پرکاری تیروئیدی یا به اصطلاح پزشکی «هیپرتیروئیدیسم» بیماری نسبتا شایعی است که زنان را بیش از مردان گرفتار می‌کند.

SCAN

ممکن است شما هم دچار پرکاری تیروئید شده باشید، اما علائم آن آنقدر واضح نباشد که متوجه آن شیود.

غده تیروئید با ترشح هورمون‌هایی در بدن سوخت‌وساز آن را کنترل می‌کند، بنابراین پرکاری تیروئید یا به عبارت ترشح بیش از حد این هورمون‌ها باعث شدت گرفتن سوخت‌وساز بدن می‌شود.

علائم تیروئید پرکار ممکن است چندان آشکار نباشد و با بیماری‌های دیگر از مشکلات روده‌ای و قلبی گرفته تا بیماری‌های روانی اشتباه گرفته شود.

از جمله نشانه‌ها و علامت‌های تیروئید پرکار می‌توان به این موارد اشاره کرد:

- عدم تحمل گرما: بالا رفتن سرعت سوخت و ساز بدن در پرکاری تیروئید باعث افزایش دمای بدن و عدم تحمل گرما می‌شود.

- فرسودگی و خستگی: فعال بودن بودن بیش از فرآیندهای بدنی در پرکاری تیروئید باعث خستگی سریع‌تر شما می‌شود.

- تغییرات عاطفی: خستگی و تحریک بیش از حد دستگاه عصبی مرکزی در افراد دچار تیروئید پرکار ممکن است به تغییرات عاطفی و خلقی منجر شود، از جمله اضطراب به همراه افسردگی و نیز بی‌خوابی و تحریک‌پذیری.

- تعریق بیش از حد و تشنگی: بالا رفتن دمای بدن باعث فعال شدن غدد عرقی و از دست رفتن آب بدن از راه تعریق و در نتیجه احساس تشنگی مداوم می‌شود.

- گرسنگی مداوم: بالا رفتن سوخت‌وساز بدن باعث اشتهای سیری‌ناپذیر می‌شود.

- کاهش وزن بدون علت مشخص: فرد دارای پرکاری تیروئید با وجود غذا خوردن مداوم ممکن است وزن در حد ۲ تا ۴ کیلوگرم- حتی بیشتر وزن کم کند.

- تپش قلب: ممکن است بدون هیچ علت مشخصی احساس تپش قلب کنید. این تپش قلب ممکن است در هنگام فعالیت جسمی یا در هنگام استراحت بروز کند. همچنین سرعت ضربان نبض‌تان هم ممکن است بالا برود.

- بزرگ شدن غده تیروئید: گاهی اما نه همیشه در پرکاری‌های تیروئید غده تیروئید که در گردن قرار دارد، بزرگ می‌شود و در جلوی گردن برجستگی ایجاد می‌کند. این برجسته و بزرگ شدن غده تیروئید را گواتر می‌نامند.

- لرزش دست: تحریک بیش از حد اعصاب ممکن است باعث لرزش دست‌های شما شود. این  لرزش دست ممکن است چندان شدید نباشد یا در حدی باشد که انجام کارهای معمول را برایتان مختل کند.

- اسهال: پرکاری تیروئید باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش هم می‌شود و ممکن است به افزایش دفعات اجابت مزاج یا اسهال منتهی شود.

- مشکلات چشمی: پرکاری تیروئید در برخی از افراد باعث مشکلات چشمی می‌شود که ممکن است شدید هم باشد. شایع‌ترین مشکل چشمی بالا کشیده شدن پلک‌ها است که باعث می‌شود چشم‌ها بیرون‌زده و خیره به نظر برسند. همچنین چشم‌ها ممکن است پف‌آلود شوند و اشک‌ریزش داشته باشند و نیز ممکن است که دوبینی پیدا کنید.

- کهیر: ممکن است دانه‌های پوستی خارش‌داری در بدن رخ دهد که می‌توانند با داروهای آنتی‌ّهیستامینی بهبود پیدا کنند.

- تغییرات قاعدگی و ناباروری: زنان ممکن است دچار کاهش خونریزی قاعدگی یا قطع شدن خونریزی ماهانه شوند و باروری‌شان مختل شود.

اگر متوجه هر یک از این علائم شدید، به پزشکتان مراجعه کنید تا در صورت لزوم آزمایش‌های تیروئیدی برایتان تجویز کند. اگر پرکاری تیروئید درمان نشود، ممکن است به مشکلات پزشکی دیگر از جمله افزایش خطر پوکی استخوان و مشکلات بالقوه قلبی بینجامد.

کد خبر 632200

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha