سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه توصیه کرد افرادی که واکسن‌های غیرفعال کرونا را دریافت کرده‌اند یا دچار نقصان ایمنی هستند، یک دوز یادآور یا تقویتی واکسن برای جلوگیری از افت میزان حفاظت‌شان دریافت کنند.

vaccine

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز بسیاری از کشورها از قبل برنامه‌های تزریق دوزهای واکسن یادآور یا تقویتی را برای سالمندان یا افراد دارای بیماری زمینه‌ای شروع کرده‌اند، اما افزایش نگرانی‌ها با ظهور سویه جدید و واگیرتر اومیکرون برخی از کشورها را واداشته است که تزریق دوز یادآور واکسن را برای بخش‌های بزرگتری از جمعیت‌هایشان انجام دهند.

سازمان جهانی بهداشت با توجه به نگرانی درباره میزان پایین واکسیناسیون در کشورهای در حال توسعه، در ماه‌های اخیر گفته است که تزریق دوزهای اولیه واکسن به شمار بیشتری از مردم در جهان بر تزریق دوزهای یادآور اولویت دارد.

اما این توصیه جدید درباره تزریق دوزهای یادآور واکسن، پس از جلسه «گروه مشاور راهبردی کارشناسان درباره ایمن‌سازی» (SAGE) در روز سه‌شنبه برای ارزیابی نیاز به تزریق دوزهای یادآور اعلام می‌شود و عمدتا با راهنمایی که سازمان جهانی بهداشت در ماه اکتبر (مهر) منتشر کرد، مطابقت دارد.

آلخاندرو کراویوتو، رئیس SAGE در یک کنفرانس خبری گفت واکسن‌ها باعث میزان مناسبی از حفاظت در برابر بیماری شدید برای دست کم شش ماه می‌شوند، گرچه داده‌ها نشان می‌دهند که این محافظت در برابر بیماری شدید در سالمندان و در افراد دارای بیماری‌ زمینه‌ای سریعتر افت می‌کند.

او گفت: «در شرایط فعلی ما همچنان از نیاز به برابری در توزیع واکسن‌ها و استفاده از دوز سوم فقط در افراد دچار بیماری زمینه‌ای و افرادی که واکسن غیرفعال دریافت کرده‌اند، حمایت می‌کنیم.»

کیت اوبراین، رئیس بخش ایمن‌سازی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت واکسن‌های کرونا حفاظ «بسیار خوبی» در طول شش ماه پس از دوز آخرشان ایجاد می‌کنند و «کاهش اندکی» در میزان حفاظت‌شان در این مدت به وجود می‌آید.

واکسن‌های غیرفعال‌شده که در آنها از کروناویروس‌های کشته‌شده بوسیله مواد شیمیایی، گرما یا پرتوتابی استفاده شده است، از جمله بوسیله تولیدکنندگان چینی شامل شرکت‌ سینوواک بیوتک و شرکت دولتی سینوفارم و  شرکت هندی بهارات بیوتک تولید می‌شوند. 

سازمان جهانی بهداشت به این واکسن‌ها مجوز مصرف اضطراری داده است.

مقامات سازمان جهانی بهداشت در جلسه روز پنجشنبه به برند واکسن‌ها اشاره نکردند. اما این سازمان در ماه اکتبر (مهر) توصیه کرد که افراد بالای ۶۰ سال که واکسن‌های سینوفارم و سینوواک دریافت کرده‌اند، باید یک دوز اضافی واکسن دریافت کنند.

کراویوتو، رئیس SAGE در روز پنجشنبه گفت که یک دوز واکسن جانسون اند جانسون هنوز موثر است، اما داده‌ها به دست آمده از کارآزمایی‌های بالینی این شرکت به روشنی نشان می‌دهد که استفاده از دو دوز واکسن سودمندی تزریق دوز دوم آن را نشان می‌دهد.

برخی کشورها مانند ترکیه، امارات متحده عربی و تایلند با توجه به نگرانی درباره اینکه واکسن‌های چینی ممکن است در برابر سویه‌های واگیرتر کروناویروس آنقدرها موثر نباشند، به افرادی که این نوع واکسن‌ها را دریافت کرده بودند، یک دوز یادآور یا تقویتی از انواع دیگر واکسن‌های کرونا (با پلتفرم متفاوت مثلا واکسن آسترازنکا یا فایزر) تزریق کرده‌اند.

کد خبر 642235

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    2 0
    ضعیفترین نوع واکسن رابرای مردم عادی واردکردن!!!