«احسان شریفی» ،شهردار منطقه ۵، از ثبت ۳ اثر طبیعی و ناملموس این منطقه در فهرست آثار ملی از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد.

درخت امامزاده شعیب.jpg

همشهری آنلاین – سمیرا باباجانپور: در چند سال گذشته با همت مدیریت شهری و البته همراهی اهالی قدیمی منطقه ۵، بسیاری از آثار ناملموس و فرهنگی منطقه به ثبت ملی رسیده‌اند. بر این اساس، شهردار منطقه ۵ با اعلام خبر ثبت ۳ اثر طبیعی و ناملموس در محله کن گفت: «منطقه ما دارای آثار متعدد تاریخی و طبیعی به‌خصوص در بخش کن است و همین عامل باعث شد تا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای ثبت برخی آثار این محله اقدام کند.»

احسان شریفی افزود: «در اجرای تبصره ماده ۲ قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مصوب ۲۳ دی ۱۳۸۲، و آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور، مصوب هیئت وزیران در مرداد ۱۳۸۴، ۳ اثر طبیعی و ناملموس منطقه ۵ در سال ۱۴۰۰ در فهرست ملی به ثبت رسید.»

درخشش کن در فهرست آثار ملی | درختان کهنسال کن جاودان شدند
درخت چنار حسینیه سرآسیاب کن

شهردار منطقه ۵ ادامه داد: «درخت چنار کهنسال تکیه سرآسیاب کن، درخت چنار کهنسال کنار امامزاده شعیب کن و مهارت پخت والک‌پلو در فهرست ملی به ثبت رسید.»

شریفی در توضیح این ۳ اثر گفت: «درخت تکیه سرآسیاب کن با شماره ثبت ۹۵۰، ششم دی‌ماه ۱۴۰۰ به عنوان میراث طبیعی به ثبت رسید. با توجه به جدول رشد قطری سالانه درختان، پس از کسر مقدار پوست و با در نظر گرفتن رشد قطری درختان چنار این منطقه در سال‌های جوانی‎، میانسالی و کهنسالی، سن این درخت بین ۲۷۰ تا ۳۱۰ سال برآورد شد. این درخت در محله سرآسیاب، مقابل بانک صادرات، واقع شده است.»

او ادامه داد: «درخت امامزاده شعیب (ع) با شماره ثبت ۹۶۴ نیز چهارم بهمن ۱۴۰۰ به عنوان میراث طبیعی به ثبت رسید. با توجه به جدول رشد قطری درختان پس از کسر مقدار پوست و با در نظر گرفتن رشد قطری درختان چنار این منطقه در سال‌های جوانی‎، میانسالی و کهنسالی سن این درخت بین ۳۲۰ تا ۳۷۰ سال برآورد شد. این درخت در کنار امام‎زاده شعیب(ع) ایستاده و به پاس کهنسالی و عظمتی که دارد و واقع شدن در کنار این امام‎زاده مورد احترام اهالی محل است.»

درخشش کن در فهرست آثار ملی | درختان کهنسال کن جاودان شدند

شهردار منطقه ۵ با اشاره به اینکه مهارت پخت والک‌پلو به عنوان میراث طبیعی ناملموس به ثبت رسیده است، تاکید کرد: «این میراث طبیعی ناملموس با شماره ثبت ۲۶۶۰، هفدهم اسفند ۱۴۰۰ به ثبت رسید. والک یک گیاه کوهی است ومعروف‌ترین غذایی که با آن درست می کنند «والک‌پلو» است. والک در هفته‌های آغازین فصل بهار در مناطق کوهستانی رشد می‌کند و یافتن و چیدن آن تا حدودی دشوار است.»

کد خبر 672632

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha