به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه وله، در المپیک زمستانی ۲۰۱۴ سوچی، روسها که میزبان این مسابقات بودند نمونههای آزمایش ورزشکاران کشورشان را با باز کردن شیشههای آزمایشگاهی برای پوشاندن دوپینگ آنها تعویض کردند. اولیویر نیگلی مدیر کل سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ میگوید: «ما از اتفاقات گذشته یاد گرفتهایم و حالا هم ناظرانی در آزمایشگاهها و هم تامینکننده جدیدی برای بطریهای آزمایشگاهی خواهیم داشت.»
بر این اساس قرار است در المپیک زمستانی پیشرو در چین، برای نخستین بار از روش نمونه قطره خون خشک شده استفاده شود. در این روش نمونه قطرات خون ورزشکار روی یک کاغذ صافی خشک شده و در ادامه تحت بررسیهای دقیق آزمایشگاهی قرار میگیرد. این مهم البته در بازیهای تابستانی توکیو به صورت آزمایشی انجام شد؛ نیگلی در این مورد گفت: «با روش DBS یا همان نمونه قطره خون خشک شده، نه تنها کنترل دوپینگ ورزشکاران که همچنین انتقال و ذخیره این نمونهها نیز آسانتر خواهد بود. اگرچه این روش جایگزین روشهای کنترل دوپینگ پیشین نخواهد بود.»
دوپینگهایی که هنوز کشف نشدهاند!
اولیویر نیگلی، میگوید براساس دستورالعمل سازمان مبارزه با دوپینگ، نمونههایی که از ورزشکاران در مسابقات المپیک گرفته میشود به مدت ۱۰ سال ذخیره میشوند: «این یک عنصر مهم برای مبارزه با دوپینگ است تا ورزشکاران بدانند که ممکن است چند سال بعد دوپینگ آنها مشخص شود. به عنوان مثال نمونههای خون گرفته شده در بازیهای زمستانی ۲۰۱۸ هنوز وارد فرایند تست مجدد نشدهاند.»
بازگشت به آمار پیشین تستهای کنترل دوپینگ با وجود کرونا
سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (موسوم به WADA)، همچنین گفته است که با وجود همهگیری کرونا، تعداد تستهای کنترل دوپینگ در سال ۲۰۲۱ در سراسر دنیا به سطح آزمایشات عادی بازگشته و در این سال حدود ۲۷۴۲۵۴ نمونه دوپینگ توسط ۲۵۶ سازمان ضد دوپینگ گرفته شد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی این سازمان، در سال ۲۰۱۹، تعداد تستهای گرفته شده از ورزشکاران ۳۰۵۸۸۱ نمونه بوده است اما در نخستین سال همهگیری کرونا، این تعداد به ۱۶۸۲۵۶ مورد کاهش یافته بود که حالا بار دیگر میزان این تستها در حال رسیدن به آمار پیشین خود است
نظر شما