به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری صداوسیما، خون رنگ خود را از گلبولهای قرمز دریافت میکند که حاوی هموگلوبین است. هموگلوبین، مولکولهای غنی از آهن محسوب میشوند که هنگام حمل اکسیژن به رنگ قرمز روشن و هنگامی که اکسیژنزدایی میشوند به رنگ قرمز تیرهتر مشاهده میشود.
پاسخ علمی به این سوال نشاندهنده نوعی خطای دید انسانی است. راز موضوع فوق در این واقعیت نهفته است که رنگهای مختلف نور دارای طول موجهای متفاوتی هستند؛ بنابراین زمانی که این امواج نوری به پوست ما برخورد میکنند جذب و بازتاب متفاوتی پیدا میکنند.
نور قرمز دارای طول موجی بسیار طولانی است، بنابراین میتواند به راحتی از طریق پوست عبور کرده و توسط هموگلوبین موجود در خون جذب شود. از طرف دیگر نور آبی طول موج بسیار کوتاهتری دارد و بنابراین بیشتر توسط پوست منعکس میشود.
اگر نور سفید را به بازوی خود، (جایی که رگها وجود دارد بتابانید) نور قرمز جذب شده و نور آبی منعکس میشود. این پدیده جالب، بدان معناست که نوری که به چشمان شما باز میگردد، دارای طول موجهای آبی بیشتری نسبت به رنگ قرمز خواهد بود و باعث میشود رگها در مقایسه با پوست اطراف آبی به نظر برسند.
پزشکان گاهی اوقات از این پدیده با تابش نور قرمز یا مادون قرمز به پوست استفاده میکنند تا به آنها کمک کند تا محل رگ را برای تزریق بهتر پیدا کنند.
نظر شما