۱۲ تا ۲۵ هزار تومان هزینه یک شب بی‌آرتی خوابی در تهران است. بسیاری به جای اجاره خانه اینجا می‌خوابند. البته بی‌آرتی خوابی چندان هم راحت نیست، حداقل تا صبح باید پنج بار اتوبوس‌ عوض کنند و چند دقیقه بین هر بار پیاده و سوار شدن سرما را تحمل کنند.

بی آر تی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارت نیوز، هر ۴۵ دقیقه باید پیاده شوند. به اتوبوس بعدی برسند. هزینه بلیت بدهند. سوار اتوبوس جدید شوند و بخوابند. سوز سرمای شب آنها را هل می‌دهد که خودشان را زودتر به اتوبوس برسانند.

بی‌آرتی خوابی تنها راهی است که برایشان مانده. یک صندلی در اتوبوس برای آنها خانه‌ای است ارزان در پایتخت! اما همین خانه ارزان برایشان در ماه ۳۶۰ تا ۷۵۰ هزار تومان خرج دارد. اتوبوس‌خواب‌ها شغل و درآمد دارند، اما نه آنقدر که بتوانند رهن و اجاره یک خانه در تهران را بدهند.

صندلی آخر اتوبوس سرپناهی گرم

ساعت ۲۳:۴۵ دقیقه و دمای هوا سه درجه سانتی‌گراد است. یکی یکی به ایستگاه اتوبوس می‌آیند، پیر، جوان و حتی کودک! سامانه اتوبوس تندروی تهران هر شب میزبان آنهاست. یکی از ساعت ۱۲ شب به اتوبوس پناه می‌برد و آن یکی ساعت یک صبح. بستگی به سردی هوا دارد.

طولانی‌ترین مسیر، انتخابی هوشمندانه برای بی‌آرتی خوابی است. دو خط اتوبوسرانی خانه آنهاست؛ یکی خط آزادی-تهرانپارس و دیگری خط تجریش-راه‌آهن.

خط آزادی_تهرانپارس طولانی‌تر است. اتوبوس‌ خواب‌ها می‌توانند ۴۵ دقیقه بخوابند. پس دفعات کمتری خط عوض می‌کنند و پول کمتری می‌دهند. اما دمای هوای اتوبوس این خط فقط سه درجه است. مشابه هوای بیرون.

خط تجریش_راه‌آهن کوتاه‌تر است. حدود ۳۵ دقیقه. هم زمان خوابشان کوتاه‌تر است، هم باید دفعات بیشتری پیاده و سوار شوند. اما بی‌آرتی‌های این خط گرم است. دمای هوای آن ۲۴ درجه است. با صندلی‌های سالم و روکش‌های مخملی.

راننده بی‌آرتی هم می‌گوید: «اینجا بهتر از خط آزادی-تهرانپارس است. اتوبوس‌های آنجا به درد نخور و سرد است. همه طور آدم اینجا می‌خوابند حتی کودک ۱۲ ساله.»

مسافران خط تجریش هر کجای اتوبوس که بنشینند گرم و نرم است. اما در خط آزادی-تهرانپارس فقط صندلی آخر گرم است. موتورِ انتهای اتوبوس حکم بخاری را دارد. مسافران خواب‌آلود سرعت قدم‌هایشان را بیشتر می‌کنند تا صندلی آخر اتوبوس را بگیرند.

تلخ اما واقعی؛ بی‌آرتی خوابی به جای اجاره نشینی | چۤرت‌های پاره با جیب‌های خالی | قیمت هر شب خوابیدن در بی‌آرتی چند؟

همه اتوبوس‌خواب‌ها معتاد نیستند

کت رنگ و رو رفته و کهنه‌ای به تن دارد. دست‌هایش تا انتهای مسیر بهم قفل است. آمده که امشب هم مثل شب‌های دیگر در اتوبوس بخوابد. می‌گوید زن و فرزندانش در خانه پدرزنش هستند اما خودش شب‌ها برای خوابیدن آواره اتوبوس‌هاست.

دستمال کاغذی را نشان می‌دهد و می‌گوید: «روزی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان از اینها می‌فروشم. متادون هم مصرف می‌کنم. این پول خرج خودم می‌شود و دیگر چیزی از آن برای اجاره نمی‌ماند. برای یک جای‌خواب حداقل باید شبی ۵۰ هزار تومان بدهم، اما نمی‌صرفد. اگر خانه داشتم این وضع و روزگارم بود؟»

آن یکی با کلاه کاسکت و لباس مرتبش شب در اتوبوس می‌خوابد. یکی دیگر کت مخمل تمیزی به تن دارد و خط تجریش-راه‌آهن را برای خواب انتخاب کرده. تمایلی به حرف زدن ندارند و ترجیح می‌دهند فقط بخوابند.

راننده می‌گوید: «روزها هر کدام جایی مشغول هستند و شب اینجا پناه می‌گیرند. فکر نکنید همه معتاد هستند. هر کدام کاری دارند.» اما انگار زورشان به اجاره‌خانه نمی‌رسد و حالا بی‌آرتی خوابی را انتخاب کرده‌اند.

زمان طلایی برای بی‌آرتی خوابی

پایانه تجریش - راه‌آهن ۴۰ ایستگاه دارد. مسیری که در روز بیش از یک ساعت طول می‌کشد اما شب‌ها فاصله اول و آخر خط فقط ۳۵ دقیقه است. ۳۵ دقیقه طلایی برای خوابیدن و رسیدن به انتهای خط و سوار اتوبوس بعدی شدن.

راننده می‌گوید: زمانی که می‌توانند بخوابند متفاوت است. «بستگی دارد چقدر توقف داشته باشیم.» اما شب است و اتوبوس در بیشتر ایستگاه‌ها توقف ندارد. اگر در این بین مسافرانی بخواهند پیاده شوند یک امتیاز برای آنهاست چون یکی یا دو دقیقه بیشتر می‌خوابند.

پایانه آزادی_تهرانپارس هم ۲۷ ایستگاه دارد و هر بار حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد تا اتوبوس به انتهای خط برسد.

خواب شبانه بی‌آرتی خواب‌ها حداقل ۵ تا ۶ بار قطع می‌شود. هر بار باید پیاده و سوار اتوبوس بعدی شوند. مسافران خط تجریش-راه آهن شانس بهتری دارند. چون بعد از پنج دقیقه راه رفتن در سرما می‌توانند روی صندلی گرم بنشینند.

اما مسافران خط آزادی-تهرانپارس، این شانس را ندارند. هم بیرون سرد است و هم اتوبوسی که دوباره سوارش می‌شوند.

به انتهای خط که می‌رسند راننده صدایش را بلند می‌کند و می‌گوید: «بیدار شوید، رسیدیم.» اما گرمای اتوبوس خوابشان را عمیق کرده است، بیدار نمی‌شوند جز با سقلمه زدن راننده به پهلویشان.

راننده باید هر طور شده آنها را انتهای مسیر پیاده کند. مسافران نمی‌توانند در اتوبوس بمانند تا راننده دور بزند و آنها بیدار نشوند. راننده می‌گوید: «دوست ندارم آنها را پیاده کنم اما رئیسم گفته اگر انتهای خط یک نفر از آنها در اتوبوس باشد اخراج می‌شوی.»

اما اوضاع هم همیشه خوب پیش نمی‌رود و همین پیاده و سوار شدن آنقدر اتوبوس‌خواب‌ها را آشفته می‌کند که به گفته یکی از رانندگان کار به چاقوکشی هم رسیده که راننده آنها را پیاده نکند.

برخی تا ساعت پنج صبح حدود هفت یا هشت بار در رفت‌وآمدند. برخی هم پنج بار رفت‌وآمد دارند به این امید که بتوانند در روز بخشی از این بی‌خوابی را جبران کنند.

بلیت طلایی برای چند ساعت خواب!

بلیت اتوبوس و بی‌آرتی در روز ۱۴۰۰ تومان است و در شب سه هزار تومان. افرادی که در بی‌آرتی می‌خوابند برای مسیر تجریش-راه‌آهن دست کم باید ۱۵ هزار تومان و حداکثر ۲۴ هزار تومان پرداخت کنند.

مسیر آزادی-تهرانپارس که طولانی‌تر است و هزینه آن دست کم ۱۲ هزار تومان و حداکثر ۱۸ هزار تومان است. هزینه‌ای کم برای سرپناهی گرم در شب‌های سرد زمستانی پایتخت!

کد خبر 646430

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سهیل IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    20 1
    با تشکر از راهنمایی تون جا نداشتم هوا سرده میخواستم بادام هندی از مغازه بردارم برم زندان چه کارییه؟ بلیط میگیرم میرم تو بی آرتی. سپاس و درود از رائه راهکار ارزان سریع مطمئن.
  • رضا IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    16 0
    بخدا این حق ما نیست...
  • نظر IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    21 0
    واقعا ديگه هيچي نميشه گفت....
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    3 16
    دروغ شاخدار....وقتی چندین نقطه شهرگرمخانه رایگان شهرداری(باتختخواب)هست.....برو...خودتی.
    • IR ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
      8 2
      یک شب برو ببین جاگیر میاری بعد دهن باز کن
  • IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    22 1
    اینقدر از اسلام دم میزنید ، در مساجد رو باز بگذارید ، مردم تو سرما یخ نزنن ، کسایی که رو صندلی اتوبوس میخوابن برن تو مسجد بخوابن ، کم از پول این ملت به انواع و اقسام عناوین ، بودجه نمی گیرید.
    • IR ۰۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
      1 0
      برو بابا تویکی دیگه یارو کجا بره گرمخانه مگه هتل ۵ستاره است اونجا هم دردسرهای خودشو داره درضمن ساعت ۷صبح همه زا بیرون میکنن داداش
  • وایت IR ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    16 12
    مسجدمحل ذکراست نه خواب...گرم خوانه رابندازید...سالن هاوحرم هاخصوصامرقدامام راقراربدین والاامام راضی نبوداین طورعمارتی... روی مرقدشان ایجادکنی وکوخ نشینان دراتوبوس وخیابان بخوابندالتماس توجه ازخون شهیدسلیمانی بترسیدازآبروی رهبری وآقاسیدرئیسی بترسیدازخشم رب العالمین بترسید
  • علیرضا IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    4 3
    همشهری . چی شده سانسور نکردی نظر مردم رو ؟
  • یه ایرانی IR ۲۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    18 0
    شان مردم ایران همین است؟!
    • ناشناس IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
      0 11
      شان همه مردم ایران این نیست امثال خودت شان آنها را داری آدم درست وخانواده دار هیچ موقع در خیابانها ول نمی گردد انسان خودش باید بفکر خود باشد اگر کسی درست کار کند ودرست بخورد و خلافی از او سر نزند به این روز نمی افتاد اگر قبول نداری بر با یکی از همین آدمها بپرس اگر نگفت در زندگی بیراهه رفتم
  • IR ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    3 0
    یا خدا
  • ناشناس IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۸
    1 9
    همه که اینطوری نیستند کسانی که از شهرستانهای خود به تهران پناه برده اند برگردند به شهرهای خودشان زندگی در شهر خودشان راحتر است کسی که نه شغل دارد ونه خانه بیخود میکند مهاجرت میکند به تهران کسانی که در اتوبوس میخوابند یا معتاد هستند یا ول خرج هستند والا برای خودشان میتوانند یک زندگی ساده ای سرو پا بکنند در ضمن مگر شهرداری گرمخانه ندارد چرا در گرمخانه ها نمی خوابند اگر آدم درستی باشند حتماً در گرمخانه می خوابند نه در اتوبوس یا میخواهند شناسایی نشوند وکسی آنها را پیدا نکند به اتوبوس پناه میبرند یا فراری هستند یا یک خلافی دارند که به گرمخانه ها مراجعه نمی کنند چون زود شناسایی میشوند
  • IR ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    3 1
    فرودگاه و ایستگاه راه آهن و ترمینالها هم نیمه شبها پر از این افراد بی خانمان است.
  • IR ۰۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    2 0
    مردم ما به درد می خندند ..... واقعاً با این وضعی که درست شده اگر مسئولی شب بخوابه خدا انشالا اجر و ثوابشو بده ..... خبر دردناک است و ما آنرا نمی فهمیم چون در خانه میخوابیم ..... به کجا داریم میریم ؟ این در شان آدم نیست چه برسه به مردم ایران با این همه نفت و گاز ....
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
    4 0
    واقعا جای تاسف داره مملکتی با این همه منابع گرانبها مثل نفت مردمش این قدر زجر بکشن