به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبامدی در پیشنویس جدید توصیههای «کارگروه خدمات پیشگیری آمریکا» آمده است با این که شواهد درباره اثربخشی اعلب مکملها و مواد معدنی هنوز روشن نیست، اما دست کم دو فراورده ویتامینی هستند که شواهد محکمی درباره بیتاثیر بودنشان در کاهش خطر دچار شدن به این بیماریها وجود دارد. این کارگروه هیچ سودمندی در مصرف ویتامین E از این لحاظ پیدا نکرد و به این نتیجه رسید که مصرف مکمل «بتا- کاروتن» حتی ممکن است از این لحاظ زیانآور هم باشد.
پژوهشگران در این کارگروه میگویند توصیه میکنند مکملهای ویتامین E و بتا-کاروتن برای پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان مصرف نشوند.
به گفته این پژوهشگران مصرف مکمل «بتا- کاروتن» ممکن است خطر سرطان ریه را در افرادی که از قبل در معرض این بیماری هستند، مثلا سیگاریها را افزایش دهد و همچنین خطر مردن به علت بیماری قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.
این کارگروه به طور جداگانه توصیه میکند زنانی که قصد دارند باردار شوند یا میتوانند باردار شوند، مکملهای اسید فولیک مصرف کنند.
بیماری قلبی و سرطان دو علت اصلی مرگ و میر در بسیاری از جوامع هستند. التهاب و آنچه اصطلاحا «استرس اکسیداتیو» نامیده میشود، ممکن است نقشی در هر دوی این بیماریها داشته باشند. بنابراین مصرف مکملهای ویتامینی به عنوانی شیوهای برای کمک به پیشگیری از این دو بیماری مطرح بودهاند.
بنابراین این کارگروه به بررسی این موضوع پرداخت که آیا مصرف ویتامینها و مواد معدنی میتواند به پیشگیری از این بیماریهای مهم کمک کنند یا نه و به این نتیجه رسید که شواهد کافی درباره اثربخشی ویتامینها، مواد معدنی و مکملهای مولتیویتامینی در پیشگیری از این بیماریها وجود ندارد و خواستار پژوهش بیشتر در این باره شد.
نظر شما