دلمه برگ مو از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که معمولا در فصل بهار پخته می‌شود؛ زیرا بهترین برگ‌های مو را می‌توان در این فصل پیدا کرد. دلمه برگ مو یکی از مدل‌های مختلف دلمه است که برای تهیه آن از برگ مو (انگور)، برنج، لپه، گوشت چرخ‌کرده، سبزیجات معطر و ادویه استفاده می‌شود.

دلمه

به گزارش همشهری آنلاین، حالا که فصل برگ مو است، بهترین فرصت است تا دلمه با برگ مو درست کنیم. پس تا برگ‌ها ترد و تازه هستند دست به کار شوید.

مواد لازم:

برگ مو: به مقدار لازم
گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
برنج: یک پیمانه
سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون): ۳۰۰ گرم
پیاز: دو عدد
لپه: یک پیمانه
نمک: به مقدار لازم

مواد لازم برای چاشنی دلمه:

آب: یک پیمانه
سرکه: نصف پیمانه
شکر: یک قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار کم

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. لپه و برنج را جداگانه خیس و بعد نیم‌پز کنید.

۲. تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.

۳. وقتی رنگ پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. 

 ۴. برنج و لپه نیم‌پز شده را به گوشت در حال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید. در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد، آنها را از روی حرارت بردارید.

۵. مواد را داخل برگ‌ها به صورت بقچه‌ای یا لوله‌ای (در فیلم آموزش داده شده است) بپیچید. اگر برگ‌هایی که استفاده می‌کنید تازه هستند باید دو سه دقیقه‌ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند. 

۶. سپس دلمه‌ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

۷. در قابلمه را ببندید تا دلمه‌ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

۸. برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو، آب، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.

۹. دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه‌ها اضافه نکنید.

کد خبر 600074

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha