دانه چیا یکی از بهترین و مفیدترین دانه‌های خوراکی است که خواص فوق‌العاده‌ای برای بدن دارد.

دانه چیا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تبیان، دانه چیا سرشار از پروتئین، فیبر و انواع مواد معدنی، ترکیبات گیاهی و چربی‌های سالم است. می‌توانید آن را در بلغور جو دو سر پخته برای صبحانه‌تان بریزید، در کیک یا نانی که می‌پزید استفاده کنید یا پوره‌ای خوشمزه با آن درست کنید.

غنی از آنتی‌اکسیدان‌

دانه چیا دارای آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها به حفظ وزن سالم کمک می‌کنند، محافظی در برابر سرطان هستند، از سکته مغزی و کلسترول بالا و بیماری قلبی پیشگیری کرده و عملکرد مغز را بهبود می‌دهند.

سرشار از پروتئین

دانه چیا منبع خوبی از پروتئین است. ۱۰۰ گرم دانه چیا نه‌تنها دارای ۱۶.۵ گرم پروتئین است بلکه این پروتئین، بسیار هم باکیفیت است که به آمینواسیدهای آن مربوط می‌شود. وقتی پروتئین همراه غذایتان می‌خورید، مدت طولانی‌تری سیر می‌مانید، بنابراین وزن سالمتان حفظ می‌شود.

دارای چربی‌های سالم

دانه چیا منبع خوبی از چربی‌های سالم مانند امگا ۳ است که به سلامت قلب کمک می‌کند. دانه چیا را بهترین منبع گیاهی اسیدهای چرب امگا ۳ می‌دانند، یعنی بهتر از بذر کتان. مصرف چربی‌های سالم منجر به کاهش التهاب در بدن می‌شود.

البته در مورد دانه چیا یک نکته مطرح است. درست است که دانه چیا بیشتر از سالمون امگا ۳ دارد. اما چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که امگا ۳ موجود در دانه چیا اساساً ALA (آلفا لینولئیک اسید) است. ALA پیش از اینکه بدنتان بتواند از آن استفاده کند، باید به انواع فعال EPA (ایکوزاپنتانوییک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانوییک اسید) تبدیل شود. متأسفانه بدن انسان در تبدیل ALA به این انواع فعال چندان کارآمد نیست. مطالعات نشان داده‌اند دانه چیا، خصوصاً اگر آسیاب‌شده باشد، می‌تواند سطح ALA و EPA خون را بالا ببرد، اما تأثیری روی سطح DHA خون ندارد و این می‌تواند یک مسئله باشد. برای تأمین DHA مورد نیاز بدن و مغزتان می‌توانید به طور منظم ماهی‌های چرب بخورید یا روغن ماهی مصرف کنید و یا اگر گیاهخوار هستید، از مکمل گیاهی DHA استفاده کنید.

۷ خاصیت دانه‌ای که برای تمام اعضای بدن مفید است

سرشار از فیبر

دانه چیا حاوی فیبر غیرمحلول است که وقتی در روده‌هایتان تخمیر می‌شود، مانند فیبر محلول عمل می‌کند. فیبر محلول برای سلامت روده‌ها مفید بوده و به دفع منظم کمک می‌کند. فیبر غیرمحلول سبب جذب آن به مدفوع می‌شود که برای رفع یبوست سودمند است. فیبر موجود در دانه چیا برای سلامت روده باریک و روده بزرگ مفید بوده و کمک می‌کند مدت طولانی‌تری سیر بمانید.

منبع عالی مواد معدنی

دانه چیا حاوی مقادیر زیادی املاح است از جمله منگنز که برای متابولیسم و رشد بدن مفید است. فسفر و کلسیم نیز در دانه چیا وجود دارد که برای استخوان‌ها و بافت بدن مفید است. دانه چیا دارای مس است که به نفع سلامت قلب است و منیزیم که به خیلی از فرایندهای بدن کمک می‌کند و چیزی است که خیلی از افراد به میزان کم آن را از تغذیه خود دریافت می‌کنند.

کاهش احتمال بیماری‌ها

بخشی از قدرت دانه چیا ناشی از گیاه بودن آن است. ما می‌دانیم که گیاهان برای ما مفیدند، اما ترکیبات گیاهی که به آن‌ها فیتونوترینت می‌گویند و در دانه چیا نیز وجود دارند از اهمیت ویژه‌ای برای سلامتی برخوردارند. این مواد مغذی به کاهش فشارخون و کاهش التهاب و کاهش ریسک سرطان و بیماری قلبی و پوکی استخوان کمک می‌کنند.

کاهش سطح قند خون

رژیم غذایی حاوی دانه چیا می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد. دانه چیا به دلیل فیبر بالایی که دارد می‌تواند جذب قند در بدن را کُندتر کرده و از این طریق سطح قند خون را کاهش دهد.

کد خبر 615443

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha