در این گنبد 100هزار کاشی فیروزهای نصب شده است. محمد رضا قربان زاده، مدیر اجرایی گنبد سلطانیه در این باره به میراثخبر گفت: مرمت گنبد سلطانیه و نصب کاشیهای آن پس از 4سال کار طاقتفرسا و ویژه، آخرین روز مهرماه سالجاری به پایان رسید.
وی همچنین اظهارداشت: پس از نصب آخرین کاشی در ظهر روز 30 مهرماه، مراسم قدردانی از استادکاران و کارگرانی که همکاری بسیار زیادی با پایگاه پژوهشی گنبد سلطانیه داشتند، برگزار شد.
قربانزاده در توضیح عملیات مرمتی گنبد عنوانکرد: کاشیها در محل گنبد سلطانیه پخت و تولید و سپس روی گنبد نصب میشد.
در ماههای آخر با وجود اینکه بخشی از کار در ماه مبارک رمضان انجام میگرفت، اما فعالیت کارگران و استادکاران ادامه داشت و به این ترتیب موفق شدیم که طبق قول داده شده در مهرماه سال 87، مرمت گنبد را به پایان برسانیم.
به گفته وی، پاکسازی گنبد از گچ و مصالح باقیمانده پس از نصب آخرین آجر آغاز شده است و اکنون با گذشت 6 روز از پایان کار، درخشش کاشیها نمایان شده و رنگ فیروزهای گنبد نیز به خوبی دیده میشود.
قربانزاده همچنین افزود: هماکنون بهدنبال مصالحی هستیم تا کاشیهای نصب شده را مقاومسازی کنیم.
از آنجایی که گنبد سلطانیه در دشت واقع شده و سرمای طاقت فرسایی نیز منطقه را دربرمیگیرد، لازم است که کاشیها در مقابل باد و سرمای زمستان مقاومسازی شوند.
وی خاطرنشان کرد: با خبر شدیم که کارشناسان ایرانی و ایتالیایی موادی تهیه کردهاند که به وسیله آن آجر، کاشی و حتی خشت مقاومسازی میشود و ما امیدواریم بتوانیم از این مصالح استفاده کنیم.
عملیات مرمتی گنبد سلطانیه از سال 83 با مطالعه روی گنبد آغاز شده بود و برای مرمت این بنا 100 هزار قطعه کاشی فیروزهای به کار رفته است.
گنبد سلطانیه بزرگترین گنبد آجری جهان و سومین گنبد عظیم جهان است و بهعنوان هفتمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.