دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۵
۱ نفر

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف فیبر کافی برای سلامتی مهم است، اما ممکن است برخی از منابع فیبر نسبت به سایر این منابع برای سلامت قلب بهتر باشد.

مصرف نان سبوس‌دار موجب تمرکز و دقت‌عمل می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، فیبر موجود در خوراکی‌هایی مانند سبزیجات و غلات برای هضم، متابولیسم و طول عمر بسیار مهم هستند اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که فیبر غلات کامل ممکن است مزایای منحصر به فردی نسبت به سایر خوراکی های فیبردار برای سلامت قلب داشته باشد.  بر اساس نتایج این مطالعه‌ که ۳۱ مارس در نشریه JAMA Network Open منتشر شد، فیبر غلات کامل مانند نان تیره، سبوس و غلات بیشتر از فیبر میوه‌ها و سبزیجات، التهاب و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

محققان چند دانشگاه، از جمله «دانشکده بهداشت عمومی هاروارد چان» و دانشگاه «کلمبیا»، در این مطالعه داده‌های چهار هزار و ۱۲۵ بزرگسال ۶۵ ساله و مسن تر را طی حدود ۲۵ سال پیگیری بررسی کردند. آنها مصرف فیبر (محاسبه شده از بررسی های غذایی) را با نشانگرهای التهاب در خون و میزان موارد ابتلا به بیماری قلبی در شرکت کنندگان در طول زمان مقایسه کردند.

آنها متوجه شدند که کلا فیبر با نشانگرهای کمتر التهاب و خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است، که این موضوع جای تعجب نداشت. تحقیقات قبلی نیز نشان داده بودند که مصرف فیبر کافی سلامت روده را بهبود می‌بخشد، قند خون را تنظیم می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

اما محققان هنگام جداسازی داده‌ها بر اساس منابع فیبر، متوجه شدند که یک نوع خاص فیبر با کاهش هرچه بیشتر خطر ابتلا به بیماری قلبی و التهاب مرتبط است که این فیبر خاص، فیبر موجود در غلات کامل مانند نان تیره، غلات پرفیبر (مانند بلغور جو دوسر) و سبوس است.

در مقابل، این مطالعه نشان داد که فیبر میوه و سبزیجات - مانند سیب، پرتقال، موز، لوبیا، کلم بروکلی و نخود فرنگی - به طور مداوم با کاهش التهاب مرتبط نبود. «روپاک شیواکوتی»، نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار اپیدمیولوژی در «دانشکده بهداشت عمومی کلمبیا میلمن»، گفت که این تفاوت تعجب آور بود.

شیواکوتی به خبرنگار پایگاه اینترنتی «بیزینس اینسایدر» گفت: به طور کلی تصور می‌شود که فیبر در کاهش التهاب نقش دارد، اما داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که فیبر میوه‌ها و سبزیجات در مقایسه با فیبر غلات نقش کمتری در کاهش سطح التهاب دارند.

نتایج این مطالعه حاکی از آن است که غلات کامل در کاهش سطح التهاب و خطر ابتلا به بیماری قلبی به ویژه مفید هستند، اما با این حال به تحقیقات بیشتری برای تعیین بهترین روش ممکن برای بهره‌گیری از منابع مختلف فیبر برای سلامتی مورد نیاز است.

غلات کامل فواید منحصر به فردی برای سلامت قلب دارند

محققان در ابتدا این نظریه را مطرح کردند که فیبر غلات کامل به دلیل کاهش بیشتر التهاب نسبت به سایر انواع غلات، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد. در حالی که درست است که غلات کامل با التهاب کمتر مرتبط هستند، اما این تفاوت را به طور کامل توضیح نمی‌دهد. همچنین علاوه بر فیبر سایر مواد مغذی موجود در غلات سبوس‌دار، ممکن است به این مزایا کمک کند که از جمله آنها پروتئین، ویتامین‌های B، چربی سالم و مواد معدنی هستند.

به گفته شیواکوتی، در حال حاضر، بهترین توصیه این است که همچنان از توصیه‌های فعلی برای مصرف تمام انواع فیبرها پیروی کنید، و از مصرف میوه‌ها و سبزیجات کم نگذارید، زیرا آنها همچنان منبع خوبی از مواد مغذی هستند.

وی افزود: اگر به طور خاص نگران سلامت قلب یا التهاب هستید، چند وعده غلات کامل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

کد خبر 670433

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
    2 0
    نان سالم فقط سنگک
  • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
    3 0
    تمام نانهاخوب هستند ولی به ترتیب سلامت ‌:سنگک -- بربری-تافتون- لواش ضمنا نان های فانتزی دیگر از قبیل باگت و شیرمال و سوخاری و...... وجود دارند به طور کلی نانی سر شار از سبوس و فیبر ایده الست بین نان های سنتی " نان سنگک " حرف اول سلامت را میزند.
  • کارگر IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
    3 0
    یک سنگک داغ و یک بشقاب سبزی و گوجه و خیار و پنیر.......کو پولش؟
  • GB ۱۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
    3 0
    هیچی مثل گوشت و فراورده های گوشتی و محصولات کارخانه ایی غیر ارگانیک به سلامت بشر آسیب نزده خصوصا افرادی که زیاد گوشت قرمز میخورن بیشتر نقرس و ناراحتی قلبی و کبد چرب مبتلا میشن فکر کنم که مردم از سن چهل سالگی به بعد وارد فاز تغییر سبک تغذیه خواهی نخواهی بشن برن به سمت خوراکی های ساده و طبیعی تا خودشان رو از مرگ تدریجی با این سموم پنهان شیمیایی که بیرحمانه سیستم جهانی به خورد عامه میده ولی خود تولید کننده ها و آگاهان ذره ایی از اونا نمی خورند و تغذیه سالم و ساده و ورزش رو در پیش گرفتن و بدبخت اونایی که امپراطوری شکم پروری هستند و اراده مقابله با وسوسه های رنگارنگ رو ندارند و قربانی میشن!
  • GB ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
    4 0
    پیرزنان هفتاد و هشتاد ساله ایی رو دیدم بهتر از دختران جوان کار و فعالیت می کنند از رنگ مو طبیعی استفاده و سالم و شاداب هستند و علارغم پیری چهره شاد و شادابی دارند و همیشه خوشحال و سرزنده اند و هیچ گونه بیماری ندارند و یک قرص هم مصرف نمی کنند گفتم بزنم به تخته، ماشاء الله اینا جوان بودن چه بودند! اما جوانانی از نسل های جدید رو دیدم با اضافه وزن و مثل فلج مغزی با فکری خراب و داغون و افسرده و کم تحرک مبتلا به انواع بیماری های عجیب و غریب، تحقیق که کردم دیدم پیرزنان اغلب روزه گرفته و نان و ماست و شیر و پنیر و کره محلی و برنج ایرانی و مرغ و تخم مرغ محلی می خورند به همراه میوه جات ولی مرغ و محصولات کارخانه ایی و فست فود و خوراکی های امروزی را نمی خورند و لاغر اندام و پر انرژی و خود رو در جریان مسائل منفی جامعه قرار نمیدن کاری که جوانان با حرص و ولع زیاد انجام میدن و گاه به سی سال نرسیده سکته رو می زنند! نسل های جدید این سبک قدیمی رو بی کلاسی و سبک خود رو مدرن می دانند حال از لحاظ علمی حق با قدیمی هاست یا نسل جدید؟ بی کلاس و سالم باشیم یا مدرن و مریض احوال؟
  • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۹
    1 0
    مردم بخاطر فقر در خرید نان هم مشکل دارن
  • IR ۰۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۰
    3 0
    اولین نعمت خدا ب انسان گندم بود قوت لا یموت آرد گندم مگه میشه نان نخورد کدامین نعمت خدا را تکذیب میکنید🤲🤲