مدیر کل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان می‌گوید: متأسفانه با وجود تمام هشدارهای کارشناسان و متخصصان هنوز عده‌ای اصرار بر بارگذاری خارج از توان بر حوضه آبریز زاینده‌رود دارند.

زاینده‌رود

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از شرق، زمین زیر ۸۱۶ هزار خانه مسکونی، ۶ هزار بنای تاریخی، ورزشگاه بزرگ نقش جهان، ۲ پالایشگاه، ۳ فرودگاه و ۲.۵ میلیون نفر خالی می‌شود. آبخوان دشت اصفهان ـ برخوار تا ۹ سال دیگر تخلیه می‌شود و پس از آن شهر در معرض تهدید فرونشست ویران‌کننده خواهد بود.

در حال حاضر حجم تقریبی آب باقی‌مانده در آبخوان دشت اصفهان ـ برخوار حدود ۴.۵ میلیارد مترمکعب و میزان مصرف آب سالانه ۳۱۱ تا ۵۱۲ میلیون مترمکعب است و اگر آبخوان تغذیه نشود، در سال‌های ۱۴۰۹ تا ۱۴۱۶ به صورت کامل تخلیه می‌شود. در واقع اصفهان برای نجات از بحران کمتر از ۱۰ سال دیگر فرصت دارد.

این نکاتی است که رضا اسلامی، مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان و بهرام نادی، عضو هیئت علمی دانشگاه نجف‌آباد اصفهان می‌گویند و از تخلیه برخی محله‌های مسکونی شهر بر اثر ظهور علائم فرونشست بر ساختمان‌ها خبر می‌دهند.

نبض اصفهان کند می‌زند

زاینده‌رود، رگ حیات اصفهان دوباره خشکیده است و گزارش‌های وزارت نیرو حاکی از آن است که نیمی از سدهای کشور خالی مانده‌اند. هنوز اولین ماه سال به پایان نرسیده، خبرها از سال سخت آبی روایت می‌کنند.

در این میان زنگ هشدار برای اصفهان به صدا درآمده است و کارشناسان می‌گویند که برای احیای اصفهان و برگرداندن زندگی به نصف جهان ایران کمتر از ۱۰ سال دیگر زمان باقی مانده است. حالا نه تنها ذخایر آب اصفهان در معرض خطر جدی قرار دارد که خالی‌شدن حفره‌های زیرزمینی آب موجب شده خاک پوچ و سست شود و نشست زمین در جای‌جای اصفهان رخ دهد و ناگهان زیر پای شهر خالی شود.

رضا اسلامی، مدیر کل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان، می‌گوید در همین هفته‌های اخیر دو فروریزش در خیابان‌های آمادگاه شرقی و آپادانا رخ داد که اگرچه گفته شد این رخداد به خاطر نشت آب حاصل از پوسیدگی لوله‌های آب است، اما باید تأمل کرد که آیا دلیل آن پوسیدگی لوله‌های آب بوده است یا می‌توان به این گزینه فکر کرد که اختلاف سطح زمین در دو سوی خطوط انتقال آب به دلیل فرونشست، موجب شکستگی لوله‌ها شده است؟

او می‌گوید غیرممکن است ظرف یک شب حجم عظیمی خاک در آب حل شود و حفره‌ای به طول هفت متر و عرض یک تا دو متر و عمق پنج تا شش متر را ایجاد کند!

زمین زیر پای شهر خالی می‌شود

ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. تصور کنید زمین زیر خانه‌های مسکونی یا اتوبان‌ها خالی شود، زیر دکل‌های برق یا لوله‌های انتقال گاز، پمپ بنزین، فرودگاه و هر تأسیسات حیاتی دیگر. چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

مدیر کل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان می‌گوید که خطر فرونشست زمین در اصفهان آن‌قدر جدی شده است که آثار آن بر بدنه شهر بیشتر از همیشه به چشم می‌آید.

او توضیح می‌دهد: ترک‌ها و شکاف‌ها بر روی زمین به اشکال مختلفی، چون لانه زنبور در نزدیکی ابوزیدآباد کاشان، فرودگاه اصفهان، شمال موغار، دندریتی یا شاخه درختی در شرق امامزاده آقا علی عباس، شمال ایستگاه شهرآب، دوایر متحدالمرکز در شمال سن‌سن، فروچاله‌ها در شمال طاهرآباد، طولی در مهیار و مشکات رخ داده است و همین گستردگی تنوع ترک‌ها فرونشست در اصفهان را ویژه می‌کند.

