همشهری آنلاین- عاطفه مرآتی: گلابی بهخودیخود میوهای خوشمزه است و اگر آن را به شکل اسموتی دربیاوریم، طعم آن دوچندان دلچسبتر از پیش خواهد شد. انواع اسموتی گزینهای عالی برای شروع روز هستند، بهخصوص اگر صبحها وقت زیادی ندارید و از طرفی هم نمیخواهید روز خود را بدون صبحانه آغاز کنید؛ اسموتی یک انتخاب کلاسیک است و یک جایگزین ویژه برای همه افراد خانواده و راهی سرگرمکننده برای آشنا کردن بچههای کوچک با طعمهای جدید است.
در این مطلب طرز تهیه اسموتی گلابی را آموزش دادهایم؛ اسموتی ما بدون لبنیات است و پایه مایع آن شیر بادام است، اما شما میتوانید نوع شیر را مطابق با سلیقه خود و آنچه در خانه و در دسترس دارید، تغییر دهید. برای درست کردن این اسموتی توصیه میکنیم از گلابی سبز استفاده کنید زیرا اغلب طعمی شیرین دارند و آبدار هستند. البته از هر نوع گلابی رسیده فصل نیز میتوان استفاده کنید.
گلابی منبع خوبی برای ویتامینهای گروه ب، ث، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است و در درمان فشارخون و همچنین بیماریهای کلیه و التهاب پروستات بسیار موثر خواهد بود. گلابی رسیده میتواند به رفع تشنگی و سوزش و مثانه کمک کند.
در ادامه طرز تهیه اسموتی گلابی را آموزش دادهایم. اگر طبق این دستورالعمل پیش بروید با تهیه اسموتی گلابی علاوه بر اینکه انواع ویتامین و مواد مغذی را به بدنتان میرسانید، با نوشیدن این طعم متنوع لذت دوچندان خواهید برد. خود را برای یک نوشیدنی دوستداشتنی و دلپذیر آماده کنید که سرشار از مواد مغذی سالم است.
- طرز تهیه اسموتی توتفرنگی | بهترین مایعات برای استفاده در اسموتیها کدامها هستند؟
- طرز تهیه اسموتی هندوانه | بافت اسموتی را چگونه خامهای کنیم؟
- طرز تهیه آبهویج با زردچوبه | آبمیوهها را متفاوت و خوشمزه درست کنید
مواد لازم
یک موز رسیده متوسط، برشخورده
یک گلابی متوسط، خرد شده
۲/۳ فنجان شیر بادام
۲ تا ۴ برش زنجبیل تازه پوست کنده ( یا ۱/۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل)
۲ قاشق غذاخوری عسل
۱/۲ قاشق چایخوری عصاره وانیل خالص
۱/۴ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
یک فنجان و نصفی کلمپیچ خرد شده
یک فنجان یخ
طرز تهیه اسموتی گلابی
۱- موز، گلابی، شیر بادام، زنجبیل، عسل، عصاره وانیل و دارچین را در مخلوطکن بریزید. کلمپیچ و سپس یخ را به آن بیفزایید.
۲- مواد را باهم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. بسته به مخلوطکن شما، ۲ تا ۳ دقیقه ممکن است برای مخلوط کردن مواد کافی باشد. برای بهتر مخلوط شدن مواد گاهی لازم باشد مخلوطکن را خاموش کنید و مواد را با قاشق به پایین فشار دهید و هم بزنید تا مطمئن شوید همه آنها خوب ترکیب شدهاند و دوباره مخلوطکن را روشن کنید.
۳- پس از مخلوط شدن مواد، اسموتی حاضر است بلافاصله آن را سرو کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
کدام کلمپیچ برای اسموتی مناسب است؟
همه انواع کلمپیچ ارزش غذایی فوق العادهای دارند و سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانها هستند، اما بسیاری از افراد طعم تلخ سبزیجات را دوست ندارند و فکر میکنند که افزودن آن به یک اسموتی شیرین نوشیدنیشان خراب و بدطعم خواهد شد. با این حال، همه کلمها یکسان نیستند. کلمپیچ فرفری و کلمپیچ دایناسوری برگهای بسیار محکمی دارند و دارای طعم تلخ خاکی هستند؛ این نوع کلمپیچ برای پختوپز بهتر است و خامخوری آن چندان مطابق مذاق و سلیقه ما نیست. کلمپیچ قرمز یا کلمپیچ روسی برگهای نرم و طعم شیرینی دارند و افزودن آنها به سالاد و اسموتیها شگفتانگیز است.
اگر میتوانید کلمپیچ قرمز را برای دستور غذا پیدا کنید، خوب بشویید، ساقهها را بردارید و خشک کنید تا از پژمردگی آن جلوگیری شود. اگر کلم را لای حولههای کاغذی بپیچید تا چهار روز در یخچال تازه میمانند. برای نگهداری طولانیمدت، کلمپیچ را فریز کنید و از آن برای درست کردن اسموتیها استفاده کنید.
روشها و نکات پیشنهادی برای تهیه اسموتی گلابی
میتوانید دستورالعملی را که آموزش دادیم، متناسب با نیاز و آنچه در یخچالتان دارید تغییر دهید:
- اگر زنجبیل تازه ندارید از ۱/۲ قاشق چایخوری پودر آن استفاده کنید.
- میتوانید از سبزیجات سبز دیگری مانند اسفناج نیز برای اسموتی استفاده کنید.
- میتوان به جای عسل از شهد آگاو یا شربت افرا استفاده کنید.
- به جای شیر بادام میتوانید از شیر لبنی یا سایر نوشیدنیهای گیاهی استفاده کنید. آب نارگیل نیز جایگزین مناسبی است. اگرچه برای خامهای شدن اسموتی میتوانید از شیر نارگیل استفاده کنید.
- میتوانید به جای شیر از ۱/۲ فنجان ماست ساده، ماست یونانی یا ماست گیاهی استفاده کنید.
- اضافه کردن میوههایی مانند توت، انبه و هلو اسموتی را خوشمزه میکنید.
- برای افزودن اسیدهای چرب و فیبر به اسموتی، ۱/۲ قاشق غذاخوری دانه چیا یا دانه کتان اضافه کنید.
- به جای موز میتوان از ۱/۲ آووکادو استفاده کرد.
- میتوان یک قاشق غذاخوری رزماری و چند قاشق غذاخوری آب پرتقال تازه اضافه کنید اما باید دارچین و زنجبیل را کنار بگذارید و آنها را از مواد اسموتی حذف کنید.
- از موز یخزده برای خامهای شدن اسموتی استفاده کنید.
- روی اسموتی خود را با خلال بادام یا آجیل خرد شده تزئین کنید.
نظر شما