رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه با اشاره به افزایش سرمایه‌گذاری ایرانیان در ترکیه گفت: اغلب سرمایه‌گذاران ایرانی در ترکیه به دلیل کاهش ارزش لیر متضرر شده‌اند.

تركيه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، چند وقتی است که تب‌وتاب سرمایه‌گذاری در ترکیه به بالاترین سطح خود رسیده است و رسانه‌های داخلی و خارجی به طور مداوم از اقبال ایرانیان به سرمایه‌گذاری و خرید ملک در این کشور خبر می‌دهند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد انگیزه‌های متفاوتی برای خرید ملک در ترکیه توسط ایرانی‌ها وجود دارد. مثلاً؛ برخی از بازنشستگان پس از دریافت سنوات خدمتی خود، به جای خرید ویلا در شمال کشور، خرید ملک در ترکیه را انتخاب کرده تا در تعطیلات نوروزی و تابستانی اوقات خود را در این کشور گذران کنند. یا عده‌ای از جوانان که قصد ادامه زندگی در خارج از کشور را دارند، به دلیل نزدیکی ترکیه با ایران، این کشور را بهترین گزینه برای مهاجرت می‌دانند؛ چراکه به زعم خود در صورت پشیمانی با هزینه کمتری نسبت به سایر کشورها می‌توانند به کشور بازگردند.

اما ماه گذشته، پس از قرار گرفتن ترکیه در لیست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی به دلیل عدم‌تلاش کافی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، وضعیت اقتصادی ترکیه با سرعت بیشتری تغییر پیدا کرد. این در شرایطی است که طی ماه‌های اخیر به دلیل کاهش پیاپی ارزش لیر، اقتصاد ترکیه روزهای متفاوتی را تجربه کرده است.

پس از این رویداد، هر دلار آمریکا که معادل ۹ لیر ترکیه بود، به ۹.۶ رسید و این شکاف تا به امروز تداوم یافته است. در چند روز گذشته نرخ برابری دلار و لیر به سطح ۰۸/۱۳ رسیده است که این موضوع می‌تواند تبعات اقتصادی خطرناکی را برای سرمایه‌گذاران خارجی در پی داشته باشد. لازم به ذکر است که صندوق بین‌المللی پول با تحلیل شرایط فعلی اقتصادترکیه، ورود سرمایه به این کشور را ۶/۷- درصد از تولید ناخالص داخلی ارزیابی کرده است.

بروز تنش ارزی خصوصاً در کشورهایی که بدهی خارجی بالایی دارند، برای حاکمیت آنها خطر جدی محسوب می‌شود؛ از همین رو، بانک مرکزی ترکیه اخیراً طی گزارشی اعلام کرده است، میزان بدهی خارجی ناخالص در ترکیه تا پایان ماه دسامبر سال گذشته نزدیک به ۴۳۷ میلیارد دلار برآورد شده که از این میزان، ۲۴۷.۶ میلیارد دلار سهم بدهی‌های عمومی دولت بوده است.

با در نظر گرفتن این وقایع، اغلب کارشناسان اقتصادی، آینده مطلوبی را برای سرمایه‌گذاری در ترکیه ارزیابی نمی‌کنند. این در حالی است که ایرانیان هنوز هم اشتیاق خود برای سرمایه گذاری در این کشور را از دست نداده و در حال خرید ملک و سرمایه‌گذاری در ترکیه هستند.

ضرر سرمایه‌گذاران ایرانی

از همین رو، مهرداد سعادت، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه با اشاره به مخاطرات سرمایه‌گذاری در ترکیه گفت: اتاق مشترک ایران و ترکیه از شرایط اقتصادی به وجود آمده درترکیه و کاهش ارزش لیر خوشحال نیست؛ چرا که این موضوع، هم تجارت بین دو کشور را نیز تحت تأثیر قرار داده و هم مردم کشور ما که اقدام به سرمایه‌گذاری در این کشور کرده‌اند را متضرر کرده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه در خصوص لزوم کسب اطلاعات دقیق برای سرمایه‌گذاری در این کشور، اظهار کرد: افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در این کشور را دارند، می‌بایست با کسب اطلاعات دقیق از شرایط اقتصادی ترکیه اقدام کنند؛ چرا که سرمایه‌گذاری ناآگاهانه ممکن است به راحتی منجر به از دست رفتن سرمایه آن‌ها شود.

ظرفیت ۱۵ میلیارد دلاری صادرات ایران به ترکیه

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم که مردم به جای خرید ملک در ترکیه، اقدام به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تولیدی مشترک بین دو کشور کنند؛ چرا که امنیت سرمایه‌گذاری در این شیوه بیشتر از سایر روش‌ها است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود تعاملات تجاری بین ایران و ترکیه گفت: با توجه به دیدار اخیر مقامات دو کشور در حاشیه اجلاس اکو، درصدد آن هستیم تا تعاملات تجاری بین دو کشور بیش از پیش افزایش یابد و به نظر می‌رسد که این اراده هم‌اکنون از جانب دو کشور وجود دارد. ایران دارای ۱۵ میلیارد دلار ظرفیت صادرات به کشور ترکیه است و باید به نحو احسن از این موضوع استفاده کرده و روابط تجاری خود را با ترکیه احیا کند.

کد خبر 641184

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • FR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    3 3
    خبر خوب.بعد از دبی نوبت ترکیه.پول باد آورده را باد می برد.
  • IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    3 5
    چنین چیزی نیست قیمت ملک در ترکیه حدود ۴۰ درصد افزایش داشته !!!!
    • خری دار IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
      1 1
      پس خوش به حالت !!! بازم بخر ....
  • محمد فارغی IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    1 1
    سلام کاش یکم حرفه‌ای تر برای خرید ملک و سرمایه گذاری در ترکیه مردم عزیز ما نگاه کنند .بله شرایط اقتصادی ما خوب نیست.ولی همین سرمایه گذاری در ایران اگر مثلاً در بخش مسکن انجام میشد حتماً الان قیمت مسکن ارزان‌تر بود و این برای کسانی که تازه صاحب خانه میخاهند بشوند خیلی خوب بود واین مزیت برای مردم سرزمین خودمون باشد همین که تعدادی از مردم ما را خوشحال کنید چقدر خوبه
  • ناشناس IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    6 0
    یعنی وقتی یک آپارتمان قبلا بوده 1 میلیون لیر الان نشده یک میلیون و دویست هزار لیر ؟؟ چه فرقی به حال خریدار ملک کرده است ؟؟ مانند ایران که وقتی ارزش پول میاید پایین . باید پول بیشتری برای خرید هر چیزی پرداخت !!
    • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
      0 0
      دقیقا. تو ایران وقتی ارزش ریال کم شد قیمت اجناس بالا رفت . اونا که لیر نخریدند که ارزون بشه . هرچند 1000 برابر هم ارزشش کم بشه هنوز هم بالاتر از ارزش ریاله
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
    2 1
    اقا پول خودمه میخواهم دور بریزم تو چه دانی اسایش خیال کنار دریای سیاه تنگه بسفر و داردانل و کنار مدیترانه یعنی چی
  • IR ۱۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
    0 0
    شمابیخود تبلیغات راه نیدازید یعنی اونا عقلشون نمیرسه با دلار حساب کنند ترکیه خونه گرون شده منم پول داشتم میخریدم
  • ممل IR ۲۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
    0 0
    حقشونه.فکر میکنن سویس خونه خریدن.
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
    0 0
    شما نمی خواهد غصه مردمی که تو ترکیه بخورید شما بهتر است پول ملی ما را از این وضعیت نجات بدهید