نماهنگ «سلام فرمانده» بازتاب بسیاری پیدا کرده و واکنش‌های مختلفی در پی داشته و در حال حاضر در شبکه‌های صداوسیما و رسانه‌ها در حال انتشار است. اما این نماهنگ چگونه ساخته شده و چرا بازتاب‌های زیادی در رسانه‌ها و فضای مجازی پیدا کرده است؟

سلام فرمانده

همشهری آنلاین: پس از همخوانی سرود سلام فرمانده در غرب تهران و مصلی امام خمینی، حالا قرار است این سرود پنجم خرداد در ورزشگاه آزادی با حضور دهه نودی‌ها و هشتادی‌ها هم‌خوانی شود. سرودی که نخستین بار اسفند ۱۴۰۰ ساعاتی پیش از تحویل سال در تلویزیون استانی گیلان پخش شد و پس از سخنرانی سال تحویل رهبر معظم انقلاب از شبکه سه روی آنتن رفت. به این ترتیب این سرود به سرعت در دیگر شبکه‌های صداوسیما و رسانه‌ها منتشر شد و بازتاب بسیاری پیدا کرد و واکنش‌های مختلفی نیز در پی داشت. اما با استقبال گسترده برخی رسانه‌ها و نهادها از این سرود هم‌خوانی آن در شهرهای مختلف کشور آغاز شد تا به تهران رسید. تا جایی که دوازدهم فروردین همزمان با روز جمهوری اسلامی نماهنگ تازه‌ای از این سرود در میدان آزادی ساخته شد و این روزها نیز خواننده این سرود ابوذر روحی در گردهمایی‌های مختلف هم‌پای دهه نودی‌ها آن را اجرا می‌کند. اما این سرود چگونه ساخته شده و چرا بازتاب‌های زیادی در رسانه‌ها و فضای مجازی پیدا کرده است؟

سلام فرمانده چگونه ساخته شد؟

ابوذر روحی که تاکنون مصاحبه‌های زیادی نیز درباره سرود سلام فرمانده داشته تاکید دارد که سلام فرمانده سرودی سیاسی نیست و عرض ارادتی به پیشگاه حضرت مهدی (عج) از طرف دهه نودی‌هاست. روحی همچنین گفته که هنگام ساخت این نماهنگ اصلا تصور نمی‌کرده که سرود تا این حد مورد استقبال قرار گیرد. این سرود که در قالب گروه ماح (ملت امام حسین) و با همراهی دو گروه ۳۱۳ نفره از کودکان و نوجوانان استان‌های گیلان و قم در مسجد جمکران ساخته شده و شاعر آن نیز سیدمهدی بنی هاشمی است. حجت‌الاسلام‌ سعید نعیمی تهیه‌کننده این سرود تشکیل گروه ماح را مقارن با سالروز شهادت حاج قاسم در سال گذشته عنوان کرد و گفته که تشکیل این گروه در کنار تربیت نسل دهه ۹۰ توأمان به ذهن ما رسید.

فضای شعر سلام فرمانده در پی چیست؟

نماهنگ این سرود حدود هفت دقیقه و ۳۸ ثانیه است و ترجیع بند «سلام فرمانده، سلام از این نسل غیور جامانده، سلام فرمانده، سید علی دهه‌ی نودی‌هاشو فراخوانده» در آن تکرار می‌شود. یک نسخه به زبان ترکی نیز از این نماهنگ ساخته شده که حدود هشت دقیقه است. همچنین این نماهنگ با زیرنویس در کشورهای پاکستان و لبنان نیز هم‌خوانی شده است.

شعر این سرود به زبانی ساده و روان سروده شده است. همچنین شخصیت‌هایی نیز که در این شعر نام‌ آن‌ها می‌آید شهید سردار قاسم سلیمانی، آیت‌الله محمدتقی بهجت و میرزا کوچک خان جنگلی هستند.  مضمون شعر سلام فرمانده و کیفیت موسیقی آن واکنش‌های مختلفی در پی داشته است. به طور مثال سیدبشیر حسینی فارغ‌التحصیل دانشگاه امام صادق و داور برنامه عصر جدید در این باره گفته که «با اینکه محتوای شعر این سرود خطا دارد اما فرا متن آن باعث شده در قالب یک اثر با تمدن هویت‌ بخش خود را به جامعه عرضه کند.»

مضمون و اهداف سرودی که مخاطب آن دهه نودی‌هاست

ابوذر روحی مداح و خواننده سرود سلام فرمانده درباره اهداف و مضمون این سرود گفته «مضمون ابیات سلام فرمانده در خور نیازهای روز نوجوانان در عصر جهاد تبیین است و در بحث امام زمان (عج) همیشه از انتظار، دلتنگی و منتظر صحبت شده ولی در سلام فرمانده به مسائل بخشش و آمادگی قرار گرفتن در صف یاران امام و سربازی آقا توجه شده است. روحی همچنین معتقد است که سلام فرمانده باعث شده فاصله عده‌ای با انقلاب به حداقل برسد و بسیاری از بچه‌های انقلابی با انقلاب و نظام آشتی کردند چون سلام فرمانده یک کار دلی معجزه‌ای از طرف آقا امام زمان (عج) بوده است.»

نقش برجسته سرود از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون

یکی دیگر از ویژگی‌های سلام فرمانده که مورد توجه رسانه‌های استقبال‌کننده از آن نیز قرار گرفته عرضه آن در سال‌هایی است که به طور کلی هنر سرود کمرنگ‌تر از دهه‌های پیشین شده. در حالی در سال‌های نخست پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن در دوران هشت دفاع مقدس سرودها نقش پررنگی در اجتماعات مختلف ایفا می‌کردند و در بطن جامعه نیز زمزمه می‌شدند. سرودهایی مثل «ایران ایران»، «بهمن خونین جاویدان»، « به ‌لاله‌ی در خون خفته »، «بهاران خجسته باد» و «بوی گل سوسن و یاسمن آید» از این دست سرودهای سال‌های نخست پیروزی انقلاب هستند. همچنین نوحه‌های «ممد نبودی»، «کربلا منتظر ماست» و «ای لشکر صاحب زمان» نیز در زمان جنگ و حتی پس از آن در خاطره جمعی بسیاری از اقشار جامعه حک شده‌اند. در این میان سرودهایی با فضای متفاوت مثل «یار دبستانی» نیز از دهه پنجاه تاکنون همچنان گاهی در میان مردم به شکل جمعی زمزمه می‌شوند. سرودهای که محتواهای غنی دارند و به لحاظ موسیقایی نیز آثاری ارزش‌مند محسوب می‌شوند.

تور اجرای سلام فرمانده در نقاط مختلف ایران

سرود سلام فرمانده با صدای ابوذر روحی این روزها بارها در شبکه‌های مختلف تلویزیون با ویدیوهای حماسی و مردمی بازپخش می‌شود. همچنین این اثر تا کنون در شهرهای مختلف کشور اعم از مشهد، اصفهان، قم و ... انجام شده و در تهران نیز از روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت‌ماه در منطقه ۲۲ تهران کنار دریاچه چیتگر، قطعه ۴۰ بهشت زهرا، اسلامشهر و روز جمعه در نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شده است. تازه‌ترین گردهمایی این سرود نیز قرار است ساعت ۱۷ پنجم خرداد در ورزشگاه آزادی برگزار شود که تبلیغات گسترده‌ای نیز در صداوسیما و دیگر رسانه‌ها به آن اختصاص داده شده است.

کد خبر 678093

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز