به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا و ایرنا، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: در آستانه سالروز پیروزی رزمندگان در خردادماه سال ۱۳۶۱ و آزادسازی خرمشهر هستیم که فتح مهمی بود؛ همچنین در این ایام شاهد پیروزی ملت فلسطین بودیم که بسیار ارزشمند بود.
وی افزود: در حادثه این ۱۲ روزی که بین مسلمانان فلسطین و رژیم غاصب، جنگ تمام عیاری شکل گرفته بود، برای اولینبار همهی مردم فلسطین یکپارچه بودند؛ از کرانه غربی و غزه، کسانی که در اردوگاههایی که در سایر کشورها بودند و آنها که در منطقه ۱۹۴۸ زندگی میکنند، همگی بهصورت یکپارچه بودند و این وحدت واقعا ارزشمند بود.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از ایسنا و تسنیم بخوانید؛
* همچنین پاسخ قاطع غزه به تجاوز صهیونیستها موفقیت بزرگی برای مردم فلسطین بود و ملتها همهجا بهخوبی در صحنه آمدند. دولتها نیز مختلف بودند و متأسفانه دولتهای غربی مواضع نادرستی گرفتند و کشورهای اسلامی معمولا مواضع خوبی داشتند و از دنیای عرب هم انتظار دیگری بود و متأسفانه خیلیهاشان تا روزهای آخر ساکت و صامت بودند اما مقاومت و ایستادگی یک ملت پیروزی به همراه دارد.
* ملت فلسطین در برابر یک رژیمِ تا دندان مسلح بودند که غربیها، آمریکا و اروپا به آن کمک میکنند ولی فلسطین پیروزی بزرگی بهدست آورد و به ملت صبور، مقاوم و مجاهد فلطین تبریک میگوییم.
*{ درباره موج چهارم کرونا}: کمکم از موج چهارم این بیماری عبور میکنیم و همه استانها از نقطه پیک عبور کردهاند و مسیر ما کاهشی است و نقطه قرمز در سطح کشور بسیار محدود است و کشور در شرایط زرد و نارجانی بهسر میبرد که البته باید بازهم تلاش کنیم تا شرایط بهتر شود.
* در مدت شیوع کرونا روزهای سختی داشتهایم، ما روزهای پیک این بیماری که ویروس جهشیافته وارد کشور شد و استانی را درگیر کرد و بعد سایر استانها درگیر شدند را شاهد بودیم و نیز روزهایی را داشتیم که امیدبخش بود و مردم جهان خبر تولید واکسن برای این بیماری را شنیدند.
* این ۱۵ ماه، روزهای تاریخی برای آزمون مردم ایران بود که هم شیوع کرونا را داشتند و هم تحریمها را تجربه میکردند. قطعاً در این ۱۵ ماه مردم ما پیروز بودند و مدافعان سلامت در خط نخست این پیروزی قرار داشتند.
* کشورهایی که تحریم و محاصره اقتصادی نداشتند هم خرید تجهیزات و دارو برایشان سخت بود، حالا ما که در تحریم بودیم وضعیتمان چقدر دشوارتر بود. کشوری که در تحریم نیست، میتواند به راحتی به اقشار و طبقات کمک میکند البته ما هم یاری کردیم ولی روزهای سختی بود.
* وقتی وارد پیک میشویم دستور العملها خوب مراعات میشود اما وقتی از پیک عبور میکنیم یک اطمینان کاذب در جامعه درست میشود و متاسفانه رعایت پروتکلها کاهش مییابد، سهلانگاریها آغاز میشود و همین مقدمه موج بعدی میشود و این مشکل اصلی است.
* باید کاملا پروتکلهای بهداشتی را مراعات کنیم، همه بخشهایی که مسئولیت دارند، از خود وزارت بهداشت و درمان گرفته تا بخشهای نظارت بر کسب و کارها، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج همه باید در کنار هم قرار بگیریم و کاری کنیم پروتکلها بسیار دقیق رعایت شود و با متخلفان قاطعنانه برخورد شود.
* بعد از ماه رمضان تا محرم در این سه ماه معمولا عروسیها و جشنها و دورهمیها شروع میشود. به خصوص الان که تابستان است سفرها شروع میشود که همه اینها دست به دست هم میدهد و کار را سخت و ما را دومرتبه با یک معضل دیگر مواجه میکند.
* از طرف دیگر گرمای هوا هم در تشدید این بیماری تاثیرگذار است چرا که به دلیل گرما، مردم ناچار میشوند از کولر استفاده کنند و در و پنجرهها را ببندند و سیر هوا و تعویض هوا دچار مشکل میشود. بنابراین اول این ویروس در جاهایی که خیلی گرم است شروع به افزایش میکند و باید این را هم مراعات کنیم.
* شرایط ما همچنان شکننده است و وضعیت کاملا مطمئنی را پیش رو نداریم، با این ویروس هندی که ممکن است از یک استانی پیدا شود و مردم مبتلا شوند و ممکن است با موج جدید مواجه شویم، باید مراعات کنیم و حواسمان در مهمانیها و دورهمیها و سفرها و خریدها باشد و تا جاییکه ممکن است محدود یا متوقف شود. همه جا باید پروتکلها را به خوبی مراعات کنیم برای این که با مشکل جدید مواجه نشویم.
*{ با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات}: امسال در ماه خرداد با یک مسئولیت سنگین مواجهایم و آن انتخابات ریاست جمهوری و شوراها و نیز میاندورهای مجلس خبرگان و شورای اسلامی است که البته این دو مورد آخر در برخی مناطق برگزار میشود و اصل، همان انتخابات ریاست جمهوری و شوراهاست.
نظر شما