همشهری آنلاین – مریم ورشو: این روزها روستاگردی یکی از مهمترین شاخههای گردشگری است. روستای «زروم» هم که یکی از روستاهای نکا محسوب میشود، با اجرای طرح هادی بنیاد مسکن توانسته گردشگران زیادی را به خود جلب کند. این روستا در مناطق کوهستانی نکا واقعشده است، بنابراین شما تا رسیدن به زروم با یک مسیر جنگلی بسیار زیبا مواجه میشوید.
وقتی وارد زروم میشوید سنگفرش، رنگآمیزی خانهها و دیوارها، گلدانهای رنگی که به دیوارها وصل شدهاند شما را به خود جذب خواهد کرد.
همه این الگوها و نمادهای بومی در اجرای طرح هادی حفظ و احیا شدهاند. این اجرای متفاوت، زروم را به یکی از روستاهای منحصر به فرد مازندران و یکی از زیباترین و رنگیترین روستاهای ایران تبدیل کرده است. قرار گرفتن آن در دل جنگلهای زیبای هزارجریب نکا هم بیتاثیر نبوده است.
اگر عاشق فصل پاییز هستید زیباترین مناظر جنگلی نکا با برگهای زرد و نارنجی حالتان را خوش میکند. در این فصل بوی هیزم هم شما را از حال و هوای شهری دور میکند. جلوی برخی خانهها هنوز هالی پشتههای هیزم را برای گرم کردن آب حمامهای هیزمی جمع میکنند.
چگونه به روستای زروم نکا برویم
برای رفتن به زروم باید از کمربندی نکا وارد هزارجریب شوید. از آنجا یک مسیر ۶۰ کیلومتری را تا زروم در پیش دارید. این مسیر که کوهستانی است و در دل جنگلهای هزارجریب قرار دارد به اندازهای زیباست که ناخودآگاه بارها خودروی خود را در گوشهای پارک میکنید تا در این مسیر قدم بزنید. تا زروم از روستاهای زیادی باید بگذرید و در مسیر گلهها و مراتع بسیاری را هم خواهید دید. صدای زنگولهها دغدغه زندگی شهری را از سرتان بیرون میکند. در سمت راست جاده تابلوی روستا را خواهید دید.
بعد وارد یک مسیر فرعی، اما کوتاه میشوید که آسفالت نیست. به محض رسیدن به زروم اولین چیزی که نظرتان را جلب خواهد کرد، نردههای رنگی ایوانها و گلدانهای رنگارنگ خانههاست که روی دیوارهای کاهگلی قرار دارند. رنگهای گرم و سرد در کنار هم جلوه ویژهای دارند. کوچهپسکوچههای زروم سنگفرش شدهاند. حفظ بافت سنتی به زیبایی روستا افزوده است و بیشک هر گردشگری را به وجد میآورد.
همچنین انواع غذاهای بومی منطقه مانند آش ترش، آش دوغ، انواع ترشی و نان محلی و انواع صنایع دستی را میتوانید در این روستا تهیه کنید.
نظر شما