رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره علت شکل‌گیری سونامی سرطان در ایران و راهکارهای جلوگیری از آن توضیح داد.

سرطان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه سرفصل‌های جدیدی در حوزه پژوهش‌های کاربردی در صنعت غذا در حال شکل‌گیری است، گفت: انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور که مصوبه مجلس شورای اسلامی را دارد می‌تواند به عنوان نهادی مستقل در حوزه غذا اقدامات اثرگذاری در کشور داشته باشد.

وی با بیان اینکه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به پژوهشگران و مردم تعلق دارد، افزود: انتظار می‌رود این مرکز در سطح و مقیاس ملی دیده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با توجه به مسائل مختلف ملی، فرهنگی، اقلیمی و اقتصادی، صنایع غذایی کشور نیازمند مداخلات و سیاستگذاری در سطح ملی است.

زالی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی در حوزه تغذیه از سوی مقام معظم رهبری، تاکید کرد: این موضوع یکی از دستاورهای ملی و افق‌های بلند ترسیم شده برای رسیدن به جامعه‌ای ایمن و سالم از منظر تغذیه‌ای است.

وی با بیان اینکه باید برای تأمین امنیت غذا به صورت جدی تر فعالیت کنیم، گفت: انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با توجه به پتانسیل‌های ویژه ای که دارد می‌تواند برنامه سیستماتیک در حوزه‌های علمی، پژوهشی و آموزشی در حوزه صنایع غذایی اجرا کند.

زالی موضوعاتی مثل ترسیم هرم، امنیت، ایمنی و بسته‌های غذایی با رعایت توان اقتصادی خانوار را مورد توجه قرار داد و افزود: قاچاق مواد غذایی و غذای فاقد اصالت می‌تواند صدمات زیادی به سلامت مردم وارد کند.

وی با اشاره به اینکه نگاه به غذا باید نگاهی متفاوت باشد، توضیح داد: سونامی سرطان‌هایی که در دنیا در حال شکل گیری است از دالان مواد غذایی ناسالم و بی کیفیت می‌گذرد.

زالی با بیان اینکه فعالیت‌ها و پژوهش‌های کاربردی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در زمینه‌های مختلف مثل مواد لبنی، نان، نوشابه و سایر مواد غذایی از متن جامعه استخراج شده خاطرنشان کرد: توجه بیش از پیش به این فعالیت‌های می‌تواند صنعت غذا و امنیت و اصالت مواد غذایی را تضمین کند.

وی با تاکید بر اینکه تأثیر کمبود ویتامین D بر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها به اثبات رسیده است، یادآوری کرد: ارتباط کمبود ویتامین D با سرطان پستان و یا عارضه‌های بیماران کرونایی محرز است. بنابراین باید ضمن تحقیقات گسترده مشکلات حوزه تغذیه با هدف کاهش بار بیماری‌ها در دستور کار باشد.

زالی تاکید کرد: تحقیقات تجمیعی و هدفمند در صنایع غذایی راه حل مناسبی برای بهبود وضعیت تغذیه در کشور است.

کد خبر 672976

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • US ۱۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۸
    33 13
    یکی از دلایل بروز سرطان سرب است هم از طریق هوا بنزین بی کیفیت و هم مواد غذایی من چند روز پیش مقاله ای می‌خواندم درباره سرنج متوجه شدم این سرنج از اکسید سرب است و بشدت سرطان‌زا است متاسفانه ایرانی از این ماده خطرناک در ساخت نارنجک دستی استفاده می‌کنند هم خود سرنج و هم دود آن شهر را آلوده می‌کند و مردم را دچار سرطان می‌کند تا به امروز ندیدم هیچ پزشکی درباره خطرات این ماده سمی صحبت کرده باشد! در آمریکا فروش این ماده سمی با محدودیت زیاد است
    • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
      9 6
      سلام به عنوان یک متخصص در وزارت نفت اعلام می کنم که سالها است هیچگونه ماده سرب داری به بنزین اضافه نمی شود
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    13 17
    سلام سالهاست مام وطن بر جوانان این مزربوم میگرید .نان خمیری یا ترشید دست مردم میدهند در کارخانهای لبنی کسی نیست ببیند چه استفاده میکنند بچه های که جوانان آینده هستند گرفتار بیماریهایی هستند که درمانش سخت واصطراب اور است
  • حمید IR ۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    11 2
    کمبود ویتامین باعث سرطان نمی شود سم غذای پخته باعث مریضی می شود مثل گرجه خام باعث سلامتی می شود گرجه پخته باعث مریضی می شود
  • IR ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    24 0
    در ایران روز به روز قیمت ویتامین ها رو زیادتر می کنند مخصوصا از آغاز کرونا، و بیمه به هیچ وجه ویتامین ها ، کلسیم ، امگا ۳ ، و ... رو تحت پوشش قرار نمیده. این هم از خدمات شایسته بیمه و بهداشت و درمان، قبلا بداشت ها ویتامین D رو میدادند که حدود یه سالی میشه که که دیگه نمیدند
    • فرزین شریفی DE ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
      7 0
      👏👏👏👏👏👏👏🤜
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    11 0
    بیشتر سرطان ها از مصرف مواد تراریخته و غیر ارگانیک به وجود می آیند
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    21 2
    خودم ویزیتور مواد غذایی هسم این همه آت و آشغال کیک کلوچه تو بازار هست هیچ نهادی نظارت نداری اگه احیانان بازدید رفتن با رشوه حلش مییکنن اینهمه بار تاریخ گذشته مرجوع میشه دوباره وارد چرخه میشه مردم هم گرسنگی میکشن و هم غذای ناسالم میخورن
  • هادی US ۱۷:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۹
    14 3
    بسیار طرح عالی است که از راههایی تغذیه جلو سرطان و امراض دیگر را بگیرند