

از اصولگرایان نیز مهدی چمران عضو ۴دوره شورای شهر تهران و رئیس ۳دوره از آن در آخرین روز ثبت‌نام‌ها اعلام حضور کرد. او به صورت مجازی نام‌نویسی کرد. او طی ماه‌های اخیر به‌عنوان نایب رئیس شورای ائتلاف اصولگرایان یکی از اضلاع اصلی این تشکیلات برای تصمیم‌گیری درخصوص انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهاست. غلامعلی حدادعادل رئیس این تشکیلات است و حضور این ۲چهره در کنار یکدیگر انتقادات برخی اصولگرایان دیگر را به‌خاطر وحدت‌شکنی به همراه داشته است. جریان شورای وحدت نیز به صورت موازی و ذیل چتر جامعه روحانیت مبارز در حال بررسی فهرست انتخاباتی خود است و معتقد است شورای ائتلاف هرچه زودتر باید به آنها بپیوندد. 

راستگو: نامزد نشدم؛ با اصولگرایانم

الهه راستگو، عضو سابق شوراها، گفت: در این دوره ثبت‌نام نکردم. او درباره اینکه آیا دعوتی از سوی احزاب و جبهه‌های سیاسی برای حضور داشته است یا خیر گفت: کسی دعوت نمی‌کند. برخی از طرفداران و افرادی که صاحب‌نظر و علاقه‌مند هستند درخواست کردند ولی من دارم در حوزه دیگری فعالیت می‌کنم. امیدوارم بتوانیم به دوستان کمک کنیم تا افرادی که خدمتگزار مردم هستند حضور پیدا کنند؛ ما هم کمک‌شان می‌کنیم. راستگو در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان تقاضایی برای حضور او در انتخابات ششمین دوره شوراها داشته‌اند یا نه، افزود: بله درخواست بوده است. ما مدت‌هاست جلسه داریم و در جلسات شرکت می‌کنم ولی این دوره صلاح ندیدم شرکت کنم چون برنامه‌های دیگری دارم. به همین علت کمک می‌کنم به دوستان و امیدوارم موفق باشند. او ابراز امیدواری کرد اصولگرایان یک فهرست خوب داشته باشند. راستگو درباره زمان تهیه فهرست اصولگرایان افزود: فکر می‌کنم هنوز تهیه این فهرست کار داشته باشد. این عضو شورای چهارم در جلسات شورای وحدت با محوریت جامعه روحانیت مبارز فعالیت انتخاباتی می‌کند. او تصریح کرد: احتمال زیاد می‌دهم دوستان شورای وحدت که آقایان حداد عادل و مهدی چمران در آن حضور دارند نیز در نهایت با ما همراه شوند. به گفته راستگو تاکنون شاخص‌های انتخاب نامزدهای شوراها در جمع تشکیلاتی اصولگرایان مشخص شده است. 

رضازاده: بعدا اعلام می‌کنیم

حسین ‌رضازاده، وزنه‌بردار سابق و عضو سابق شورای شهر، با اجتناب از اعلام خبر ثبت‌نام خود گفت: بعدا درباره ثبت‌نام خود در انتخابات شوراها صحبت می‌کنم.

هادی ساعی: درخواست بود، ثبت‌نام نکردم

تکواندو کار سابق تیم ملی و عضو سابق شورای شهر تهران نیز درباره ثبت‌نام خود برای شوراهای ششم گفت: من ثبت‌نام نکردم. اگرچه صحبت‌هایی شده بود ولی تمایل نداشتم که شرکت کنم. هادی ساعی درباره اینکه آیا اصولگرایان دعوتی از او برای حضور در انتخابات داشته‌اند یا خیر توضیح داد: یکی دو لیست صحبت کردند ولی اگر هم ثبت‌نام می‌کردم معلوم نبود تا لحظه آخر من را در فهرست قرار دهند یا خیر. ساعی درباره اینکه آیا مذاکره‌ای از سوی مهدی چمران برای حضور او در شوراها صورت گرفته یا خیر، افزود: خیر درخواستی صورت نگرفت.

مختاباد: علاقه‌ای ندارم به اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان ملحق شوم

عبدالحسین مختاباد، خواننده کشور و عضو سابق شورای شهر، نیز با بیان اینکه ثبت‌نامی برای انتخابات شورای ششم نداشته است توضیح داد: با بنده صحبت‌هایی برای حضور شد ولی علاقه‌ای برای حضور نداشتم. شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه و وضعیتی که می‌بینم برایم مطلوب نیست تا بخواهم کاری در شورا انجام دهم. من علاقه‌ای ندارم که به اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان ملحق شوم. مختاباد درباره اینکه آیا درخواستی از سوی جبهه اصلاح‌طلبان برای حضور او در شوراها صورت گرفته بود یا خیر گفت: فهرست‌ها به‌طور طبیعی پیشاپیش صحبتی نمی‌کنند. اول باید ثبت‌نام می‌شد و بحث حضور در فهرست به بعد تایید صلاحیت برمی‌گشت. چند نفر از دوستان به من زنگ زدند که ثبت‌نام کنند و گفتم تهران نیستند؛ گفتند آنلاین هم می‌توانی ثبت‌نام کنی و بعد ما صحبت می‌کنیم که در فهرست باشی ولی من گفتم علاقه‌ای ندارم.

کد خبر 591424

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha