به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، درباره جنگ دوم جهانی و پیامدهای مرگبار آن آثار هنری مختلفی خلق شده است و حالا هم مهرداد کورشنیا، نویسنده و کارگردان تئاتر دست به کار نگارش نمایشنامهای تازه است. او برای نگارش این نمایشنامه ۲ روز پایانی زندگی زیگموند فروید، پدر روانشناسی مدرن را دستمایه قرار داده است.
کورشنیا درباره برنامههای خود در زمینه تئاتر میگوید: امسال برایم سال نوشتن بود، دو طرح برای سریال آماده کردهام و یک طرح سینمایی که امیدوارم سال بعد خودم آن را کارگردانی کنم. به جز اینها مشغول آمادهسازی یک نمایشنامه هم هستم که مراحل پژوهش و فیشبرداری آن انجام شده و باید وارد فاز نوشتن بشوم.
او که طرح نمایشنامه خود را طرحی جذاب میداند، درباره آن توضیح میدهد: نمایشنامه تازهام درباره فروید و جنگ دوم جهانی است. فروید که در آن مقطع، ۸۳ ساله و درگیر بیماری سرطان بوده، در دهمین روز جنگ دوم جهانی دست به خودکشی میزند چراکه تبعات جنگ و اسارت خواهرانش به دست نازیها و همینطور سرطان پیشرفتهاش، آنچنان تاثیری بر او میگذارد که دیگر توان زنده ماندن ندارد. بنابراین به کمک یکی از دوستانش و با همراهی دخترش آنا، به مرگی خودخواسته دست میزند.
کورشنیا که نام موقت «زیگموند» را برای نمایشنامهاش در نظر گرفته، ادامه میدهد: نمایشنامه من درباره دو روز پایانی زندگی فروید است که در فضایی کابوسگونه میگذرد. این نمایشنامه ۷ بخش دارد و ۷ مقطع مهم از زندگی فروید را خواهیم دید. ماجرا در فضایی کابوسگونه میگذرد و ما در خلال این نمایش میبینیم یک دانشمند روانشناسی که در حوزه ناخودآگاه تمرکز داشته و به عنوان پدر روانکاوی شناخته میشود، به هنگام مرگ، به چه میاندیشد.
این هنرمند که امیدوار است این نمایشنامه را سال آینده روی صحنه ببرد، ادامه میدهد: این نمایش با بازی سه بازیگر روی صحنه میرود؛ فروید، دوستش ماکس و دخترش آنا که با تزریق مورفین در دو نوبت، در خودکشی به او کمک میکنند. در واقع، ماکس و دختر فروید هستند که کابوسهایش را به هنگام مرگ برایش تداعی میکنند.
نظر شما