رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا درباره کلاهبرداری از شهروندان در پوشش تماس صوتی و اعلام مواردی نظیر برنده‌شدن در مصاحبه، دعوت به عنوان مهمان، معرفی از سوی دوستان و... هشدار داد.

پلیس فتا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، سرهنگ علی‌محمد رجبی رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا با اشاره به شیوه کلاهبرداری از شهروندان از طریق تماس صوتی گفت: افراد سودجو و کلاهبردار از هر روش و فرصتی برای کلاهبرداری از شهروندان استفاده می‌کنند و در این میان برقراری تماس با کاربران یکی از این شیوه‌هاست. در این شیوه کلاهبرداران شماره‌ای را به شکل اتفاقی یا از پیش‌تعیین‌شده انتخاب می‌کنند و قبل از آن نیز این موضوع را بررسی می‌کنند که آیا کاربر با این شماره تلفن به نرم‌افزارهای نقل و انتقال وجه و... پیوسته یا خیر.

وی ادامه داد: آنها از طریق نرم‌افزارهای تماس صوتی یا حتی تماس مستقیم با شهروندان تماس گرفته و به بهانه‌های مختلفی از جمله برنده شدن در قرعه‌کشی صداوسیما، حضور در برنامه تلویزیونی، معرفی از سوی دوستان و... اقدام به صحبت با کاربر می‌کنند و دقایقی پس از جلب اعتماد از او می‌خواهند تا کد چند رقمی را که برایش پیامک شده به شکل صوتی برای آنها بخواند. سودجویان دلیل این کار را نیز اطمینان از هویت فرد مذکور، روند اداری اعطای جایزه و... معرفی می‌کنند. غافل از اینکه در پشت پرده همین کد چهاررقمی در واقع مجوزی برای دسترسی به حساب کاربری شهروندان در نرم‌افزارهایی نظیر موبایل‌بانک و حتی شبکه‌های اجتماعی است.

رجبی با بیان اینکه سودجویان معمولا با شماره‌های ناشناس اقدام به برقراری تماس می‌کنند، گفت: شهروندان به هیچ عنوان نباید فریب چنین تماس‌هایی را بخورند و به محض شروع به صحبت در این مورد بهتر است ارتباط را قطع کنند. اما اگر اقدام به اعلام کد چهاررقمی کردند، لازم است سریعا رمز حساب‌های بانکی و شبکه‌های اجتماعی خود را تغییر دهند و در صورت وقوع هرگونه برداشت غیرمجاز از حساب و ... نیز با پلیس تماس بگیرند.

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا با بیان اینکه ممکن است افراد سودجو طعمه‌های خود را از میان افراد سالخورده و میانسال انتخاب کنند، افزود: لازم است شهروندان این موارد را به سالمندان عزیز نیز اعلام کنند و آمادگی آنان را هم برای مواجهه با این موارد ارتقا دهند.

او ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه بسیاری از این سودجویان از نرم‌افزار واتساپ برای برقراری تماس استفاده می‌کنند، کاربران باید توجه داشته باشند که هیچ نهاد و ارگان دولتی از جمله بانک‌ها، وزارتخانه‌ها، صداوسیما و... از این نرم‌افزار برای برقراری تماس استفاده نمی‌کنند و همین موضوع نشان‌دهنده کلاهبردارانه بودن اقدامات این افراد است.
 

کد خبر 617254

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha