به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، همانطور که همه ما میدانیم انواع مختلفی از بستنی با طعمهای متنوع وجود دارد که بستنی وانیلی یکی از آنها است. وانیل موجود در این بستنی طعم و عطر خاصی به آن میبخشد.
افرادی که علاقه زیادی به آشپزی، دسر و طعمهای خوشمزه دارند میتوانند با کمی حوصله این طعم از بستنی و یا انواع دیگر از آنها را درست کرده و از خوردن آن در فصل گرم تابستان و حتی فصل پاییز و زمستان در خانه لذت ببرند. در این مبحث راجع به طرز تهیه بستنی وانیلی صحبت خواهیم کرد.
- طرز تهیه بستنی توتفرنگی | ترفندی برای یخ نزدن روی بستنی خانگی
- طرز تهیه بستنی خانگی | فوتوفن درست کردن بستنی شکلاتی در خانه
- طرز تهیه بستنی اکبر مشتی؛ اولین بستنی سنتی زعفرانی ایران
روش اول؛ طرز تهیه بستنی وانیلی خوشمزه با استفاده از ثعلب
مواد مورد نیاز
۲ لیوان: شیر
۲/۱ لیوان: شکر
۲/۱ قاشق چایخوری: وانیل
۲/۱ قاشق چایخوری: ثعلب
۲/۱ قاشق چای خوری: هل
مقداری گلاب
طرز تهیه بستنی با طعم وانیل
قدم اول: یک ظرف استیلی برداشته و شیر را داخل آن میریزیم روی شعله میگذاریم.
قدم دوم: شکر، هل، وانیل و ثعلب را در ظرف دیگری ریخته و با هم ترکیب میکنیم.
قدم سوم: مخلوط شکر، وانیل، هل و ثعلب را وقتی شیر گرم شد به آن اضافه میکنیم.
قدم چهارم: در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، گلاب را اضافه کرده و جهت خوب مخلوط شدن مواد، عمل هم زدن را انجام میدهیم.
قدم پنجم: ظرف را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا سرد شود و سپس در فریزر قرار می دهیم.
قدم ششم: بعد از یک ساعت ظرف را خارج کرده و بستنی را هم میزنیم و دوباره در فریزر میگذاریم.
قدم هفتم: مرحله قبل چند بار با فاصله یک ساعت در میان انجام میدهیم.
قدم هشتم: بعد از اتمام تکرار، ظرف را چند ساعت در فریزر میگذاریم تا خوب سفت شود.
قدم نهم: بستنی را از فریزر خارج کرده و سرو میکنیم.
نکته: هم زدن بستنی و تکرار آن باعث یکدست و یکنواخت شدن بافت بستنی شده و از یخ زدن آن جلوگیری میکند.
روش دوم: طرز تهیه بستنی وانیلی خوشعطر بدون ثعلب
مواد مورد نیاز
خامه: ۴۰۰ میلی لیتر
زرده تخم مرغ: ۵ عدد
شیر: ۱ لیوان
شکر: ۴/۳ لیوان
نمک: ۱پنس (مقداری که بین دو انگشت شست و اشاره وقتی که چیزی را برداریم باقی میماند)
وانیل تازه (لوبیای وانیل) : ۱ عدد
وانیل مایع: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه بستنی خوشمزه وانیلی
قدم اول: از وسط لوبیای وانیل را به دو قسمت تقسیم میکنیم.
قدم دوم: یک چاقو برمیداریم و به منظور جدا کردن دانهها از پوست، چاقو را روی وانیل میکشیم.
قدم سوم: ظرفی را برداشته شکر، شیر و نمک را میریزیم و روی شعله قرار میدهیم تا این مواد خوب حل شوند.
قدم چهارم: وقتی ترکیب داخل ظرف به جوش آمد، ظرف را از روی شعله برمیداریم.
قدم پنجم: در ادامه طرز تهیه بستنی وانیلی، غلاف وانیل و دانههای آن ها را که در مرحله دوم جدا کرده بودیم داخل ظرف میریزیم.
قدم ششم: در این مرحله درِ ظرف را میگذاریم و جهت پخش شدن عطر و بوی وانیل یک ساعت منتظر میمانیم.
قدم هفتم: پس از گذر یک ساعت، مجدد ظرف را جهت گرم شدن روی شعله میگذاریم.
قدم هشتم: در این میان چند قالب یخ داخل یک کاسه بزرگ میریزیم.
قدم نهم: خامه را داخل یک کاسه کوچک ریخته و کاسه را روی یخها میگذاریم.
قدم دهم: خامه را با استفاده از همزن دستی خوب هم میزنیم تا یکنواخت شود.
