همشهری آنلاین – حسن حسنزاده: میراث ناملموس تهران، نسل به نسل و سینه به سینه به اهالی امروز پایتخت رسیده و باید برای حفظ هویت این شهر به نسلهای بعد منتقل شود.
قصههای خواندنی تهران را اینجا ببینید
میراثهایی ارزشمند از مهارت خرمالو چینی روستای کن که طعم و مزه خاص آن شهره است، تا آیینهایی چون نخلگردانی در تکیه حصاربوعلی که محرم هر سال پیر و جوان را در این تکیه تاریخی گرد هم میآورد و نیز هنرهایی چون هنر کهن شیشهگری که در تهران قدمتی چند هزار ساله دارد و دهها میراث ناملموس دیگر که همگی چون گنجینهای ارزشمند برای حفظ هویت این شهر به شمار میروند. در ادامه به مهارت طبخ برخی غذاهای مختص تهرانیها که در فهرست میراث ناملموس تهران ثبت ملی شده پرداختیم.
والک پلو
والک پلو نخستین غذای ملی شمیران است که به ثبت ملی میراث فرهنگی ناملموس رسی. این غذاهای محلی و خاص شمیران با «والک» سبزی کوهی که مختص کوههای البرز مرکزی است طبخ میشود.
خرمالو چینی کن
شرح: خرمالوی کن که طعم و مزه خاص و شیرینش شهره است. مهارت برداشت خرمالوی محله کن در ۲۹ بهمن سال ۹۸ به شماره ۲۰۹۹ به ثبت ملی رسیده است و خرمالوی کن یکی از مهمترین محصولات این محدوده از پایتخت است که به خارج از کشور صادر میشود.
آبگوشت باغی کن
شرح: پخت آبگوشت باغی بیشتر در روستاهای غرب تهران توسط باغداران و کشاورزان به ویژه در روستای کن متداول بود. آنها به فراخور محصولات فصل آبگوشت را میپختند. سیب، به انار، گردو، شاهتوت، زردآلو، هلو، گیلاس و... در فصلهای مختلف به آبگوشتها افزوده میشد.
کوفته دست به گردن کن
شرح: غذای کوفته دست به گردن یک غذای اصیل از شهر تهران است که هنوز هم در خانهها و رستورانهای پایتخت طبخ و تهیه میشود و یکی از غذاهای اصیل روستاهای غرب تهران به ویژه روستای کن است که در فهرست میراث ملی ثبت شده است.
دیگر غذاهای ثبت شده در فهرست میراث ناملموس تهران
مهارت طبخ غذاهای دیگری نیز در فهرست میراث ناملموس تهران به ثبت ملی رسیده است. مهارت طبخ غذاهایی چون مهارت پخت نان جوز محله حصارک، مهارت پخت آشانار کن، مهارت تهیه شیره توت کن، مهارت پخت ششانداز آلوی کن، مهارت تهیه مغر کوفک محله کن، مهارت پخت کوکوی گردو کن و مهارت پخت نان در تهران.
نظر شما