به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، کلاژن از طریق پروتئین تأمین میشود و افرادی که این پروتئین را به میزان کمی در بدن دارند پوست آنها کمتر فرایند کلاژن سازی را انجام میدهد و در نتیجه با تغییرات آب و هوایی و کاهش وزن یا اضافه وزن پوست دچار ترکهای پوستی میشود. این مشکل پوستی علاوه بر تغییرات وزنی علل دیگری دارد اما شایعترین علت آن میتواند تغییرات وزنی فرد باشد.
ترکهای پوستی چگونهاند؟
به لحاظ ویژگیهای ظاهری، ترک پوستی شکلی رگهدار روی پوست دارد که بیشتر در قسمتهای عضلهای بدن مانند سینه، ران، بازو، پشت، باسن، شکم و همچنین در قسمتهای بالا تنه دیده میشود. جوانسازی پوست میتواند در زیبایی شما بسیار مؤثر باشد بنابراین توجه به آن و مراقبت از پوست ضروری است.
ترکهای پوستی بیشتر در بین خانمها شایع است و علت آن طی کردن دوران بارداری است که با بزرگتر شدن شکم این ترکها به مرور ایجاد میشود و هرچه میزان پروتئین و کلاژن موجود در پوست کمتر باشد این ترکها بیشتر و عمیقتر خواهد بود.
روشهای درمان ترک پوستی
ترک پوستی میتواند با استفاده از روشهای مختلفی درمان شود که برخی از این روشهای درمان با مصرف دارو و کرمهای مخصوص صورت میگیرد. در برخی از موارد با مراجعه به پزشک با استفاده از دستگاههای به روز میتوان این ترکهای پوستی را درمان کرد. در روشی دیگر بیشتر افراد ترجیح میدهند از درمان خانگی استفاده کنند.
مصرف دارو: ترتینوئین، سنتلا آسیاتیکا، کره کاکائو و تقویت کننده کلاژن از جمله کرمهایی هستند که میتواند برای درمان ترک پوستی مؤثر باشد مصرف این کرمها موجب میشود تا پوست شما روند کلاژن سازی خود را بهبود بخشد و با حفظ شادابی و سلامت پوست ترک پوستی را هم درمان کند. البته هر نوع مصرف دارو باید با مشورت پزشک باشد.
روشهای پزشکی: جراحی و انواع لیزر از روشهای درمانی است که میتوانید برای رفع ترک پوستی استفاده کنید در لیزر درمانی طی جلساتی مختلف با استفاده از اشعه لیزر این ترکها از بین میرود و در روش جراحی امکان اینکه بعد از عمل زخمها باقی بماند وجود دارد.
روشهای خانگی: یکی از روشهای خانگی برای درمان ترک پوستی مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A است. موادی مانند هویج و سیب زمینی دارای مقادیر زیادی ویتامین A هستند. همچنین مصرف کرمهایی که حاوی این ویتامین هستند میتواند مؤثر باشد.در روشی دیگر میتوانید با تهیه اسکراب شکر ترکهای پوستی را درمان کنید. در این روش شکر، روغن بادام و روغن نارگیل را با یکدیگر مخلوط کنید و محلول آن را روی سطح پوست که دارای ترک است بمالید. این کار موجب میشود تا این ترکها لایه برداری شود.
آلوئه ورا یک راهکار درمانی مؤثر و روش خانگی ساده برای درمان ترک پوستی است که بسیار مؤثر است. در این روش ژل برگ آلوئهورا را روی سطوح ترکدار پوست قرار دهید. مصرف دورهای این داروی گیاهی موجب کلاژنسازی پوست میشود.
روغن نارگیل، روغن بادام و عسل از موارد دیگری است که میتواند با مصرف دورهای این ترکهای پوستی را کاهش دهد و پوستی شاداب و سالم را برای شما به همراه داشته باشد. ماسک روغن بادام هم برای سلامت پوست مؤثر است.
نظر شما