گاهی جامعه باعث می‌شود آدم‌ها تصور کنند نداشتن شریک عاطفی یا «تنها بودن» امری منفی است. در حالی که واقعیت این است که مطلقاً هیچ ایرادی در آن وجود ندارد.

خانواده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزیاتو، برخی روانشناسان معتقدند هر رابطه‌ای درجه‌ای از ناسالم بودن را دارد. گرچه فراز و نشیب در رابطه امری طبیعی است اما باید بدانید که چه زمانی باید از رابطه خود دست بکشید. در ادامه می‌خواهیم به دلایلی بپردازیم که باعث می‌شود افراد به رابطه عاطفی سمی و ناسالم خود ادامه دهند.

۱- ترس از تنهایی

طبق تحقیقات ترس از تنهایی می‌تواند افراد را به ادامه یک رابطه مخرب وادارد، آن هم به این دلیل ساده که داشتن یک شریک عاطفی پر ایراد را «بهتر» از نداشتن شریک عاطفی می‌دانند. گاهی جامعه باعث می‌شود آدم‌ها تصور کنند نداشتن شریک عاطفی یا «تنها بودن» امری منفی است. در حالی که واقعیت این است که مطلقاً هیچ ایرادی در آن وجود ندارد.

۲- پایین بودن اعتماد به نفس

تحقیقات نشان داده کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند هم به ادامه روابط ناسالم عاطفی خود گرایش دارند. بعد از مدت‌ها تجربه آزار و اذیت و رفتار منفی، احتمالش زیاد است که به اشتباه تصور کنید شما مقصر رفتارهای سمی شریک عاطفی‌تان هستید. اعتماد به نفس پایین ممکن است باعث شود ارزش آدم‌ها و نقششان در رابطه عاطفی شان برای خودشان زیر سؤال برود.

۳- خود را مسئول شریک عاطفی و کارهایش دانستن

آدم‌های آزارگر بعد از یک موقعیت یا مواجهه ناخوشایند گاهی طوری رفتار می‌کنند که شریک عاطفی‌شان یا احساس گناه کند یا فکر کند به نوعی در این اتفاق تقصیر دارد، گرچه در واقع اینگونه نیست. به این پدیده چراغ گاز (Gaslighing) گفته می‌شود.

این رفتار غالباً به تدریج تشدید می‌شود و همین مسأله تشخیص آن را برای فردی که گرفتار این پدیده شده دشوار می‌کند. احساس اضطراب، سردرگمی و ناتوانی از اعتماد به خود و کارهای خود همگی نشانه‌های پدیده چراغ گاز هستند.

۴- امید به بهتر شدن وضع

بسیاری از کسانی که گرفتار یک رابطه مسموم عاطفی هستند گاهی به این دلیل از رابطه خود دست نمی‌کشند که شریک عاطفی‌شان را دوست دارند. آن ها معتقدند یک روز وضع بهتر می‌شود یا اینکه راهی برای نجات رابطه‌شان هست. آن‌ها همچنین علت رفتار ناسالم شریک عاطفی‌شان را سختی شرایط می‌دانند یا اینکه فکر می‌کنند خود می‌توانند شریک عاطفی بهتری باشند و با این کار رابطه‌شان را تغییر دهند. اما حقیقت آن است که رفتار شریک عاطفی آنها اغلب به مرور تنها بدتر می‌شود و شخص صدمات بیشتر و بیشتری در این رابطه می‌بینند.

۵- ترس از پس زده شدن

یک دلیل دیگر، پس زده شدن است. آدم‌ها به این دلیل در یک رابطه عاطفی ناسالم می‌مانند که می‌ترسند در آینده پس زده شوند، به همین خاطر از شریک عاطفی فعلی خود دست نمی‌کشند. کسانی که ترس از پس زده شدن دارند ممکن است ابراز خود و افکارشان و دفاع از خودشان برایشان دشوار باشد.

کد خبر 611678

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha