مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۷ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
۰ نفر

مدیریت بحران خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی پنج نقطه بحرانی در معرض فرونشست زمین در دشت‌های شهرستان‌های نیشابور، بردسکن، خواف، مشهد و سبزوار وجود دارد.

فرونشست زمین

محسن نجات در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری آنلاین افزود: برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و خالی شدن سفره‌های آب زیرزمینی دلیل اصلی فرونشست زمین است. این پدیده ممکن است به دلیل حوادث طبیعی مانند زمین‌لرزه، فرسایش و تشکیل گودال نیز ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: تا به امروز هیچگونه تحقیق اصولی و مطالعات نظام‌مند در مناطق بحرانی در معرض فرونشست و همچنین برآرود نشست در خراسان رضوی انجام شنده است.

نجات با اشاره به اینکه مناطق بحرانی در دشت‌های استان به وسیله گزارش مسئولان شهرستان‌ها و همچنین مشاهده عوارض سطحی ناشی از نشست شناسایی شده است، اظهار کرد: در سال ۹۹ چهار مورد فرونشست زمین در دشت نیشابور، یک مورد نشست در دشت جوین سبزوار، یک مورد نشست در دشت بجستان، یک مورد در روستای فریزی مشهد و یک مورد در خواف گزارش شده است.

این مقام مسئول درباره خسارات فرونشست زمین گفت: به دلیل پنهان بودن خسارت‌های ناشی از فرونشست زمین، نمی‌توان رقم دقیق از میزان خسارت وارده را اعلام کرد.

وی افزود: فرونشست زمین تا کنون خسارت‌هایی را به خطوط ریلی و جاده‌ای، گاز و برق، نفت و مخابرات در دشت‌های نیشابور و خواف و برای مناطق مسکونی در دشت‌های بردسکن، جوین و مشهد وارد کرده است.

نجات ادامه داد: یکی از خطرناک‌ترین موارد فرونشست در خراسان رضوی ایجاد شکاف عمودی در مسیر خط‌آهن مشهد – تهران در روستای بشرو شهرستان نیشابور و جاده خواف – سلامی وجود دارد.

مدیریت بحران خراسان رضوی درباره راهکاری جلوگیری از این پدیده افزود: یکی از راهکارهای فوری انجام مطالعات و بررسی وضعیت‌ نشست‌ها و پهنه‌بندی دشت‌ها با در نظر داشتن میزان فرونشست، سکونت‌گاه‌ها، سازه‌های حیاتی و زیرساخت‌هاست.

نجات با شاره به اینکه پهنه‌بندی و مدیریت برداشت آب در نقاط بحرانی، می‌تواند اقدامی مناسب در پیشگیری از فرونشست‌ها باشد، اظهار کرد: طرح پایش فرونشست دشت‌های خراسان رضوی توسط اداره‌کل زمین‌شناسی ارائه شده و در مرحله اختصاص بودجه قرار دارد.

وی در پایان گفت: در این طرح ابتدا پنج دشت بحرانی در مدت زمان ۶ ماه با روش پردازش داده‌های راداری از لحاظ میزان نشست سالیانه مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس پهنه‌بندی مناطق پرخطر برای اعمال تدابیر پیشگیرانه در اختیار شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی قرار داده می‌شود.

کد خبر 610438

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار استان‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha