به گزارش همشهری آنلاین، استان سیستان و بلوچستان سال بارشی بسیاری بدی را پشتسر میگذارد و این مساله باعث خشکسالی بیسابقهای در این استان شده است که با خود افزایش دما، تبخیری بالای آبها و فعال شدن کانونهای ریزگردهها در اغلب نقاط استان را به همراه دارد.
ورود سامانه بارشی با وجود گرمای کمسابقه در سیستان و بلوچستان اکنون موجب خوشحالی مردم و بهویژه کشاورزان برخی مناطق استان شده و سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان را برآن داشته تا درباره فعالیت این سامانه هشدار زرد اعلام کند.
مدیر روابط عمومی سازمان هواشناسی استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: این سامانه شب گذشته وارد استان شده و حداقل تا جمعه ۲۱ خرداد ما شاهد بارشهای رگباری در برخی نقاط استان خواهیم بود.
محمد عنایت گفت: این سامانه در نیمه جنوبی بیشتر فعالیت خواهد داشت و در ادامه در ادامه نواحی مرکزی و شمالی استان را درگیر خواهد کرد.
عنایت تصریح کرد: شهرستانهای فنوج، قصرقند، نیکشهر، دلگان، ارتفاعات جنوبی سراوان، شهرستانهای سیب و سوران، مهرستان، ارتفاعات شمالی دشتیاری، چابهار، کنارک و ارتفاعات غربی خاش و تفتان بیشترین تاثیر را از این بارشها خواهند گرفت.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان خشکسالی گرمای کمسابقهای را در سال آبی جاری تجربه کرده و این مساله سبب کاهش سطح منابع آبی استان شده است. برهمین اساس این بارشها که اغلب کوتاهمدت و رگباری هستند، نمیتوانند کمبودها را جبران کنند، اما از آنجا که اغلب رودخانههای محلی استان در این فصل خشک هستند شاهد آن خواهیم بود که در روزهای آیند آب در این رگهای خشکیده جاری شود.
اعلام هشدار زرد
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان هم گفت: این اداره کل نسبت به فعالیتهای این سامانه هشدار سطح زرد اعلام کرده است.
محسن حیدری اظهار کرد: سامانه بارشی همرفتی از سهشنبه شب در جنوب شرق استان فعال شده که بارشهای آن ممکن است در برخی مناطق منجر به آبگرفتگی معابر و جریان یافتن رودخانههای محلی شود.
حیدری بیان کرد: براساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی این سامانه بارشی موجب جاری شدن روان آب، پرآب شدن موقتی مسیلها و رودخانههای فصلی، برخورد صاعقه، وزش باد شدید و گردوخاک خواهد شد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به مردم هشدار داد از اسکان و تردد در حاشیه و بستر مسیلها و رودخانههای فصلی حتی رودخانههای خشک خوداری کنند.
وی همچنین به کوهنوردان توصیه کرد تا جمعه از صعود به ارتفاعات خودداری کنند.
حیدری بیان کرد: این توصیهها شامل دامداران و کشاورزان استان نیز میشود. برهمین اساس از آنها نیز خواستهایم تا از چرای دام و فعالیتهای کشاورزی در زمینهای وسیع بهویژه در بعدازظهرها خودداری کنند. زیرا احتمال میرود با برخورد صاعقه در مناطق تحت تأثیر آسیبهای جدی ببینند.
نظر شما