همشهری- عمادالدین قاسمیپناه: بخشی از کاربران اینترنت و موبایل هفته گذشته، همزمان با قطعی مکرر برق، قطعی اینترنت و اختلال در شبکه ارتباطی موبایل را هم تجربه کردند. پیش از این، اگر قطعی برق اتفاق میافتاد، اینترنت قطع نمیشد و مکالمات موبایلی هم دچار اختلال نمیشد، مگر اینکه زمان قطعی برق بیش از یک مدت زمان مشخص ادامه مییافت. این اتفاق ناشی از عملکرد نامناسب باتریهای تغذیهکننده سایتهای اپراتورهاست.
آن طور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته، تعدادی از این باتریها یا فاسد شدهاند یا به سرقت رفتهاند. حالا سازمان تنظیم مقررات رادیویی گزارشی از «آخرین وضعیت پایداری منابع تغذیه پشتیبان سایتهای اپراتورها» منتشر کرده که مربوط به بازدیدهای ۹ ماه اخیر است و به تفکیک وضعیت منابع تغذیه اپراتورهای کشور را در مناطق مختلف توصیف کرده است. این گزارش نشان میدهد که بهطور میانگین ۲ اپراتور مسلط کشور بیش از ۵۰ درصد یا باتریهای پشتیبان دارای پایداری مطلوب ندارند یا اساسا فاقد باتری پشتیبان هستند.
در این گزارش اعلام شده که طی ۹ ماه اخیر، در مجموع ۱۱۹۷ بازدید از سایتهای اپراتورها انجام شده است. این بازدیدها از ۵۵۳ سایت همراه اول، ۳۹۷ سایت ایرانسل، ۱۹۹ سایت رایتل و ۴۸ سایت هایوب انجام گرفته است.
بررسی و تحلیل گزارش بازدیدها که به اپراتورها منعکس شده نشان میدهد که از ۵۵۳ بازدید انجام شده از سایتهای همراه اول، ۲۵۸ سایت دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب بوده است. در واقع، کمتر از ۴۶/۷ درصد از سایتهای مورد بازدید، توانایی پشتیبانی با پایداری مطلوب را در زمان بحران، ازجمله قطعی برق داشتهاند. این در حالی است که ۲۹۵ سایت و بهعبارتی ۳۵/۳ درصد از سایتها یا باتری پشتیبان نداشتهاند یا اگر باتری داشتهاند، این باتریها به هر دلیلی از پایداری مطلوب برخوردار نبودهاند.
همچنین از ۳۹۷ بازدید انجام شده از سایتهای ایرانسل، تعداد ۲۰۳ سایت یا بهعبارتی ۵۱/۳ درصد دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۱۹۴ سایت (۴۸/۷ درصد) فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب بودهاند.
علاوه بر این، از ۱۹۹ بازدید انجام شده از سایتهای رایتل، تعداد ۱۳۴ سایت (حدود ۷۶/۵ درصد) دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۶۵ سایت (حدود ۳۲/۵) فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب بودهاند.
این در حالی است که از ۴۸ بازدید انجام شده از سایتهای هایوب، تعداد ۲۶ سایت (۵۴/۲ درصد) دارای باتری پشتیبان با پایداری مطلوب و ۲۲ سایت (۴۵/۸) فاقد باتری پشتیبان یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب بودهاند.
بهعبارت دیگر، از مجموع بازدیدهای انجام شده طی ۹ ماه گذشته، ۶۲۱ سایت از باتریهای پشتیبان با پایداری مطلوب برخوردار بودهاند و ۵۷۶ سایت یا باتری پشتیبان نداشتهاند یا دارای باتری پشتیبان با پایداری نامطلوب بودهاند.
نظر شما