معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را ابلاغ کرد.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبدا، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ابلاغیهای خطاب به معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با اشاره به تاثیرگذاری تغذیه در شرایط مختلف سلامت و بیماری و همچنین شرایط جدید کشور در واکسیناسیون گروه های مختلف جامعه تاکید کرد: راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در سطوح مختلف ارائه خدمات سرپایی و مراکز واکسیناسیون تحت پوشش به اطلاع عموم مردم رسانده شود.
این راهنمابه منظور کمک به بهبود شرایط هموطنان در کاهش برخی عوارض جانبی کوتاه مدت ناشی از واکسیناسیون و مقابله بهتر با این عوارض تهیه شده و در آن نکات تغذیه ای قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا تشریح شده است.
در این راهنما بر لزوم آشنایی با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می کند تاکید شده است تا بتوانید علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.
در بخشی از راهنمای تغذیه در واکسیناسیون توصیه شده است: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید.
همچنین قبل و بعد از واکسیناسیون مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید۱۹ بسیار مهم است.
براساس توصیه های ذکر شده در این راهنما، رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک کند تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونت ها، پاسخ ایمنی قوی تری به واکسیناسیون داشته باشیم.
در ادامه این توصیه ها به مصرف بیشتر سبزی ها و میوه ها اشاره و تاکید شده است: مصرف روزانه ۵-۳ واحد از گروه سبزی ها و ۴-۲ واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدان ها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی لازم هستند را تامین می کند. مصرف کافی سبزی ، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعده های غذایی و در میان وعده ها توصیه می شود.
نظر شما