اسلامی با اشاره به اینکه از مجموع ۶۰۹ دشت در ایران ۴۰۹ دشت با مخاطره فرونشست زمین درگیر هستند، می‌گوید: در میان این دشت‌های در خطر فرونشست، دشت اصفهان-برخوار موقعیت استراتژیکی دارد چراکه در این دشت سه هزار و ۶۰۰ کیلومتری، کلان‌شهری با دو میلیون و نیم نفر جمعیت، شش هزار بنای تاریخی، دو پالایشگاه، سه فرودگاه، نیروگاه سیکل برق ترکیبی، ورزشگاه بزرگ نقش جهان، خطوط مترو، کریدور شمال به جنوب، دانشگاه، بیمارستان و ۸۱۶ هزار خانه مسکونی واقع شده است.

او تأکید می‌کند که آبخوان دشت اصفهان-برخوار هزار و ۶۰۶ کیلومتر مربع و به شکل کاسه است و نوع لایه‌بندی آبرفت این دشت به صورت ساندویجی است و اصلی‌ترین دلیل فرونشست، برداشت‌های بیش از حد از آبخوان بدون انجام تغذیه مناسب آن است.

مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان به موزه‌ای بزرگ از آثار فرونشست تبدیل شده است، می‌گوید: کافی است به مناطق شمالی شهر بروید و منازل متأثر از فرونشست را به وضوح ببینید. اگرچه هشدارها و تلنگرها تأثیری بر شیوه مدیریت مسئولان نداشته است.

فرصت نجات اصفهان؛ کمتر از ۱۰ سال دیگر

برای نجات اصفهان کمتر از ۱۰ سال دیگر فرصت وجود دارد. بهرام نادی، عضو هیئت علمی دانشگاه نجف‌آباد با گفتن این نکته توضیح می‌دهد که ۶۵ درصد منابع آب زیرزمینی که در طول هزاران سال در دشت اصفهان-برخوار ذخیره شده بود، ظرف مدت کوتاه و در دهه‌های اخیر مصرف شده و دیگر در اختیار نیست.

به عبارت ساده‌تر میزان آب زیرزمینی در دسترس به ازای هر نفر در دشت اصفهان به چهار درصد کاهش یافته است و ۹۰ درصد باغات باغ‌شهر اصفهان قدیم و گونه‌های گیاهی و جانوری نابود شده‌اند و تالاب گاوخونی و زاینده‌رود به نفس‌های آخر افتاده‌اند و توفان ریزگرد شهر را در بر گرفته است.

این اتفاق موجب شده که فرونشست تقریبی دو متر در برخی نقاط شهر رخ دهد. کارشناسان آب و محیط زیست اصفهان معتقد هستند که سیاست‌های وزارت نیرو اوضاع درهم‌شکسته منابع آب اصفهان را وخیم‌تر کرده است. آن‌ها می‌گویند که این وزارتخانه به دنبال انتقال آب از حوضه ورشکسته زاینده‌رود به حوضه آبریز کارون است. طرحی که هرچند در سال ۹۴ و سه سال بعد از آغاز عملیات اجرائی، از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، فاقد مجوز زیست‌محیطی معرفی شد، اما با اصرار وزارت نیرو ادامه یافته است.

تعرض به منابع آبی اصفهان ادامه دارد

در این رابطه محسن مرادی، کارشناس آب و محیط زیست توضیح می‌دهد: اگر تا پیش از این تصور این بود که ابربحران‌های زیست‌محیطی ناشی از عدم تأمین حقابه‌های زیست‌محیطی به دلیل اشتباهات وزارت نیرو بوده است، اکنون با ملاحظه اصرار وزارت نیرو بر بارگذاری‌های جدید و غیرقانونی بیشتر، آن هم به منظور انتقال آب به خارج از حوضه زاینده‌رود، می‌توان ادعا کرد که ماجرا از مرز اشتباه و ناکارآمدی فراتر رفته و در حال فاجعه‌آفرینی در اکوسیستم فلات مرکزی ایران است.

او ادامه می‌دهد: بیلان آب حوضه زاینده‌رود حداقل از دو دهه پیش، منفی بوده و هست. پدیده‌ای که نمود عینی آن خشک‌شدن تقریبا کامل تالاب بین‌المللی گاوخونی و ۷۰ درصد از اصلی‌ترین رودخانه فلات مرکزی ایران است. انتقال آب از این حوضه به حوضه آبریز کارون، مانند این است که بخواهید از لیوان خالی در یک پارچ آب، آب بیشتری بریزید.

این فعال محیط زیست تأکید می‌کند که حداقل ۳۰ درصد تخصیص‌های این طرح غیرقانونی بوده و به بخش صنعت و گردشگری رسیده است، اما حالا دیگر وضعیت به گونه‌ای است که هیچ فرصتی برای تکرار اشتباهات گذشته وجود ندارد.

مدیر کل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان هم با ابراز نگرانی از تداوم عملیات اجرائی این طرح می‌گوید: متأسفانه با وجود تمام هشدارهای کارشناسان و متخصصان هنوز عده‌ای اصرار بر بارگذاری خارج از توان بر حوضه آبریز زاینده‌رود مانند پروژه بن -بروجن، طرح گلاب ۲ و طرح‌های مشابه دارند. با اجرای این پروژه‌ها و برداشت آب از حوضه زاینده‌رود بهتر است دولت به فکر سنگ قبری برای اصفهان باشد!

او معتقد است دولت نه تنها نباید اجازه بارگذاری‌های جدید در حوضه زاینده‌رود حتی برای مصرف شرب بدهد، بلکه باید تا می‌تواند از فشار بارگذاری‌های گذشته کم کند.

این کارشناسان تأکید می‌کنند که برای کنترل سرعت دیوانه‌وار فرونشست به داخل شهر باید برداشت‌های آب از آبخوان به حداقل برسد و در عوض تغذیه آبخوان چند برابر شود که اصلی‌ترین منبع تغذیه‌کننده آبخوان دشت اصفهان-برخوار، حفظ جریان دائمی زاینده‌رود از سراب تا پایاب است؛ بدون هرگونه تعرضی!

کد خبر 670149

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 43
  • نظرات در صف انتشار: 46
  • نظرات غیرقابل انتشار: 47
  • حمید خان زند IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    51 3
    شاید زمان کوچ نشینی مردم ایران از غرب و مرکز کشور به سمت مناطق دیگر جهان رسیده ، چون متاسفانه مدیریت ضعیف این هشدارها را نمی بینند و نمی شنوند اصفهان تاریخچه بس کهن دارد ی زمانی دریاچه بوده و حالا نزدیک به کویر .
  • IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    52 1
    ماهی را هروقت از آب بگیری تازه هست خوب حالا میتونین جلو از بین رفتن این فاجعه بزرگ بگیرین این گوی این میدون وعرضه میخواهد
  • GB ۲۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    54 4
    کاری که کشورهای عربی کم آب کردن و الان در رفاه هستند انجام بدن انتقال آب دریا و شرین کردن اون منتهی وقتی تکنولوژی رو نداشته باشی یا نخوای هزینه کنی برای رفع مشکل از راه علمی و نبوغ نتیجه این میشه که مشکل خشکسالی سوهان روح مردم باشه و در عصر ترقی و پیشرفت هنوز بر سر آب و زمین مانند جوامع بدوی جنگ و دعوا و تنش و کشمکش روزانه باشه و باعث تحقیر یک ملت برای قطره ایی آب یا سرقت زیر زمینی آب و اختلافات خطرناک برای امنیت ملی وقتی گره ایی رو که با دست باز می شد خواستن از بخل و خساست و سود بیشتر با دندان باز کنند منتهی الان ننی فهمند و بعدها خواهند فهمید چقدر خطا کردن!
  • حمید کلباسی IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    72 1
    اصفهان بود و زاینده رود زیبا و کوچه باغهای رویایی و مادیهای پر آب و نسیم فرح بخشی که از زنده رود بر می خاست و به نصف جهان طراوت می بخشید . اصفهان بود و مردمی مومن و درستکار و نجیب و بذله گو . اما امروز تنها شبحی از اصفهان قدیم مانده . همین حالا برای نجات اصفهان از چنگال اهریمن تباهی بکوشیم که فردا خیلی دیر است
  • م IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    54 11
    وقتی صنایع آب بَری مثل فولاد و ذوب آهن، به جای آن که کنار دریا باشند در شهری مثل اصفهان هستند، انتظاری جز این نباید داشت
  • IR ۲۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    39 43
    می خواستند انقدر آب از چاه نکشند ،همه جا در حال فرونشست است شما فقط اصفهان را می بینید .
  • IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    22 53
    کارشناس منصف می شود بگویی که چه طوربا وجود بارندگی کم و نیامدن یک قطره باران بعد از عید در حوضه زاینده رود سه بار آب سد را باز کردید ،غیر از اینکه گلاب ۲ را افتتاح کردید و دوباره از کارون آب بردید ،برای بار هزارم گاوخونی از سه منبع تغذیه می شود .
    • زب IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
      62 11
      پیداست که توچقدررر انصاف داری اصفهان بدلیل بارندگی بیش از حد در پاییزوزمستان امسال مجبور به بازکردن سد شد تا جایی که که اب ازسمت سمیرم خود راه کهن قدیمی که چندین سال بود خشک شده بود را پیدا کرد وبه سمت زاینده رود جاری شد کارون کجا بود همینجور نشین والک الکی قصه بافی کن آب اصفهان را به غارت بردند ومردم را به خاک سیاه نشاندند
    • مسعود IR ۰۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      26 5
      وقتی اطلاعات درستی درباره چیزی نداری لطف کن نظرنده،همین دیروز جمعه ۲۶/۱/۱۴۰۱ازاصفهان رفته بودم سمت پل زمانخان حدود۷۵کیلومتری اصفهان که فاصله کمی تاسدداره اون دوستان اصفهانی ویا عزیزانی که ساکن اطراف سدهستندمیدونندمن چی میگم،باورکنیدیانه خداروشکرانقدرفشاراب بالاهست وفراوان که توی این چندسال اخیرکه خشکسالی بوده نظیرش نبوده ولی نمیدونم چرا مسئولین سعی دارندبه همه تحمیل کنندکه خشکسالیه وبارندگی کم بوده!!!!البته دلیلش برای همه روشنه واین جنگ روانی که سرمسئله اب راه انداختندجیب یه عده اقایون روحسابی داره پرمیکنه ولی این وسط یه کلانشهربا مردمش درخطرندپ
  • IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    36 1
    چرا اصفهان به این وضعیت هشدار رسیده است.عوامل شرکت آب منطقه ای اصفهان از ابتدای انقلاب تا امروزچه پاسخی می توانند داشتهدباشند.در زمان ریاست جمهوری خاتمی وقتی با تشویق شرکت مزبور اراضی رودخانه در محدوده بخش مرکزی اصفهان به کشت برنج وخیار وگوجه وبغضا با درختان موثمر وغیر موثمر تبدیل میشود وشرکت خودرا وارث توزیع دلم بخواهی میداند چرا نباید امروز مسؤل این فاجعه بزرگ باشد ولی افسوس که شتر رها شده ودنبال افسارش می گردند خصولتی شدن آب برای کشور فاجعه می باشد در ضمن جهادکشاورزی هم شریک این فاجعه می باشد واگذاری اراضی.وتوسعه وکشت بی ضابطه یکی از دلائل است
  • بهنام IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    28 2
    متاسفانه مسئولین نسبت به مشکل اب کاملا بی تفاوت هستند
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    16 11
    صادرات گاز به ترکیه و اروپا به علت درامد ارزی و دلار به سرعت انجام شد ولی واردات اب از ترکیه وجود نداشته و اگر ترکیه هم سد بسازد فاجعه امیز خواهد بود بنابراین باید با ترکیه دوست شد و روابط دو کشور را بالا برد و اب وارد نمود( همانطوری که گاز صادر می شود در عوض ان اب وارد بشود.)
  • عباس IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    31 1
    سفره های آب زیر زمینی وقتی فرو نشست کنند یعنی مرگ دائم آن سفره و اگر سالها هم آب به آن حوزه بریزیم فایده ای نخواهد داشت.
    • مجتبی IR ۰۲:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      4 3
      در تاریخ ترکیه دوست معنی نداره دیپلماسی مبتنی بر فشار اقتصادی و تهدید نظامی راهکار برخورد با ترکیه هست
  • ناشناس IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    13 13
    اگه آب مهم می باشد وکم،پس چرا آب زاینده رود رو باز می کنید !!!!مگر جان مردم واجب تر از کشت برنج و جو و گندم نیست ؟؟!!!!همیشه خدا باید مدیران بی لیاقت یه جاهایی خودشان رو نشون بدهند ،واقعا با این کم آبی چرا آبی که منبع شرب ملت هست را برای کشت برنج ،جو ،هندوانه وگندم باز می کنید!!
  • شاهرخ IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    5 19
    سلام باور کنید این کورهای آجر پزی چالش بی آبی اصفهان می‌باشد نگاه کنید
    • ... IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      1 3
      اکونیوز وقت کی به عراق قطر امارات عمان وکویت عزیز هندونه درجه یک خیار وگوجه صادر کنه
  • IR ۲۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    16 1
    معلوم نیست با این اوصاف نمایندگان اصفهان چه میکنند
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    39 2
    مسیولین چه کسانی هستند؟ زمانی این شهر زیبا با لقب برازنده ان " نصف جهان" عروس شهرهای نه تنها ایران بلکه دنیا بود . اصفهان واقعا حیف است که چنین چیزهایی اصلا درباره اش گفته شود. مسیولین این شهر زیبا با مردم خوبش را دریابید و نگڌارید در باره اش چنین گفتاری خدای ناکرده به حقیقت گراییده شود.اصفهان دوستت داریم.
  • احمد IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    22 38
    این فیلم ونمایش برای اینست اعتبارات ملی را بچاپند، آقا جان؛ کارخانه های بزرگ ملی را اصفهان زدید ونفعش هم اصفهانی ها می برند خوب این کارخانه ها آب لازم دارند در عوض درآمدهای میلیاردی نصیب مردم اصفهان کرده اند آنهم از60سال پیش تا حالا
    • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      30 6
      مگه درآمدنفت خوزستان وگازعسلویه توجیب مردم اون مناطق میره که درامدصنایع اصفهان به اهالیش برسه؟تمام درآمدش به خزانه دولت میره وسهم مردم فقط آلودگیه ازاین صنایع.
    • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      19 2
      کدوم سود. فقط آلودگی و بی‌آبیش مال ماست. منافعش مث همه چیز مال از ما بهترونه
  • اسماعیلی IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    18 28
    حالا باید اینو از مسئولان استان اصفهان سوال کرد که با چه حرص و طعمی صنایع بزرگ فولاد .هواپیما سازی .و....رو بردن تو این استان و حالا باید تاوانش رو مردم پس بدن
    • و IR ۰۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      8 10
      دقیقا... اصفهان نه حاضر است از صنایع آب بَرش بگذرد، نه از کشاورزی اش...آن هم کشاورزیِ محصولاتی مثل برنج و خربزه و هندوانه
    • IR ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      14 4
      چرا خودت نیومدی اصفهان تادرامد میلیاردی داشته باشی .پالایشگاه غیر از آلودگی ویکی که وارد ریه های ماوبچه هامون می‌کنه ودرد ومریضی هایی که میکشیم درآمدی برای مردم نداشته مسیولین رانمیدونم ولی خواهشاً از دور قضاوت نکنید اینازاباید درمحضر خدا پاسخگو باشید من اصفهانی از قضاوتهایی که میکنید راضی نیستم اینجا همه زمین خونه ها دراز ترک شده تابستونا باوجود گرمای زیاد کولر روشن نمی‌کنیم تا آب کمتر مصرف بشه هوا فوق العاده آلوده است و درآمد میلیاردی هم وجود ندارد .این واقعیت اصفهانه هم امروز هم ۶۰سال پیش .قضاوت با خودتون
  • IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    15 3
    صنایع اب بر وکشت های اب بر را خاتمه بدند وسرمایه گذاری رو را به سمت میراث فرهنگی ببرند
  • IR ۲۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    15 4
    چشم مسئولان همیشه خواب اصفهان روشن
  • رسول شهبانی IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۷
    28 5
    توراخدا این موردرادرج کنین مردم شهیدپروراصفهان بدانیدکه وزارت نیروکسی نبودجزآقای اردکانیان که آب اصفهان رابردن یزدبای کارخانجات وثرونمندان اردکان
    • عدالت IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
      14 2
      درود بر شما تنها نظر درست بیشتر نظرها بر پایه تعصب شهری و قومی بود ..هیچ کدام اشاره به اصل موضوع نکردند..درگیری بین دو استان اصلی حوضه اب....یزد هم اهسته و بی صدا در حال برداشت
  • سارا IR ۰۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    10 2
    اون وقت در کتاب اجتماعی هفتم نوشتن کشور ایران ظرفیت داره که جمعیتی دوبرابر جمعیت فعلی داشته باشه بخندیم یا گریه کنیم؟!
  • بی نام IR ۰۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    7 0
    خدایا خودت به داد ما برس
  • م IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    10 1
    شاید حدف خالی کردن یک شهر و تحویل دادن آن به مهاجران باشه !!!!!!! همین الان پر شده از مهاجر
  • شهلا IR ۰۴:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    7 2
    خدا رحمت کند کردوانی را این مطلب را خیلی وقت پیش گفت بعد هم نوبت تهران است. ولی در ایران کسی به حرف محققان بهایی نمی دهد.
  • سعید IR ۰۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    7 8
    از نظر من این خشکسالی فقط نتیجهٔ اعمال ناشایست ما هست گناه دروغ غیبت و هزاران گناه دیگه ماست عزیزان من بجای مقصر دونستن این یکی و اون یکی بیاین خودمونو درست کنیم شاید این سوال برای خیلیا پیش بیاد که چرا تو کشورای اروپایی اثری از خشکسالی نیست باید بگم اونها به همون چیزی که اعتقاد دارن عمل می کنن اما ما به عنوان یک کشور مسلمان که دین رسمی ما اسلام است به کدوم یک از چیزهایی که اعتقاد داریم عمل می کنیم نمیخام بگم همهٔ ما بدیم اما باید بگم متاسفانه اکثرما این طوری هستیم افسوس و صد افسوس
  • IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    8 13
    اینم نتیجه سد سازی بیخود واب کج کردن از خوزستان ووووو آه خوزستانی گرفت شما را حالا برید دنبال چاره اش،،،،،،،،،
  • IR ۰۷:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    8 15
    همه مشکلات از دخالت احمقانه انسان در طبیعت ناشی میشه. زاینده رود مال اصفهانه چرا آبش رو برای یزد و رفسنجان میفرستین؟ زاینده رود را به اصفهان برگردونید
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    16 2
    آب زاینده رود برای 3 کارخونه در یزد ارسال میشه . صحبت مافیا هست
  • IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    13 0
    مسئولین اصفهان و دولت همیشه صبر می‌کنند تا یه اتفاقی رخ بدهد ، بعدا اگر شد اقدامی انجام دهند ، گوش شنوا نیست ، حتما باید اصفهان نابود شود ، بعدا یه فکری میکنیم ،
  • محمد علی عبودیت IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    12 3
    به نظر می آید فقط وقتی به بحران می رسیم به فکر می افتیم سالها دلسوزان در مورد تنش آبی اصفهان هشدار می دهند ولی کوگوش شنوا . به هر حال یکی از راهها برون رفت اصفهان از تنش آبی ، انتقال آب از خلیج فارس ودریای عمان به کمک (صنایع آب بر اصفهان ) به منطقه اصفهان می باشد .
  • شهروند IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    3 3
    بخاطر بی مسولیت مدیران مجبور شدم خانه ام را زیر قیمت بفروشم خانه ای در جنوب اصفهان با متراژ کمتر و مبلغ بالاتر بخرم همیشه به عناوین مختلف باید چوب بی مسولیتی مدیران را تحمل کنیم
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    0 4
    تنهاراهش اینه بامردم افغانستان یکی شویدوطالبان روریشه کن کنیم واب روبندازیم بیاد
  • M IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    4 1
    مشکل فرونشست مشکل خیلی شهرهای دیگر هم هست
  • ناشناس IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۸
    13 2
    نترس افغانی ها مثل مور وملخ دارن تو اصفهان زیاد میشن پس خالی از سکنه نمیشه .