یک نشریه آمریکایی با اشاره به اختلافات پیش آمده در تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در وین، نوشت چند عضو دیگر این تیم از مذاکرات رفع تحریم‌های ایران کنار کشیده یا وین را ترک کردند.

رابرت مالی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، نشریه «وال‌استریت ژورنال» بامداد سه‌شنبه خبر داد که دو عضو دیگر تیم مذاکره‌کننده آمریکایی به دلیل اختلاف نظر با مواضع «رابرت مالی» سرپرست این تیم در قبال ایران، مذاکرات وین را ترک کرده و به واشنگتن بازگشتند.

وال‌استریت ژورنال به نقل از افراد مطلع از روند مذاکرات وین نوشت: «با رسیدن گفتگوهای احیای برجام با ایران به مرحله حساس، در تیم مذاکره‌کننده آمریکا بر سر سخت‌گیری با تهران و زمان خروج از مذاکرات، اختلاف‌هایی پدید آمده است».

بر اساس این گزارش، برخی از اعضای تیم آمریکا پس از اصرار به رویکرد سخت‌گیرانه‌تر در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران، تیم را ترک کردند یا از مذاکرات کنار کشیدند.

در ادامه این خبر آمده است: «همانطور که شبکه ان‌بی‌سی گزارش داد، ریچارد نفیو یکی از ۳ نفری بود که ما گزارش دادیم به دلیل اختلافات در مورد نحوه اجرای گفتگوها، چند روز پیش از مذاکرات عقب نشینی کرد، اگرچه یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه می‌گوید فقط ۲ نفر اما ما می‌دانیم که آقای نفیو از اوایل دسامبر در وین نبوده است».

وال‌استریت ژورنال نوشت به اطلاعاتی دست یافته که نشان می‌دهد اختلافات در تیم آمریکا در رابطه با طیفی از مسائل از جمله اینکه «آیا مذاکرات را در اوایل دسامبر پس از بازگشت تیم جدید ایران به وین و عقب نشینی از امتیازات قبلی ایران قطع کنیم یا خیر و همچنین اینکه چقدر در اجرای تحریم‌ها سخت می‌توان عمل کرد» به‌وجود آمده است.

این نشریه همچنین تصریح کرد: «[آمریکایی‌ها] در مورد اینکه آیا سال گذشته برای محکوم کردن ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فشار بیاورند یا نه و در مورد اینکه بازگرداندن زمان گریز ۱۲ ماهه واقعاً چه زمانی ممکن است، اختلافاتی داشته‌اند».

این رسانه آمریکایی با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که اینها تمام اختلافات درون تیم مالی نبودند، توضیح داد: «[این اختلافات] شکاف بزرگی را در تیم آمریکا ایجاد کرده است. برخی از تصمیمات سیاستی که افرادی از آن خشنود نبودند پس از بحث و گفتگو در سطوح عالی دولت اتخاذ شد».

دولت جدید ایران تحت ریاست جمهوری «سید ابراهیم رئیسی» مذاکرات در وین را با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران آغاز کرده است اگر چه دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا با اینکه مدعی است که به دنبال احیای توافق هسته‌ای سال 2015 بوده، اما همچنان سیاست فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق علیه ایران را حفظ کرده است.

یکی از مهمترین نکاتی که در مذاکرات کنونی میان ایران و گروه ۱+۴ در حال بررسی است، دریافت تضمین از آمریکا برای عدم خروج از توافق است، موضوعی که آمریکا هنوز با آن موافقت نکرده است. 

رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را علیه ایران در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

شامگاه دوشنبه نیز «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری خود گفت که واشنگتن آماده مذاکرات مستقیم و فوری با ایران برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای است». (جزئیات بیشتر)

تحلیلگران معتقدند که آمریکایی‌ها با ارائه پیشنهاد برای گفت‌وگوی مستقیم، از یک سو به دنبال انداختن توپ در زمین ایران بوده و از طرف دیگر قصد دارند از این پیشنهاد به عنوان حربه‌ای برای شانه خالی کردن از مسئولیت‌های خود برای بازگشت به برجام استفاده کنند.

کد خبر 652483

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    9 27
    هرگز به شیطان بویژه شیطان بزرگ اعتماد نکنید . امریکائیها باز ماندگان اشرار , قاتلین و سارقین اروپا هستند ژن فاسد با رسیدن به رفاه فاسد تر می شود . نمونه بارز آن ترامپ وپمپئو وسران صهیونست در فلسطین اشغالی هستند که همگی ریشه امریکائی ورانده شدگان اروپائی دارند .
    • ممد IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      18 5
      چه اظهار نظر نژاد پرستانه ای..... منطقی باشیم بهتر نیست؟
    • حامد IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      20 7
      شما نفست از جای گرم بلند میشه و حتما جیبت رو پر پول کردن برای رجز خوانی این شعارهای کشکی دیگه خریداری ندارد ملت داره از گرسنگی نابود میشه بفهم.
    • فرزاد SE ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      23 1
      لابد این کارها وحشیانه و یا به قول شما آمریکایی نیست: آتش زدن خرس، کشتن فرزند، تجاوز به عنف در لواح مسافرکشی، کودک آزاری، گرانفروشی،احتکار،دزدیدن بیت المال، اعتیاد و خیلی مشکلات دیگه که گریبانگیر کشورمان هست، اول یک سوزن به خودمون بزنیم بعد یک جوالدوز به دشمنامون.شما هروقت تو جامعه ما اعتماد و صداقت دیدید احتیاج نیست با هیچ کشوری درگیر شیم چون خودمون همه چیز داریم که موجب حسادت دیگر کشورا میشه.
    • یک کارگر IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      2 12
      سران آمریکا و صهیونیست بد ترین موجودات کل تاریخ کره زمین هستند. این موضوع را هر کسی که وجدان بیداری داشته باشد تصدیق می کند. روایات اسلامی هم در این زمینه داریم.
    • محمد IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      4 1
      دولت جديد كه از همان روز اول ميگفت هيچ مذاكره جديدي در كار نيست و همان مذاكره قبلي بايد اجرا شود آنهم اول آمريكا بايد تحريم ها را لغو كند اگر ما حال كرديم آن موقع ما هم كاري انجام ميدهيم چي شد يكدفعه با عجله و با سرعت نور رفتن براي مذاكره و حالا ميخوان مذاكره مستقيم را شروع كنن
  • محمدجمالی IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    1 0
    ممنونم?!
  • سیف الله ریحانیان IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    2 7
    ترک کننده مذاکرات تحت تاثیر صهیونیست ها بوده از خود هیچ اختیاری ندارند به آینده خودشان فکر می‌کنند صهیونیست که رییس جمهور آمریکا را کشت می‌تواند کسانیکه در جهت آنها نباشد را از بین برد
  • SG ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    13 5
    ظریف و جان کری که دیپلمات‌های بهتر و کارکشته‌تری بودند، با هم مذاکره آن هم مذاکرات مستقیم و حرفه‌ای کردند و آخرش هم هیچی نشد. چطور به آینده مذاکراتی که یک طرفش رابرت مالی و طرف دیگرش باقری کنی که هر دو ضعیف هستند و مذاکرات هم غیرمستقیم و فاقد رویکردی واضح و روشن است، میشه امید داشت؟
  • ملت دارن ازگرسنگی ممیرن خواهشن تیم مذاکره کننده ف IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    5 7
    سلام
  • بهلول IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    9 1
    مذاکره مستقیم با امریکا بهترین گزینه است این امریکا بود که ایران را تحریم کرد بقیه نوچه امریکا .تا کی باید امریکا برای ملت ایران لولو.باشد.
  • US ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    6 6
    سیاست آمریکا آلوده به سیاست اسرائیل است و به نتیجه ای نمیرسه آمریکا منافع ملتش را به نفع اسرائیل زیر پا می‌گذارد با این کشور مذاکره وقت تلف کردن است.
    • ایرانی IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
      7 0
      پس تو اون کشور چکار می کنی؟
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    4 3
    مذاکره مستقیم هیچ اشکالی ندارد بلکه بهتره ،وزودتر نتیجه میده ،چون واسطه ها منافع خودشون رو هم در نظر میگیرند ،پس اگر مذاکره مستقیم ما روبه هدفی که میخواهیم برسونه چه ایرادی داره
  • کریم IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
    1 1
    مذاکره کنندگان ایرانی ادامه مذاکره کنندگان قبلی هستندو همان توافق را با تجاربی که از بد عهدی امریکا و ناتوانی واقعی تمام اروپایی ها تجربه کرده اند با هوشیاری و با مواضع منطقی و روشن دنبال میکنند.مذاکره کنندگان ایرانی مطمئنا در این چند سال منافع ومواضع روس ها و چینی ها را به خوبی درک میکنندو به هیچ وجه اشراف خود بر مذاکره را به روسها وچینی ها نسپرده اند.ودر این چهل سال پر تلاطم ایران نه مسئولان نه پاسداران ونه ارتشی هاونه مردم درصحنه و بزرگ ایران زیر بار قرارداد های ترکمنچای گونه نمی روند. واین تیم نه در مذاکره ونه درقبول تعهدات و قراردادها تنها نیستند.با آرزوی قلبی موفقیت ایران در تمامی جبهه های مواجه با دشمن.
  • IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    0 0
    باور کنید این یه شگرده که اگر به این راضی نشید ما از مذاکره خارج میشیم یا تیم سخت گیرتر رو بیرون کردیم این آخرشه.... درئغ میگن این یانکی های کثیف
  • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
    0 0
    بنظر این بنده حقیر امریکا باید یک تصمیم سیاسی بگیرد در خصوص موافقت با بازگشت به برجام بدون هیچگونه شرط و شروط و آن را در مذاکرات 4+1 با صدای بلند اظهار کند و توسط سایر اعضای باقی مانده در برجام مورد تایید قرار بگیرد. پس از ان در مذاکرات فنی برای عملیاتی کردن این عقب نشینی اشکالی ندارد بلاواسطه با ایران مذاکره و هماهنگی نماید.