زندگی در آن شرایط و استفاده از منابع، بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظامهای حیاتی، نیازهای انسان را برطرف میسازد. تحقق محیطزیست پایدار کمک بزرگی به ساختار اجتماعی و اقتصادی بهعنوان ۲ مقوله مهم حیات انسانی میکند، بنابراین برای به دست آوردن محیطزیستی پایدار و البته ماندگار، نیازمند ایده و خلاقیت از نگاه تخصصی و کارشناسی است. با این چند ایده ساده میتوان کمک بزرگی به تحقق محیطزیست پایدار کرد: اگر بخواهیم محیطزیست مطلوبی داشته باشیم، نیازمند کاشتگونههای گیاهی خاص همان منطقه هستیم. اینکه بخواهیمگونه گیاهی منطقهای با آب و هوای رطوبتی یا منطقهای با بارش طبیعی باران را در فضای سبزی مانند تهران احداث کنیم، این اقدام دوام نخواهد داشت، شاید در چند سال بتوان آن را با هزینه بالایی حفظ کرد اما در نهایت از بین خواهد رفت.
بنابراین بهترین راهکار این است که در همه نقاط شهر پیش از کاشت درختان و گیاهان، از کارشناسان امور فضای سبز کمک و حتی هزینه مطالعاتی برای آن در نظر گرفت تا با هزینه اندک ابتدایی از هزینههای آینده که برای درختان و گیاهان غیربومی صرف میشود، کاسته شود. یکی از راهکارهای سادهای که چند سال پیش نیز رهبر معظم انقلاب در روز «درختکاری» به مسئولان امر یادآور شدند، «کاشت درخت میوه» به جای درخت بدون محصول است. کاشت درختان میوه، آشتی بین انسان و محیطزیست را به وجود میآورد که کمک بزرگی به اقتصاد کشور و تولید محصول غذایی نیز میشود. همچنین میتوان از ظرفیت پنهان کشور بهرهمند شد. حال شاید برخی گمان کنند که در این میان، کسب و کار کشاورزان و باغداران از بین خواهد رفت. متأسفانه در حال حاضر حدود ۹۰درصد میزان آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود.
این موضوع کمک خواهد کرد که نخست کشاورزان به سمت و سوی صنعتی شدن بروند و نگذارند آب به همین آسانی از بین برود و اینکه در روش تولیدات خود تغییری ایجاد کنند. درست است که کشورمان از نعمت خدادادی انرژیهای فسیلی بهرهمند است و با برخورداری از منابع نفت و گاز، انرژی صنایع، خودروها و واحدهای مسکونی از طریق این انرژیهای فسیلی فراهم میشود، اما این روزها دنیا به سمت و سوی انرژیهای پاک در حال حرکت است چراکه این انرژیها هم بدون هزینه تأمین میشوند و هم اینکه تولید آن محیطزیست را تهدید نمیکند. نیروگاههای تولید برق با سوزاندن گاز و مازوت، برق تولید میکنند و باتولید هزاران تن آلاینده در هوا تهدید بزرگی برای آلودگی هوا بهویژه برای کلانشهری مانند تهران است. در این میان مهمترین اقدام این است که با راهاندازی سیستمهای نوین از جمله نیروگاههای خورشیدی به شکل مطلوبی بخشی از برق مورد نیاز شهر را تأمین کنیم تا بتوانیم در گام نخست، ورود آلایندههای نیروگاههای تولید برق را به هوا کاهش دهیم.
نظر شما