به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، همچنین بسیاری از بهبودیافتگان کووید-۱۹ در حالی که مسیر بهبودی را طی میکنند به مشکلاتی همچون از دست دادن اشتها، قدرت و استقامت بدنی و همچنین بسیاری از ناراحتیهای گوارشی به دلیل ضعیف شدن سیستم گوارشی دچار میشوند.
این اتفاق زمانی میافتد که ویروس وارد بدن شده، تمامی سلولهای سالم از جمله سلولهای موجود در دستگاه گوارش را آلوده میکند. حالت تهوع، از دست دادن انرژی و مشکلات تنفسی نیز باعث از بین رفتن اشتها میشود.
یک پزشک عمومی در هند گفت: حتی ممکن است فرد به دلیل استرس و اضطراب ناشی از نوع شدید بیماری کووید-۱۹ میل به غذا خوردن نداشته باشد.
برای بازیابی قدرت و استقامت بدنی متخصصان می گویند که حذف سموم ناشی از استروئیدها از بدن ضروری است. در این شرایط بر پاکسازی روده تمرکز کنید. همچنین مصرف مایعاتِ هیدراته کننده و تقویت کننده سیستم ایمنی برای بازیابی قدرت بدنی و طی کردن روند بهبودی بسیار مهم است. این امر نه تنها به دلیل خود ویروس بلکه برای دفع سموم باقی مانده در بدن ناشی از مصرف داروها و استروئیدها ضروری است.
به گفته متخصصان تغذیه برای تقویت اشتها بهتر است که با وعده های غذایی کوچک در فواصل مکرر آغاز کنید. غذا مسیر بهبودی را آسان می کند، بنابراین داشتن رژیم غذایی متعادل ضروری است. باید روزانه یک حبه سیر و چربی های مفید مانند دانه های چیا، گردو و غیره مصرف شود. دو گروه از مواد غذایی یعنی ویتامین ها و مواد معدنی برای بهبودی سریعتر حائز اهمیت هستند.
ویتامین C در بحث تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است و ویتامین D در برابر عفونت های دستگاه تنفسی موثر عمل می کند. در مورد مواد معدنی نیز عنصر روی یا همان زینک یک عنصر حیاتی برای گلبول های سفید خون است که با عفونت مبارزه می کند. همچنین، پروبیوتیک ها برای جوانسازی باکتری های روده ضروری هستند.
روزنامه هندوستان تایمز در گزارشی به مواد غذایی اشاره کرده که مصرف آنها در دوران بهبودی بیماری کووید-۱۹ ضروری است:
آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین های A ،C ،D ،K ،B ،E، منیزیم، مس و آهن است و به ایمنی بدن کمک می کند. این مواد التهاب را کاهش داده و به تنظیم عملکرد روده کمک می کنند.
اسموتیها
مصرف اسموتی انواع میوه ها مانند پرتقال، انواع توت ها، سیب و آووکادو که منبع غنی آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها هستند به بازیابی قدرت بدنی، ایجاد ایمنی و افزایش اشتها کمک می کند.
خشکبار و دانهها
بادام منبع غنی از ویتامین E، روی و منیزیم است که از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و در مدت زمان طولانی انرژی می بخشد. گنجاندن بادام خیس خورده در برنامه غذایی صبحگاهی توصیه می شود.
اسفناج
اسفناج منبع غنی از ویتامین های A ،C، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و غیره است که به تقویت بدن کمک می کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
نخود
نخود منبع غنی پروتئین است. یک کاسه نخود پخته با کمی آب لیمو و نمک، میان وعده ای بسیار سالم است.
مایعات
حفظ آب و رطوبت بدن نکته کلیدی در روند بهبودی است. فرد باید آب نارگیل، آب لیمو و دمنوش های آرام بخش (مانند بابونه، رازیانه) مصرف کند تا به طور مداوم آب بدن خود را حفظ کند.
غلات کامل و عدس
علاوه بر میوههای تازه و سبزیجات، مصرف روزانه غلات سبوسدار ضروری است. همچنین فرد باید پروتئین مصرفی خود را با تخم مرغ، گوشت ماهی، گوشت قرمز و همچنین شیر، پنیر یا سایر جایگزینهای لبنی افزایش دهد. یک کاسه فرنی عدس تهیهشده از عدس زرد پخته، برنج، سبزیجات فصلی و ادویهجات، گزینه غذایی عالی برای افزایش سریع انرژی است.
غذاهای تخمیرشده
به منظور بهبود سلامت روده خوراکیهایی مانند ماست باید مصرف شوند زیرا منبع اصلی پروبیوتیکها هستند.
نظر شما