مصطفی مرزبان در گفتوگو با همشهری آنلاین اظهار کرد: ۳۴ مسجد از مساجد استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده که قدمت آنها مربوط به دورههای پهلوی، قاجاریه، صفویه، سلجوقی و ساسانی است.
وی افزود: از این تعداد فقط مسجد جامع ساوه که متعلق به دوره سلجوقیان بوده و از سال ۱۳۱۰ در آثار ملی کشور به ثبت رسید به عنوان موزه انتخاب شده است و به طور ویژه مورد بازدید عموم قرار میگیرد. البته موزه این مسجد با توجه به محدودیتهای کرونایی فعلا تعطیل است.
مرزبان درباره مرمت مساجد تاریخی اظهار کرد: در سال ۹۹ و ۴ماه نخست امسال، مرمت مسجد سپهداری بازار تاریخی اراک، مرمت و جدارهسازی صحن مرکزی مسجد اعظم زرندیه، مرمت و پاکسازی مسجد انقلاب ساوه، مسجد مس دلیجان، گچبری کتیبهدار و محوطهسازی مسجد جامع ساوه، مرمت مسجد سرخ ساوه و فاز سوم مرمت منبر چوبی مسجد نقوسان تفرش در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته که بخشی از آنها اجرا شده است.
مهمترین دلیل کندی و تأخیر در اجرای طرحهای مرمت مساجد تاریخی به گفته وی، نبود اعتبار است؛ تملک املاک نزدیک مساجد تاریخی هم نیاز به اعتبار قابل توجهی دارد که در حال حاضر از توان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خارج است.
نظر شما