به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در تشریح بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونایی، گفت: نیازهای تغذیهای بیمار کرونایی کمی متفاوت با دیگر افراد است. شخصی که مبتلا به یک بیمار عفونی میشود، باید انرژی بیشتری دریافت کند. بیمار کرونایی به منابع پروتئینی بیشتری نیاز دارد. علاوه بر این، بیاشتهایی و از دست دادن توانایی تشخیص بو و مزه سبب میشود بیمار غذای کمتری بخورد و در نتیجه بیش از پیش نیازمند منابع غذایی باشد.
آزاده نجارزاده براین اساس توصیه کرد که بیماران کرونایی برای تامین انرژی خود باید تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش دهند و به عبارت دیگر انرژی مورد نیاز بدن خود را با کاهش حجم و میزان هر غذا اما به تناوب تامین کنند. مهمترین نکته برای مراقبت از یک بیمار کرونایی، تغذیه با فواصل کوتاه است.
این متخصص تغذیه این را هم گفت که غذای بیمار کرونا باید علاوه بر دارا بودن مقادیر بالای انرژی و پروتئین از ریزمغزیهایی مانند ویتامین A ،سلنیم و زینک نیز بهرهمند باشد.
به گفته وی، حریره بادام بهویژه با بادام پوستکنده یکی از بهترین وعدههای غذایی برای بیمار کرونایی است. در صورتی که بدن بیمار به شیر واکنش نشان داد جایگزین این غذا نیز تخم مرغ است و منابع پروتئینی موجود آن بسیار غنی است. البته در رابطه با مصرف شیر، هر فرد باید با توجه به وضعیت بدن خودش شیر را مصرف کند. ممکن است مصرف شیر در برخی افراد سرفه را تشدید کند و پیشنهاد ما به این افراد جایگزین کردن شیر با ماست و دیگر مواد حاوی کلسیم است. همچنین میتوان در صورت نیاز از مکملهای کلسیم استفاده کرد.
دکتر نجارزاده بهترین نان برای مصرف بیمار مبتلا به کووید را نان سبوسدار بیان کرد.
وی به مواد غذایی سازگار و ناسازگار با بدن یک بیمار کرونایی اشاره کرد و افزود: بهترین غذا برای یک فرد مبتلا به کووید سوپ است. سوپ مناسب برای افراد کرونایی سوپی است که از ماهیچه گوسفند تهیه شده باشد چرا که از منابع غنی ویتامین B۱۲ برخوردار است. بهتر است برای تهیه این سوپ از سبزیجاتی استفاده شود که رنگ زرد یا قهوه ای دارند می توان از کدو حلوایی و هویج استفاده کرد چرا که کدو باعث بهبود وضعیت گلوی بیمار کرونایی میشود و بدن بیمار طبق تجارب چندماهه ما در مبارزه با این بیماری پاسخ خوبی به آن میدهد. در سوپ باید از گندم و جو استفاده شود و حبوبات مانند ماش و عدس نیز گزینههای خوبی برای استفاده در سوپ هستند. همچنین در زمان مصرف نیز سوپ با آب لیموی تازه خورده شود تا بیمار مقادیر خوبی از ویتامین ث را نیز دریافت کند.
در کنار آب، نوشیدن آبمیوههای مختلف البته بهجز آب انگور که باعث تحریک سرفهها میشود، از دیگر توصیههای این متخصص تغذیه به بیماران کرونایی است و در تکمیل آن نیز گفت: افرادی که نگران بالا رفتن قندخون به سبب مصرف آبمیوهها هستند میتوانند آن را در فواصل معین تقسیم کرده و مصرف کنند.
به گفته وی، ادویهها به طور کلی تحریککننده سیستم تنفسی هستند. بهجز زردچوبه و زعفران، که آنتیاکسیدانهای قدرتمندی دارند باقی ادویهها و میوههایی مانند خربزه و انگور برای سیستم تنفسی مشکل ایجاد میکنند.
نجارزاده همچنین مصرف داروهای مکمل را بلامانع خواند و گفت: در کنار مصرف غذاهای مذکور تزریق آمپولهای مکمل مانند ب کمپلکس، ب ۱۲ و قرصهای ویتامین میتواند در کنار پروتئین و انرژی تامینشده، بیمار را از نظر ویتامین نیز غنی کند و به بهبودی هرچه زودتر او کمک کند.
نظر شما