سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی گفت: شرایط برخورداری از مستمری این است که نوه دختر مجرد باشد و دوم اینکه تمکن مالی نداشته باشد.

سازمان تامین اجتماعی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمدحسن زدا ادامه داد: محدودیت سن در اینجا مطرح نیست و ۲۵ درصد مستمری استحقاقی به نوه تعلق می‌گیرد.

سرپرست سابق سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به اینکه آیا نوه می‌تواند تحت کفالت پدر و مادربزرگش قرار بگیرد، اظهار کرد: طبق رأی دیوان عدالت اداری به تازگی نوه اناث(دختر) با داشتن شرایط می‌تواند حقوق پدربزرگ یا مادربزرگ فوت شده خود را دریافت کند. 

وی با اشاره به اینکه تاکنون رویه این بود که فرزندان اناث می‌توانند از مستمری پدر و مادرشان استفاده کنند، بیان کرد: تعبیر سازمان تامین اجتماعی در ۴۰ سال گذشته این بود که فقط «فرزند» مشمول می‌شود اما اخیرا دیوان عدالت به این موضوع ورود کرده و گفته است، «نوه» هم جزو فرزندان محسوب می‌شود و اگر شرایط لازم را داشته به استناد اینکه فرزند محسوب می‌شود، مزایای تامین اجتماعی بر او هم قابل تسری است. این موضوع ۱۸ آبان از سوی سازمان تامین اجتماعی نیز بخشنامه شده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ۱۸ آبان ماه سال جاری، در راستای اجرای نامه مورخ پنجم خرداد ۱۴۰۰ رئیس دیوان عدالت اداری منضم به دادنامه شماره ۱۵۷ مورخ ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر «استحقاق نوادگان اناث مشمولین قانون تأمین اجتماعی (اعم از کارکنان دولت و مشمولین قانون کار) به دریافت حقوق وظیفه اجداد» بخشنامه‌ای با عنوان «الحاق و اصلاح بندهایی از تلخیص و تجمیع بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و دستورهای اداری حوزه بازماندگان» صادر و ابلاغ کرده است که در آن به برخی اصلاحیه‌های مرتبط با موضوع فوق اشاره می‌شود:

بازماندگان واجد شرایط: نوادگان اناث متوفی مشروط بر اینکه اولا فاقد شغل و شوهر بوده و ثانیا احراز شود تحت کفالت اجداد خود بوده‌اند، جزو بازماندگان واجد شرایط خواهند بود. (متن الحاقی به بند ۸ فصل سوم)

نحوه تقسیم سهام: میزان مستمری هر نواده اناث بیمه شده متوفی در هر صورت معادل ۲۵ درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است. (متن الحاقی به بند ۲‌-۱۸ فصل پنجم)

کد خبر 640287

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۹
    6 0
    خداخیرتون بده
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۰
    3 0
    هرقانونی که وضع میشه نفع وضررش بین افرادتقسیم میشه پس نمیشه بگی خوبه یابد.ی خواهرمجردم مستمری پدرم رومیگرفت وبه سختی زندگی میکرد،ی خواهرم طلاق گرفت وتوهمون مستمری ناچیزشریک شد،حالافکرکن بعدخودش به دختراش برسه!!!