به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وبسایت اسپیس، در سال ۲۰۱۹، فرودگر ویکرام ماموریت چاندرایان ۲ (Chandrayaan 2) در اواخر فرآیند فرود با ماه برخورد کرد؛ اگرچه مدارگرد همراه هنوز در حال مطالعه ماه از راه دور است. بلافاصله پس از برخورد، سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) اعلام کرد که قصد دارد به سرعت یک ماموریت جانشین را برای فرود دوباره به سمت ماه پرتاب کند.
اما پس از آن همهگیری کووید-۱۹ که منجر به توقف انواع ماموریتهای فضایی شد، بسیاری از پرتابهای برنامهریزی شده هند را نیز به تعویق انداخت. اکنون، آژانس فضایی این کشور آماده است تا تاریخ جدیدی را برای بازگشت خود به ماه تعیین کند و به همین منظور پرتابی را در آگوست، یعنی درست بیش از ۳ سال پس از انفجار قبلی، هدف قرار داده است.
جیتندرا سینگ، وزیر فضا به تایمز هند گفت: «این بار ما محتاط تر خواهیم بود. باید به شما بگویم که هیچ کشوری در اولین تلاش موفق به فرود بر روی سطح ماه نشد. ایالات متحده پس از ۳ بار شکست در دهه ۱۹۶۰ توانست بر ماه فرود بیاید.»
احتیاط ISRO به چندین تغییر طراحی تبدیل شده است که به منظور بهبود شانس موفقیت «چاندرایان ۳» در مقایسه با فرودگر سقوط کرده ویکرام است. سومانات، رئیس ISRO در همان مقاله به تایمز هند گفت: «برای مثال، ماموریت جدید شامل مدارگردی با قابلیت علمی مانند فضاپیمای «چاندرایان ۲» نخواهد بود که هنوز به دور ماه میچرخد. وظیفه آن تنها حمل فرودگر به ماه، نظارت بر فرود از مدار خود و برقراری ارتباط بین فرودگر و ایستگاه زمین است. علاوه بر این، فرودگر جدید تنها شامل ۴ موتور خواهد بود.»
فرودگر نسل دوم همچنین بر طراحی کمی متفاوت برای پایههای فرود تکیه خواهد کرد و دارای ابزاری است که میتواند سرعت آن را با نزدیک شدن به سطح ماه با دقت بیشتری اندازهگیری کند.
ماموریت «چاندرایان ۳» از مرکز فضایی ساتیش داوان بر فراز پرتاب خواهد شد. ISRO هنوز جزئیاتی در مورد جدول زمانی پس از عرضه منتشر نکرده است.
«چاندرایان ۳» همان محل فرود در منطقه قطبی جنوبی ماه را هدف قرار میدهد که ویکرام در سال ۲۰۱۹ هدف قرار داده بود. اگر همه چیز خوب پیش برود، هند چهارمین کشوری خواهد بود که پس از ایالات متحده، روسیه و چین موفق به فرود نرم بر روی ماه میشود. اگرچه هیچ یک از این کشورها هنوز در قطب جنوب غنی از یخ فرود نیامدهاند.
نظر شما