نانوایی‌های گیلان از قیمت فعلی نان گلایه دارند. گرانی مواد اولیه، حمل و نقل و کارگر در مقابل ثابت ماندن قیمت نان علت این گلایه است.

نان

همشهری آنلاین، فرشته رضایی:

همزمان با افزایش قیمت مواد غذایی خصوصا برنج، میزان مراجعه به نانوایی‌ها و خرید نان بیشتر شده است. در گیلان سرانه مصرف هر نفر ۷ کیلوگرم آرد در ماه است اما بازدیدهای میدانی نشان می‌دهد به طوری اکنون برخی سرانه مصرف هر فرد در ماه را بیش از این نیز تخمین می‌زنند.

بررسی‌های میدانی نیز حکایت از این دارد که به علت گرانی نهاده‌های دامی برخی از افراد به خرید نان در تعداد بالا از نانوایی‌ها برای مصرف دام روی آورده‌اند. به گونه‌ای که این دو شاخص مراجعه به نانوایی‌ها و صف‌های آن را بیشتر کرده و موجب می‌شود برخی از شهروندان ساعت‌های بیشتری در نانوایی‌ها بمانند تا مجددا خمیر نان آماده شود.

با این حال نانوایی‌های گیلان از قیمت فعلی نان گلایه دارند. گرانی مواد اولیه، حمل و نقل و کارگر در مقابل ثابت ماندن قیمت نان علت این گلایه است.

عادل محمدی، رئیس اتحادیه نانوایان رشت به همشهری آنلاین می گوید: قیمت خمیرمایه نان در سال گذشته در مجموع ۵۰ درصد گران شد. کرایه حمل بار نیز از مهر ماه ۹۹ میانگین ۵۵ درصد افزایش یافته است.  اتحادیه درخواست افزایش قیمت را مدتهاست به سازمان حمایت ارائه کرده اما افزایش قیمت نان اتفاق نیفتاده است.

از سوی دیگر کیفیت نامناسب آرد در گیلان یکی دیگر از گلایه‌های نانوایان است که منجر به کاهش کیفیت نان خصوصا در نانوایی‌های یارانه‌پز شده است.

محمدی در این زمینه بیان می‌کند: کیفیت نان به نوع آردی که از سوی شرکت غله به ما تحویل می‌دهند دارد این نوع آرد کیفیت لازم را ندارد. از سوی دیگر ۲۵ درصد از نانوایان گیلان از جوش شیرین در پخت نان استفاده می‌کنند که میزان ضایعات نان را افزایش می‌دهد. مسئولان می‌گویند استفاده از جوش شیرین جرم است. بنابراین برای پخت بهتر نان یک ماده جایگزین جوش شیرین به ما بدهند که ما از آن استفاده کنیم.

گندم در گیلان بی‌کیفیت است

«مهدی نقدی» معاون نظارت و بازرسی سازمان صمت گیلان نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین بیان می‌کند: اتحادیه نان استان اگرچه خواستار افزایش قیمت نان است اما ما برای این افزایش تابع نظرستاد تنظیم بازار کشور هستیم.

وی در ادامه در خصوص نظارت بر کیفیت نان  اضافه می‌کند: نظارت‌ها از سوی سازمان صمت و اصناف انجام می‌شود. اما یکی از دلایل بی کیفیتی نان در گیلان آرد است. آردی که به گیلان تعلق می‌گیرد مناسب نیست. از جمله میزان سبوس و گلوتن آن پایین است. شاید این نان در تهران به دلیل آب و هوا و آب بهتر پخت شود اما در گیلان به دلیل نوع آب، خوب به عمل نمی‌آید. ضمن اینکه کیفیت نان به نوع پخت از قبیل مدت خمیرگیری و روش پخت و ... بستگی دارد. خیلی از نانوایان خمیرمایه نان را به دلیل گرانی کمتر استفاده می‌کنند که همه این عوامل سبب کاهش کیفیت نان می‌شود.

به گزارش همشهری، اکنون در بخش نانوایی‌های یارانه‌پز با آرد ۸۳۰ تومانی، بربری هزار تومان، سنگک ۱۲۰۰ تومان، تافتون ۵۵۰ تومان و لواش به نرخ ۳۰۰ تومان عرضه می‌شود.

 وزن چانه در نانوایی‌های یارانه‌پز، برای بربری ۵۱۰ گرم، سنگک ۵۶۰ گرم، تافتون ۲۳۰ و لواش ۱۴۰ گرم است.

برای نانوایی‌های آزادپز نیز با آرد ۱۲۰۰ تومانی، قیمت بربری در این نانوایی‌ها هزار و ۵۰۰ تومان، سنگک هزار و ۸۰۰ تومان، تافتون ۸۵۰ تومان و لواش به نرخ ۴۵۰ تومان عرضه می‌شود.

وزن چانه در نانوایی‌های آزادپز برای بربری باید ۵۸۰، سنگک ۶۵۰، تافتون ۲۸۰ و لواش ۱۷۰ گرم لحاظ شود.

کد خبر 599646

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار استان‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha