مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: تیم‌های یگان حفاظت محیط زیست جنوب استان در مناطق مختلف رد پا و دیگر آثار وجود خرس سیاه را شناسایی و کشف کردند.

خرس سياه آسيايي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهارداشت: وجود خشکسالی و گرمای شدید هوا و کوچ گونه‌های حیات وحش به مناطق و زیستگاه‌های مناسب تر موجب شده تا گونه خرس سیاه آسیایی نیز ضمن گسترش قلمرو زیستی برای دسترسی به منابع غذایی، احتمالا به باغ‌ها و سایر مناطق حوزه انسانی نزدیک شود.

وی گفت: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان‌های حوزه زیستگاه خرس سیاه آسیایی آموزش‌ها و هشدارهای لازم و مورد نیاز را به مردم محلی داده و به‌صورت گشت‌های جزیره‌ای متعددی در این حوزه مشغول خدمت هستند.

 خرس سیاه در زبان مردم بلوچ سیستان و بلوچستان با نام‌های «مَم» و «هرس» شناخته شده است.

خرس سیاه بلوچی یکی از شاخص‌ترین گونه‌های زیبا و نادر حیات وحش در شهرستان نیکشهر است که از قرنها پیش تاکنون در این منطقه از ایران زندگی می‌کند و جثه متوسط در بین گونه‌ های دیگر خرس‌ ها دارد و طول بدن این جانور با توجه به شرایط محیطی و نوع تغذیه متغیر بوده و از ۱۳۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر است.

خرس سیاه بلوچی بر خلاف دیگر همنوعان خود خواب زمستانی ندارد و با جثه ای کوچک‌تر از خرس قهوه‌ای دارای گوش‌هایی به نسبت بزرگتر، موهایی بلند و سیاه داشته و وسط سینه‌اش لکه سفیدی به شکل عدد ۷ دارد.

«مم بلوچی» از گونه های منحصر به‌فرد کشور در منطقه بلوچستان و شهرستان نیکشهر است که تخریب زیستگاه آن یکی از عمده دلایلی است که در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.

کد خبر 619286

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha