به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، با افزایش سن، فرایند ترمیم در بدن آهستهتر میشود، اما فعالیت بدنی متوسط برای افراد در هر سنی و سطح توانایی مناسب است. بسیاری از شرایط پزشکی از طریق فعالیتهای ورزشی برای سالمندان از جمله بیماری آلزایمر، اشکال دیگر زوال عقل، بیماری قلبی، دیابت، یبوست، فشار خون بالا و چاقی قابل بهبود است. اگر مطمئن نیستید که ورزش برای شما بیخطر است یا خیر، از پزشک خود سوال کنید. در ادامه ۵ باور اشتباه درباره ورزش سالمندان را آوردهایم.
۱- فایدهای ندارد، ما که پیر میشویم
فعالیت بدنی منظم به شما کمک میکند جوانتر به نظر برسید، سرپا بمانید و احساس شادابی کنید. همچنین خطر ابتلا به بیماریهای گوناگون را هم کاهش میدهد. پس ورزش برای سالمندان هم مفید است.
۲- خطر ناتوانی و آسیبدیدگی را افزایش میدهد
ورزش کردن به طور منظم میتواند نیرو و استقامت شما را تقویت کند. جلوی از دست رفتن توده استخوانی را میگیرد، تعادل بدن را بهبود میبخشد و در حقیقت از شما در برابر آسیبهای استخوانها و مفاصل محافظت میکند.
۳- نمیتوانیم مانند گذشته ورزش کنیم
دگرگونیهای هورمونی، سوختوساز، تراکم استخوانها و توده عضلانی در سالمندی به این معناست که کارکرد بدن شما کاهش پیدا میکند ولی نکته اصلی این است که اگر اهداف خود را با توجه به سنتان تعیین کنید و از خودتان توقع خیلی بالایی نداشته باشید، موفق خواهید شد.
۴-برای ورزش کردن زیادی پیر شدهایم
هیچوقت برای فعال بودن و تقویت سلامت خود پیر نیستید. بزرگ سالانی که دیرتر سراغ ورزش رفتهاند، با پیشرفت بیشتری نسبت به جوانان مواجه شدهاند. پس این باور نادرست را کنار بگذارید و با رعایت ایمنی و انجام فعالیتهای ملایم، ورزش کردن را آغاز کنید.
۵- سراسر بدنمان درد میکند
تحرک داشتن میتواند به شما برای مهار درد کمک کند و نیرویتان را افزایش دهد. بسیاری از سالمندان پی بردهاند که فعالیت منظم نه تنها جلوی کاهش نشاط ناشی از پیری را میگیرد، بلکه آنها را تقویت هم میکند.
نظر شما