قدم یازدهم: با استفاده از همزن دستی زردههای تخم مرغ را هم میزنیم.
قدم دوازدهم: به زردههای زده شده مقداری از شیر داغ را اضافه کرده و با همزن دستی هم میزنیم.
قدم سیزدهم: در این قسمت زردههای تخم مرغ را به مابقی شیر موجود در ظرف میریزیم.
قدم چهاردهم: ظرف را مجدد روی شعله میگذاریم و برای جلوگیری از پخته شدن زردههای تخم مرغ مواد را با قاشق چوبی یا سیلیکونی هم میزنیم.
قدم پانزدهم: در این مرحله به وسیله پشت قاشق غلظت مایع را تست میکنیم. با انگشت روی آن خط میاندازیم اگر خط از بین نرفت یعنی مایع ما شبیه کاسترد شده و ما به غلظت مورد نظر دست یافتهایم.
قدم شانزدهم: کاسترد را به وسیله صافی روی خامه ریخته و در عین حال هم میزنیم تا کاسترد خنک شود.
قدم هفدهم: در این مرحله مایع وانیل را اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
قدم هجدهم: یک ظرف در دار برداشته و ترکیب را داخل آن میریزیم.
قدم نوزدهم: برای اینکه بستنی خودش را بگیرد ظرف را یک روز (شب تا صبح) در فریزر میگذاریم.
قدم بیستم: صبح ظرف را بیرون آورده و پوست وانیل را از داخل آن برداشته و ظرف را در فریزر میگذاریم.
قدم بیست و یکم: پس از گذر ۲ ساعت ظرف را از فریزر درآورده، با یک چنگال هم زده و دوباره به فریزر برمیگردانیم.
قدم بیست و دوم: عمل مرحله قبل را ۹ بار با فاصله زمانی ۲۰ دقیقه تکرار میکنیم.
قدم بیست و سوم: با اتمام عملیات تکرار، طرز تهیه بستنی وانیلی پایان یافته و بستنی ما حاضر است.
روش سوم: طرز تهیه بستنی وانیلی با استفاده از دستگاه بستنیساز
مواد مورد نیاز
۱ قاشق چایخوری: وانیل
۲ قاشق سوپخوری: آرد ذرت
۲ فنجان: شیر
۴/۱ فنجان: پودر شیر خشک
۲/۱: فنجان شکر
طرز تهیه
قدم اول: ابتدا شکر، وانیل، آرد ذرت و پودر شیر خشک را الک میکنیم.
قدم دوم: شیر را در یک ظرف ریخته و مواد الک شده را اضافه کرده و با هم ترکیب میکنیم تا مایع ما رقیق شود.
قدم سوم: ظرف را روی شعله گذاشته و جهت غلیط شدن مایع پی در پی هم میزنیم تا کمی سفتتر از فرنی شود.
قدم چهارم: مواد را جهت منجمد شدن در داخل دستگاه بستنیساز میریزیم.
روش چهارم: طرز تهیه بستنی وانیلی ساده و خوشمزه بدون دستگاه بستنیساز، ثعلب و تخم مرغ
مواد مورد نیاز
۴۰۰ گرم: شیر غلیظ شده شیرین
۲ فنجان: خامه زده شده سنگین
۲ قاشق چایخوری: عصاره وانیل
طرز تهیه
قدم اول: خامه را در یک ظرف ریخته و جهت خنک شدن در فریزر میگذاریم.
قدم دوم: خامه را خارج کرده و با هم زن دستی هم میزنیم تا فرم بگیرد. (زیادهروی در هم زدن خامه باعث گلولهگلوله شدن آن شده و برای تهیه بستنی مناسب نخواهد بود).
قدم سوم: شیر را داخل ظرفی ریخته، عصاره وانیل را اضافه کرده و جهت یکنواخت شدن رنگ شیر با هم مخلوط میکنیم.
قدم چهارم: مخلوط به دست آمده را به خامه اضافه کرده و به وسیله یک کاردک به صورت دایرهای و آرام هم میزنیم.
قدم پنجم: بستنی را داخل ظرف فلزی ریخته و بدون وارد آوردن فشار، روی آن را صاف میکنیم. (با وارد کردن فشار هوای بین مواد از بین رفته و بستنی شکل نخواهد گرفت).
قدم ششم: برای آماده شدن بستنی، ظرف را حدود ۶ ساعت در فریزر میگذاریم.
شما فقط با کمی صبر و شکیبایی خواهید توانست بستنی وانیلی خوشمزه را با دستان خود آماده کرده و طبق سلیقه خودتان با خلال پسته، شکلات و حتی میوه تزیین کرده و نوش جان کنید.
نظر شما