چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۸۷ - ۰۸:۱۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: مقر مرکزی اتحادیه جهانی آشوریان از شیکاگو آمریکا به تهران منتقل شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، این تصمیم در اجلاس اتحادیه جهانی آشوریان در 4 تا 7 سپتامبر ( 14 تا 17 شهریور) در کشور سوئد گرفته شد.

در مراسم افتتاح مرکز این اتحادیه در تهران که با حضور میشل عون رئیس جمهور اسبق لبنان، شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ‌و جمع زیادی از آشوریان برگزار شد، یوناتن بت کلیا نماینده اقلیت آشوریان در مجلس شورای اسلامی به عنوان دهمین دبیرکل اتحادیه جهانی آشوریان برگزیده شد.

در این مراسم بت کلیا دبیرکل اتحادیه جهانی آشوریان با اشاره به سرنوشت این اقلیت در تاریخ بشریت گفت : امنیت جمهوری اسلامی ایران موجب شد تا اتحادیه جهانی آشوریان این تصمیم را برای انتقال مقر این اتحادیه از آمریکا به جمهوری اسلامی ایران بگیرد زیرا فقط در نظام جمهوری اسلامی است که به اقلیت آشوری اهمیت والایی داده شده و آنچه از ادبیات و فرهنگ آشوری باقی مانده یا تدریس زبان مادری در مدارس اختصاصی آشوریان، برپایی منظم و با شکوه آئین‌های دینی در کلیساهای چهارگانه آشوری از جمله عشای ربانی، قربانی مقدس و حفظ و نگهداری کلیساهای تاریخی آشوریان و ثبت آن در فهرست آثار ملی و جهانی از طرف جمهوری اسلامی ایران ‌و بسیاری نکات دیگر موجب ایجاد محیطی امن برای آشوریان شده است.

وی افزود: علاوه بر انتقال دفتر مرکزی اتحادیه به ایران، دفتر آسیایی اتحادیه نیز در تهران مستقر است.

میشل عون رئیس جمهور اسبق لبنان هم گفت :‌ با حضورم در جمع آشوریان ایرانی ، خاطرات کودکانه من زنده شده زیرا هنگامیکه 13 ساله بودم آشوریان وکلدانیان مانند پرستوهای مهاجر از لبنان عبور می‌کردند و برخی از آنان نیز در کشورمان ساکن شدند و ناظر اردوگاه های آنان در اطراف بیروت بودم و این امر همزمان با استقرار پناهندگان فلسطینی در لبنان بود.

میشل عون با اشاره به سختی‌های زیادی که آشوریان همواره دچار آن بودند ، تصریح کرد:‌ چه باید کرد در حالی که همه ما مدعی اخلاق، دانش و معرفت هستیم این ظلم‌ها به جوامع مختلف انسانی هر روز تکرار می‌شود و آنچه که در عراق روی داده نیز تنها براساس منطق زورمداری پایه گذاری شده است.

وی افزود: ایران را پایگاهی برای نشر افکار وحدت برانگیز و آزادیخواهی می بینم، کشوری که به سوی آزادی همه محرومان جهان گام بر می‌دارد و پرچم آزادی را در سراسر جهان به اهتزاز در آورده است.

رحیمی معاون پارلمانی رئیس جمهوری اسلامی ایران  نیز گفت: ‌به همان اندازه که شما آشوریان از انتخاب دبیر کل ایرانی برای اتحادیه جهانی آشوریان و انتقال مقر اتحادیه به ایران اسلامی خوشحال هستید ، به همان اندازه دولت و مجلس شورای اسلامی و سایر قشرهای مردم ایران این پیروزی را پیروزی خود می‌دانند و یک نماینده سخت کوش آشوری در مجلس شورای اسلامی این افتخار را برای همه ایرانیان به ارمغان آورده است به نحوی که رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز این پیروزی را به آقای بت کلیا تبریک گفت و آرزو کرد که با انتقال مقر اتحادیه آشوریان به جمهوری اسلامی ایران، قدرت آمریکا نیز همچنان رو به زوال رود.

وی افزود: همه جهانیان باید بدانند که اقلیت‌های مذهبی در ایران در آسایش بسر می‌برند.

همچنین بروجردی رئیس کمیسیون ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این مراسم با تجلیل از شخصیت برجسته نماینده آشوریان کشورمان، واگذاری این مسئولیت جهانی را به آشوریان تبریک گفت و افزود: این امر نشان دهنده شخصیت والای وی در میان همه آشوریان جهان ا ست، به نحوی که آقای میشل عون رهبر حزب مسیحی آزاد لبنان و رئیس جمهور اسبق این کشور و شخصیت تاثیرگذار در صلح لبنان که مورد احترام شیعیان لبنان است با خوشحالی تمام در مراسم انتقال دفتر این اتحادیه به تهران حضور یافت.

وی افزود: جامعه اسلامی ما یک جایگاه امن و یک وطن محبوب برای مجموعه آشوریان جهان به شمار می‌رود و این انتخاب، پیام جهانی در بردارد زیرا که نشان می‌دهد نگاه آشوریان جهان به جمهوری اسلامی ایران و جامعه اسلامی ما همراه با احساس امنیت و آسایش است.

بروجردی یادآور شد در دورانی که دشمن به کشور ما حمله کرد آشوریان، ارامنه و سایر اقلیت‌ها در دفاع از کشورشان شهدا و جانبازان زیادی تقدیم کردند و این امر بیانگر عمق اتحاد ملی در جمهوری اسلامی ایران است.

وی تصریح کرد: مردم ما از همه تعصب‌های کورکورانه و سخت گیری‌های بی‌جا نسبت به اقلیت‌های دینی متنفر است و پیام جهانی دین مبین اسلام، صلح است.

بت کلیا دبیرکل اتحادیه جهانی آشوریان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: حداقل جمعیت برای انتخاب یک نماینده 150 هزار نفر است، ولی جمهوری اسلامی ایران آنقدر به اقلیت‌ها بهاء می‌دهد که جامعه آشوریان با داشتن 20 هزار نفر جمعیت، یک نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.

وی جمعیت آشوریان سراسر جهان را حدود سه و نیم  تا چهار میلیون نفر اعلام کرد که در 40 کشور جهان زندگی می‌کنند.

کد خبر 65858

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دین و اندیشه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز