به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین این تصمیم پس از بازبینی «کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی» انگلیس درباره سرعت واکسیناسیون عمومی در این کشور و آخرین ارقام منتشرده درباره موارد نادر ایجاد لخته خون پس از گرفتن دوز اول واکسن آسترازنکا گرفته شده است.
قبلا در انگلیس واکسن آسترازنکا به افراد زیر ۳۰ سال عرضه نمیشد، اما اکنون با توجه به پیشرفت خوب برنامه واکسیناسیون و کاهش موارد عفونت کرونا در این کشور، این کمیته رویکرد محتاطانهتری را توصیه کرده است به افراد ۳۰ تا ۳۹ سال در صورت امکان واکسنی به جز واکسن آسترازنکا، یعنی واکسنهای فایزر/بیونتک یا واکسن مدرنا عرضه شود.
تا به حال از میان ۲۸.۵ میلیون دوز واکسن آسترازنکایی که در انگلیس تزریق شده است، ۲۴۲ مورد گزارش بروز لخته شدن خون در رگها گزارش شده است.
موارد لخته شدن خون در میان افراد جوانتر دریافتکننده واکسن آسترازنکا رخ داده است و این در حالی است که درصد واکسیناسیون در میان جوانان در انگلیس نسبتا پایین است.
البته هم «سازمان نظارت بر دارو و فرواردههای مراقبت بهداشتی» (MHRA) انگلیس و هم «آژانس دارویی اروپا» (EMA) میگویند سودمندیهای واکسن آسترازنکا از لحاظ پیشگیری از کووید-۱۹ به خصوص در سالمندان بیشتر از خطرات عوارض جانبی نادر آن است.
نظر شما