رییس اتحادیه واردکنندگان دارو اظهار داشت: برای واردات اولین بخش یک میلیون دوزیِ واکسن هندی، اعتبار اسنادی هم در اروپا باز کردیم، ولی مشکلاتی که در هند به وجود آمد، باعث شد مجوز صادرات برای هر موردی فقط با امضای نخست‌وزیر هند انجام شود.

واکسن ابدالا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، ناصر ریاحی، رییس اتحادیه واردکنندگان دارو در مورد آخرین وضعیت واردات واکسن توسط بخش خصوصی اظهار کرد: ما دو سری ۳ میلیون دوزی واکسن کرونا را رزرو کرده بودیم. ۳ میلیون دوز آن از آسترازانکا بود که در هند تولید می‌شود و ۳ میلیون دوز دیگر سینوفارم چینی بود. از آنجا که نه می‌توانستیم پول آن را یکجا پرداخت کنیم و نه امکان تزریق آن به صورت یکجا وجود داشت، قرار شد که در ماه‌ها و هفته‌های مختلف بخشی از تولید آنها را بگیریم. قرارداد هم بستیم که هنوز بر جای خود باقی است.

وی افزود: برای واردات اولین بخش یک میلیون دوزی از واکسن هندی، اعتبار اسنادی هم در اروپا باز کردیم ولی مشکلاتی که در هند به وجود آمد باعث شد مجوز صادرات برای هر موردی فقط با امضای نخست‌وزیر هند انجام شود. البته سفیر ایران در هند نیز در حال کمک کردن به تسهیل واردات هستند. از آنجا که این واکسن برای خود هندی‌ها نیست و برای کمپانی آسترای سوئد است، تاکنون ۱۰ یا ۱۱ مجوز هم صادر کرده‌اند. ما تقریبا مطمئن هستیم که می‌توانیم این واکسن‌ها را وارد کنیم اما طول کشیده است.

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو تصریح کرد: در مورد سینوفارم نیز وزارتخانه و سازمان غذا و دارو مدارک بیشتری از ما خواسته و ما در حال تهیه آنها هستیم. متاسفانه موج کرونای هندی، آفریقایی و... کمی شرایط واردات واکسن کرونا را تغییر داد. تا دو یا سه ماه گذشته فرآیند کار آسان‌تر بود ولی این پیک‌های به وجود آمده محدودیت‌ها را بیشتر کرد.

 وضعیت دریافت ارز توسط واردکنندگان

ریاحی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت دریافت ارز توسط واردکنندگان دارو گفت: مدت زیادی بود که به ما ارز نداده بودند، روز گذشته سازمان غذا و دارو تخصیص ارز به شرکت‌ها را شروع کرد. همانطور که آقای وزیر گفتند شرکت‌هایی که در سال گذشته دارو وارد کرده‌اند و با حداقل اسناد و نامه وزارتخانه از گمرک ترخیص کرده‌اند ولی هنوز ارز نگرفته‌اند در اولویت هستند.

وی ادامه داد: اگر نرخ ارز دوباره تغییر کند، این شرکت‌ها درگیر دردسرهایی می‌شوند که دوبار پیش از این هم درگیر آن شده‌اند. بعضی شرکت‌ها نتوانستند ارز با قیمتی که بر اساس آن کالای آنها قیمت‌گذاری شده و به فروش رفته بود، دریافت کنند. شرکت‌هایی هم که توانسته‌اند این ارز را بگیرند با تاخیر و مشکلات دیگر مواجه بودند.

نایب رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: طبق قانون بودجه، ارز واردکنندگان دارو باید به مدت ۶ ماه باید به صورت ثابت و ۴۲۰۰ تومان بود. به همین علت به نظر نمی‌رسد تا شهریور تغییری ایجاد شود. ولی ما طرفدار تغییر آن هستیم و راه‌حل‌هایی هم برای اینکه پول به بیمه برسد و بیماران دچار مشکل نشوند ارائه داده‌ایم. ما متخصص اقتصاد نیستیم اما متخصصان می‌توانند این پیشنهادها را بررسی کنند. امیدواریم که در دولت جدید به این موارد توجه شود و منابع کشور به این ترتیب هدر نرود.

کد خبر 610937

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha